Praca wakacyjna we Francji

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Mam pytanie i prośbę zarazem czy ktos wie jak załatwić pracę we Francji na wakacje? na razie ogłosiłam się na róznych stronach internetowych. Może sie w tym roku ktoś wybiera? za wszelkie informacje będę wdzięczna. Pozdrawiam.
Wszystko zalezy od tego jakiej szukasz pracy. Ostatnio w Warszawie byly francuskie dni kariery ale wiekszosc ofert to praca dla murarzy, cukiernikow itp. Dlatego radze szukac na stronach : www.emploi-saisonnier.com, www.emploi.org i moze www.cidj.com. Mozna rowniez zaryzykowac i pojechac w ciemno. Zrobilam tak w tamtym roku, szukanie pracy czasem trwa ok 2 tyg jest natomiast duzo biur posrednictwa pracy dla cudzoziemcow itp. mozna roznosic swoje cv po roznych restauracjach, sklepach i czekac na odp lub szukac ofert au pair bo takich jest duzo. trzeba sie jednak liczyc z tym ze mozna nic nie znalezc choc jezeli Ci zalezy i jestes zdeterminowana to raczej czeka Cie sukces. pozdrawiam
najlepiej mi odpowiadałaby praca au pair. w ciemno się trochę boje. Na razie oczekuje odpowiedzi, bo powysyłałam swoje cv juz w kilka miejsc, ale dopiero dziś, więc muszę trochę poczekać. :) dziękuje za informacje. Pozdrawiam.

« 

Pomoc językowa