wolontariat w Paryżu

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, poszukuję informacji na temat wakacyjnego wolontariatu we Francji, najlepiej w Paryżu. Nie chodzi mi jednak o Emmaus. Być może ktoś z Was wie coś na ten temat lub wie, gdzie takich informacji szukać. Będę wdzięczna za każdą informację. Pozdrawiam ;)
hej ja bym jednak polecała Emmaus wiem bo bylam w tym roku 2 miesiace i nie chcialam wracac,super bylo,volontariat blisko paris i versalu.a w samym paryzu czy sa to nie wiem na pewno warto wpisac w wyszukiwarce google.fr i poszukac,pozdr
Hej Marto, dzięki za informację, ale mam prośbę: czy możesz napisać coś więcej na temat swojego pobytu pod Paryżem? Tzn. jak to załatwiłaś (po prostu wysłałaś zgłoszenie ze strony internetowej?), co robiłaś, jak dobrze trzeba znać język itd. Będę wdzięczna za każdą informację. Szczególnie interesuje mnie Paryz, ponieważ we wrześniu chciałabym jeszcze odbyć tam praktyki w jakiejs polskiej instytucji. Trochę przeraż mnie taki wyjazd w ciemno, dlatego liczę na Twoje doświadczenie i chęć podzielenia się nim ze mną. Serdecznie pozdrawiam.
hej a wiec tak najpeirw wydrukowalam zgloszenie ze strony wolontariatu i wyslalam dosc wczesnie bo juz w lutym.zgloszeni edostalm tak pod koniec maja poczatek czerwca.zadzwonilysmy z kolezanka potwierdzic przyjazd i ok,jesli chodzi o jezyk to spoko si edogagadywalysmy (nie bylo problemu bo studiujemy roamnistyke ale miedzy innymi pojechalysmy w celu podszlifowania jezyka)ja tez przy okzaji odbywalam praktyki za granica,w pzryszlym roku na pewno tez jade,tam gdzie ja bylam to 8 km od La Defence.praca to sama przyjemnosc,duzo bylo polek jako wolontariuszki i niektore malo co mowily po francusku a ty jak stoisz z jezykiem?podam ci moje [gg] tu tak tylko z grubsza napisalm pozdra i zapraszam na gg
Hej, próbuję założyć sobie gg, ale sa problemy z łączem. Na razie nie mam stałego dostępu do netu, ale od stycznia ma się to zmienić:) Tymczasem piszę tu. Uczę się francuskiego od kilku lat, pracowałam w wakacje jako au-pair, a teraz szukam wolontariatu. Myślę, że jestem w stanie spokojnie sie po fr dogadać, choć na pewno nie na takim poziomie jak Ty. Postaram sie jak najszybciej założyć gg, mam Twój numer i wtedy się odezwę. Jeśli jednak masz ochotę to napisz jeszcze cos o tym wolontariacie. Jestem bardzo ciekawa. Pozdrawiam.
ludze w wolontariacie symapatyczni jak to francuzi otawrci.i nie tylko byli tam francuzi ,ludzie roznych narodowosci duzo z afryki,madagaskaru a naet z rosji ale mowiacy po francusku,jesli chodzi o jedzenia to przepyszne bagetki i sery tradycyjnie sama wiesz jak bylas,pracuje sie 5 dni w tygodniu ja sprzedawalam ksiazki czasami ciuchy jak sie cos podoba mozna brac , nie ma jakiegos rygoru parcy ,w wekendy wolne i wypad do paris, bien sur,compagni jest ich ok 70 ,sami faceci w wieku poczawszy od 30 paru lat,no w ogole swietnie,do dzis utzrymujemy kontakt z niektorymi osobami ,a jak Ty cos zanjdziesz jakis wolontariat w paris to daj znac bo tez bym byla zainteresowana , dogadasz si ebez problemu pozdrawiam pappa aiwesz co wejdz sobie na strone www.volontariat-emmaus.com tam pisze co i jak zdjecia sa nawet milego przegladania pa
slyszlam kiedys ze jesli jedziesz jako wolontariuszka za granice(tutaj mi konkretnie o Francje chodzi) to otrzymujesz od nich zwrot kosztow przyjazdu(ok 100 euro) zapewniaja ci zakwaterowanie otrzymujesz codziennie drobne na obiad i jeszcze dostajesz kieszonkowe(co tydzien )...wiec na polskie realia wydaje sie mi to troche dziwne ...wiec mam pytanko czy wolontariat za granica naprawde tak wyglada.?! dziekuje za odpowiedz:)
nie ma jak to zadawac pytania i samemu sobie na nie odpowiadac..:P odwiedzilam te strone i z tego co zrozumialam rzeczywiscie tak jest:)
na jakiej stronie to wyczytalas?
Hej! a ja bym chciała sie dowiedziec jak tam z dojazdem jest, czy ktos czeka na was na lotnisku czy trzeba na miejsce samemu sie dostac?

Wesołych Swiat wszystkim!
A moze mi ktos napisac dokladnie ile kieszonkowego dostaje sie we Francji?? czy samemu trzeba szukac mieszkania?? tez chcialabym wyjechac. dzieki za odp ;)
a skad wiecie o jakims kieszonkowym w wolontariacie?ja bylam na emmausuie i czegos takiego nie ma, dostajemy zwrot za wstep do muzeów i inne typu atrakcje.moze faktycznie jest taki wolontariat gdzie sie dostakje kieszonkowe to napiszcie gdzie konkretnie tez bym sie wybrała.
Hej Marto
jakis czas temu rozmawiałyśmy o wolontariacie w Paryżu. Miałam sie odezwac jak jak będę mieć gg. Podaję swój numer: 563502, bo Twój jest niedostępny. Jeśli możesz, to odezwij się do mnie. Pozdrawiam.
przperaszam, ale byłam na tej stornie emmaus'a i nie mam pojecia skąd moge ściągnąć wykaz miejscowości na 2006r. Może mi ktoś pomóc?
tzreba kliknac na ten plakat co sie znajduje na srodku stronki poczekac az sie otworzy i tam myszka w dół zjechac , wszystko tam pisze:))))
ja też studiuję na romie i chciałabym na emmaus w tym roku... czy zgłoszenie to mam wysyłać już, już ? Które miastapolecacie? mój nr [gg]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa