zezwolenie na prace:)

Temat przeniesiony do archwium.
Hej:) jestem studentka i w lipcu wyjezdzam do pracy do francji. Praca jest legalna jednak moj pracodawca potrzebuje ode mnie zaswiadczenie typu 'zgoda na prace' :( Wie ktos moze co to jest i gdzie to moge dostac?
z gory dzieki za pomoc:)
Hej, ja jestem w podobnej sytuacji, dzwoniłam do ambasady i jeśli wyjezdzasz na krotko ( 2-3 miechy ) to nie musisz zalatwiac typowego pozwolenia, tylko cos co sie nazywa kontrakt czy cos w tym stylu...Twoj pracodawca musi przeslac do polskiej ambasady Twoje dane, oni Ci wystawiaja jakies zaswiadczenie i UBEZPIECZENIE MEDYCZNE, wlasciwie tylko o to tu chodzi. Nie wiem tylko skad Twoj pracodawca ma wziac jakis formularz czy cos i jak to sie wszystko odbywa. Powiedziano mi ze to moze troche potrwac, nawet 2 miesiace...Jakbys wiedziala cos wiecej daj znac bo tez jestem zainteresowana :) A co to za praca, jesli mozna wiedziec? Pozdrawiam
Hej:) dzieki za odpowiedz i przepraszam od razu ze dopiero teraz odpisuje:(
z tego co zdazylam sie dowiedziec to faktycznie, podobno troche papierkowej roboty przy tym jest-zarowno mojej jak i mojego pracodawcy - i, co gorsze moze to potrwac jakis czas..;/ Ale podobno jakby moj pracodawca skontaktowal sie z jakims polskim biurem pracy zajmujacym sie takimi wyjazdami to nie byloby z tym takiego klopotu. To biuro zalatwiloby 'papierkowa' robote za nas. Do nas nalezalby tylko podpis;) Nie wiem jeszcze co z tym zrobie:( na razie czekam na jakies wiadomosci od niego;)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie