nauka we Francji

Temat przeniesiony do archwium.
Interesuja mnie kursy jezyka francuskiego we Francji. Poniewaz pracuje i mam rodzine, nie wchodzi w gre au pair, lecz jedynie 2-3- tygodniowy wyjazd z kursem jak najbardziej intensywnym (poziom zaawansowany). Nie mam pojecia, jakie sa mozliwosci w tym zakresie ani jak sie za to zabrac. Nie ukrywam tez, ze zalezaloby mi na jak najmniejszych kosztach. Pomozcie, doradzcie, prosze.
hej, mieszkam w Strasbourgu, wiec moge ci napisac, jak to jest tutaj. Znam b. dobra szkole, w ktorej sama kiedys sie uczylam francuskiego, a obecnie chodze na angielski. Szkola prowadzi kursy roczne, ale od ostatniego roku prowadzi tez kursy wakacyjne. W tamtym roku byly to 3 tygodnie w lipcu. Sa rozne poziomy. Zajecia byly w poniedz. , wt, czw. i piatek po 3 godz. dziennie (chyba 3...). Nie wiem czy to ci wystarczy. Ale szkole polecam, super profesorowie, mozna sie naprawde nauczyc na tych zajeciach i zdac jakis egzamin po zakonczeniu. Koszt to , o ile sobie dobrze przypominam to 150 Euro za te 3 tyg. Wiec jest to naprawde bardzo tanio!!!
podaje adres:
www.u-populaire-europeenne.com
Niestety szkola nie organizuje pobytu tu , jedynie nauke. Jakies mieszkanko to trzba samemu zalatwiac. Ewentualnie moglabym jakos nakierowac cie na cos, dac rady, jakby co...
Pozdrawiam
Marlena
aha, szkola ta nazywa sie
Universitée Populaire Européenne
Jest jeszcze mozliwosc kursow intensywnych w Paryzu.Kursy sa drozsze, ale jest zakwaterowanie.Podaje adres http://www.sprachcaffe.com/english/learn_french.htm
Proponuję ci kurs w Rambouillet /30 min. pociągiem z Paryża/. Byłam tam dwa razy i jestem bardzo zadowolona. Wszystko masz na miejscu /wyżywienie i zakwaterowanie/, możliwe jest przyjechanie na 2-3 tygodnie i często stosowane:-). Łatwo tam trafić z dworca Montparnasse pociąg kursuje co 30 min. /w kierunku Chartres/. Baardzo fajnie było.
Aha, zapomniałam podać adres internetowy: www.frenchcourse.net.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Programy do nauki języków