Milo slyszec, ze Alliance w gdansku jest ok, bo ja znam oddzial Lodzki i niestety, kilkanascie lat temu tez byl niezly, a teraz moi znajomi przenosza sie do innych szkol lub na korki, bo tam jest klapa...
[konto usunięte]
11 mar 2005
nieprawda, chodzę do Alliance w Łodzi, zaczęłam, nie mając żadnego kontaktu z językiem, a teraz idzie mi dobrze, z każdych zajęć wynoszę naprawdę dużo wiedzy
[konto usunięte]
14 kwi 2005
Kursy rozpoczynają się we wrześniu i w marcu; semestr obejmuje 50-godz, 2x2godz.lekc (90min) i kosztuje 800zł. Podręczniki kupujesz na własną rękę.
[konto usunięte]
02 cze 2005
a ktos chodzil z Was do AF w Rzeszowie moze ktos napisac jak jest ?
[konto usunięte]
06 cze 2005
Czy w tym AF jest duzo native speakerow? Dla mnie to akurat bardzo ważne... łatwiej się uczyć języka, przynajmniej dla mnie :P
[konto usunięte]
06 cze 2005
chodzi oczywiscie o oddzial w gdansku :P
a jezeli nie, to czy sa jakies inne szkoly w tym rejonie, gdzie moge liczyc na native speakerow?
[konto usunięte]
20 lip 2005
AF w Warszawie pracuje na dobrej opinni z innych swoich ośrodków w Polsce ale moim zdaniem ta renoma jest nadmuchana, niczym szczególnym nie odstają od konkurencji w wawie. Ostatnio słyszałam plotkę, że zaczynają współpracę z instytutem francuskim co jest najgorszą prognozą na przyszłość. Tak złych kursów jak w instytucie nie ma chyba nigdzie...
tomcio83
06 lut 2007
Co sądzicie o szkole Alliance w Warszawie?
Robi dobre wrażenie, ale zauważyłem, że połączyli się (a w każdym razie ściśle współpracują )z Instytutem Francuskim w Warszawie :-( .
Dobrze to nie wróży , ale może przesadzam, może jest inaczej?
Ja cbodzilam do alliance w lodzi. Wytrzyamalam pol roku tylko dlatego ze zaplacilam :/ Ale szkoda pieniedzy!! tragedia. Wiadomo ze to wszystko zalezy od lektora, ale ja slyszalam juz wiele niepochlebnych opinii o AF. Ze po prostu jedzie na starej dobrej opinii. I tak chyba jest. Ja zaluje bardzo.
firem
10 lut 2007
A czemu niby nie wróży dobrze??? Instytut Francuski to obok Alliance najlepsze miejsce do nauki języka. Ich fuzja to przecież genialne rozwiązanie. Poza tym Instytut Francuski jest organizatorem DELF-ów...