wyjazd na stałę

Temat przeniesiony do archwium.
61-73 z 73
| następna
ale ja nie siedze na bezrobociu bo pracuje na czarniaka od 3 lat .
to nie jest do konca tak .wlasnie sie nad tym zastanawiamy i nie dla papierow tylko dlatego ze sie Kochamy.to on o to zabiega .jestem realistka wiec marzeniami nie zyje.tylko uwazam ze czasem dobrze jest poczekac z tym troche.
TROCHE
zgadzam sie zupelnie czekoladko
Nie zyjesz we Francji a piszesz glupoty dla tych co by chcieli wyjechac.
zastanawiam sie czy wypowiedz bleue77 skoro byla tuz pod moja dotyczy mojej rozmowy powyzszej.
Jesli tak to donosze ze moj maz jest Francuzem oraz w zwiazku z tym mam polfrancuskie niemowle:))))) ale mieszkamy w UK NARAZIE bo tu pracujemy jak i jakies 300 tys Francuzow
Donosze rowniez ze nie pisze NIC co mialo dotyczyc osob ktore chca wyjechac ale rozmawiam ogolnie o sytuacji kobiet w konkubinacie na emigracji,
Polecam czytanie uwazniejsze
chodzi o mnie ??? bo jak tak to powiem ci ze zyje w paryzu juz dosyc dlugo
nie,to nie bylo dla ciebie tylko dla MARL.pisal ze jak sie przyjedzie do Francji to dadza koroniowke(le chomage)i inne rzeczy.tylko same glupoty
ale przeczytaj uwaznie post Marl,ona (bo to dziewczyna) pisze ,ze otrzymujesz kuroniowke jesli ma sie obywatelstwo i sie pracowalo ,a nie ze kazdy kto przyjedzie ja dostaje i z tego co napisala to tez mieszka we Francji :)
pozdrawiam
witam Chocolate, zlozylam papiery na uzyskanie karty, no ale nie owijam w bawelne: moj syn mi w tym pomogl, moj partner znalazl jakis przepis, ze jak mam dziecko polsko-francuskie, to powinnam dostac karte, no coz, zobaczymy, poki co czekamy, a Tobie tez zycze powodzenia, bo niestety nie znalazlam przepisu, ktory moglby Ci pomoc.Pozdrawiam
bleue 77,
balwanek jestes i tyle:)
jak juz wejdziesz na forum i masz napisac cos glupiego to najpierw dobrze sie wczytaj!
nikogo nie zachecam do przyjezdzania tu i pobierania kuroniowek, napisalam generalnie co wiem o systemie social tu we Fr, i dotyczy to ludzi ktorzy tu mieszkaja, pracowali i maja obywatelstwo, a nie polakow, co chca tu przyjechac...
a we Fr mieszkam... i to niekrotko:)
pozdrowienia z ALzacji!
witam mam pytanie,pracuje we Francji już 6 lat i niedługo chciałbym zjechać na stałe do Polski i niewiem czy należy mi sie jakaś kuroniówka i ile? Barzo prosze o odpowiedz,z góry Dziękuje
ZOBACZ TAM
www.powroty.gov.pl,
Proszę o info, czy kobiecie oficjalnie pracującej we Francji, ale bez obywatelstwa francuskiego przysługują dodatki socjalne?
Temat przeniesiony do archwium.
61-73 z 73
| następna

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka