Clair Service Hotellerie - firma godna zaufania?

Temat przeniesiony do archwium.
Clair Service Hotellerie to firma poszukująca personelu dla rożnych hoteli w Paryżu. Ich oferta jest na stronach urzędu pracy różnych miast polskich. Czy ktoś korzystał z ich usług ? pracował dla nich lub może wie jak sprawdzić czy dana firma jest godna zaufania ?
ja bym tez chciała uzyskać informacje na temat tej firmy. wysłałam do nich CV i czekam na odpowiedź.
właśnie otrzymałam informację, że firma organizuje spotkania z kandydatami do pracy w Clair: 18 listopada w Warszawie i 21 listopada w Katowicach. "Jezeli Pan/i zechce przyjsc na rozmowe kwalifikacyjna, ja wysle Pani zaproszenie z adresem i godzina spotkania". Napisałam do nich, aby mi przysłali zaproszenie. Ja się wybieram do Katowic, może się spotkamy?
wiatlonek, a kiedy chcesz podjąć u nich pracę?
Bonjour =)
Francuskiego ucze się 3 rok... i myślę, że dobrze mi idzie... właśnie jest to technikum hotelarskie =) Mam propozycje wyjechać na praktyki do Francji =D tak się ciesze, że masakra... tylko boje się, że te 3 lata nauki to za mało i że sobie nie poradze =/ może macie jakieś wskazówki dla początkujących... ? No i właśnie chciałam zapytać sie o tą firme... Ktoś korzystał już z jej usług? a może ktoś pracował już w jakimś hotelu, gdzie chętnie przyjmują zagranicznych praktykantów?
Proszę o odpowiedz =) Pozdrawiam :)
Powiem Wam tak. Uważajcie, żeby Was nie wrzucili na pokoje na cały staż. Mówią, że potem na kelnerkę itd Nie prawda! Na pokojach to praca dla robotów nie dla zwykłych ludzi. Naprawdę pot leci, nawet jak się ma dobrą kondychę.
A na recepcji trzeba naprawdę wymiatać i po francusku i po angielsku. Ogólnie da się przeżyć, ale na pewno nie jest tak kolorowo jak oni to przedstawiają. Macie jeszcze jakieś pytania to piszcie.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie