szczerze - ja tez watpie:)
a deszczyk lubie, w ogole jestem jakas dziwna, lubie zime, zimno, wiatr, kamieniste plaze...
jakos nigdy do mnie nie przemawialo "sloneczko" (chyba ze w zimie), szczegolnie nie cierpie upalow w lecie.
ok, koniec zwierzeń:D
upałów też nie znoszę, zwłaszcza w wydaniu paryskim, w Bretanii nigdy nie byłam i nie zanosi się, żebym była, niestety. Chętnie bym też sobie oglądnęła Masyw Centralny, no Prowansja podobno też jest niczego sobie:)
petit ange
14 mar 2006
czyzby wyrzuty sumienia?:) Mi zostały juz tylko 3 tematy do powtórzenia!!:)
[konto usunięte]
14 mar 2006
hm... no wlasnie te wyrzuty mnie mecza... a jednak nie potrafie sie zabrac do nauki... zostala mi jeszcze polowa tematow z historii i cala literatura... nienawidze tego swojego lenistwa:P
cancre
14 mar 2006
no mnie też... zwłaszcza jak widzę osławione "relations fr-pol. apres 1989", które potraktowałam delikatnie mówiąc po macoszemu...
[konto usunięte]
14 mar 2006
tez to masz? smiac mi sie chce jak widze ten temat i tak samo "Le Louvre et Musee d'Orsay" bo nie wiele wiecej o nich wiem niz przed olimpiada... jak slysze Louvre to rodzi sie we mnie chec zemsty... jak ktos kiedys uszkodzi ten palacyk to przypadkiem nie patrzcie na mnie:P
ale coz, moja szkola mnie nauczyla, zeby po prostu nie robic tego na co sie nie ma ochoty (jakos dotrwalam do 2 klasy na wcale niczego sobie ocenach:)
ide bo gadam glupoty
petit ange
14 mar 2006
Ja z kolei jak ktos mi wspomni o teorii literatury i filozofii to nie ręcze za siebie. Okazuje sie, ze Saint-Exupery pisał zgodnie z filozofiami: Nitzchego, Bergsona, Comte'a, Pascala, behawioryzmu, marksizmu etc. Jestem ciekawa czy on o tym wiedział...
Ja już niedługo będę miała okazję pozwiedzać Francję ;)- w poniedziałek wyjeżdżamy z klasą na wymianę w okolice Lyonu...
[konto usunięte]
22 mar 2006
Kto zna takie malutkie miasteczko Pezenas? Po drodze z Lodeve do Set? Byłam tam tylko przez chwilę, w ciepły jesienny wieczór 2 lata temu...Ale nie zapomnę tego, co czułam, wyjeżdżając z Francji, zostawiając za sobą coś pięknego...I przekonana, że wrócę. Pozdrawiam wszystkich
[konto usunięte]
09 maj 2006
Spróbuję pobudzić mój wątek do życia:)
Tak mnie jakos natchnęło wakacyjnie (moje wakacjezaczynaja sie juz za tydzień, to pewnie dlatego).
Ponawiam pytanie. Które miasto, miasteczko, wieś, przysiółek polecilibyście innym do zobaczenia, jaki zabytek lub inna trakcje turystyczna:)?