au pair formalności

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć! Chciałabym wyjechać do Francji jako au pair. Mam zamiar to załatwić sama, bez pomocy żadnej agencji. Czy ktoś mógłby podać mi informacje jakie formalności trzeba załatwić, dokumenty, pozwolenie na pracę i ile czasu to trwa (jeżeli już znalazło się rodzinę)?
Hej:)
Jesli nie znalazłas jeszcze rodzinki to polecam www.aupair-world.net korzystalam z tej stronmy i znalazłam swietna rodzinke, i w tym rokujade do nich drugi raz, moje kolezanki au pairki które tez poznałam we FR takze korzystaly z tej wlasnie strony. totalnie odradzam greataupair.com kilka razy probowano mnie tam ładnie oszukać.

Znalazłas juz rodzinke? wiesz w jaki rejon chcesz wyjechać?

Formalności to jedynie kupno biletu ( o ile rodzinka Ci nie zaofferuje kupna) i tyle, pozwolenia na prace nie musisz miec, chyba ze legalnie oprocz au pairowania chcesz sobie dorobic w jakims innym miejscu.

powodzenia!
formalności warunkuje zazwyczaj rodzina, jeśli nie agencja. Wymagają bardzo różnych dokumentów, nawet zaświadczenia o niekaralności p.ex. To moje gg jeśli chcesz 1[tel]. Pozdrawiam.
dzięki za informacje, fajna ta strona, którą mi poleciłaś. nie mam jeszcze rodziny. chciałabym pojechać do Paryża. a czy kurs francuskiego jest obowiązkowy? (tak by wynikało z informacji, które znalazłam na aupair-world.net
Tak jak Julcia wspomniala, wszystkie formalnosc zaleza od rodziny, jesli zaoferuja Ci taki skorzystaj!;)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie