sierpień 2009, paryż.

Temat przeniesiony do archwium.
czy jest ktoś chętny kto chciałby w sierpniu pojechac do sióstr do Bagneux koło Paryża do pracy? Na forum jest wątek dotyczący tych sióstr więc jak by ktoś nie kojarzył o co chodzi to może tam poczytac. szukam dziewczyny która chciałaby pojechac i która jest najlepiej z Lublina lub jakoś nidaleko stąd bo razem raźniej :) w skrócie moge tylko napisac że siostry te mówią po Polsku i przyjmują polskie studentki (tylko kobiety) i tam mają oferty pracy dla nich i potem można wyjechac gdzieś do Francji i pracowac w charakterze opiekunki, sprzątaczki czy pomocy np. osobom starszym. trzeba napisac list do sióstr,one przysyłają formularz, wypełnia się, potwierdza że się przyjedzie no i jedzie :)

czy byłaby któraś chętna? :)
hej ja z mila checia :) tylko jestem z woj. lubuskiego.jak masz ochote to napisz do mnie na maila co i jak dokladnie beata4671002interia.pl pzdr :)
haj!
ja także byłabym zainteresowana:) jestem z Warszawy, mogłabyś udzielić mi jeszcze jakiś informacji na temat tego wyjazdu? jakby co proszę o kontakt na maila: [email]
Pozdrawiam:)
salut! nie wiem czy juz nie jest trochę późno, ale chciałabym pojechać do sióstr razem z koleżanką, żeby popracować trochę. Po francusku mówię bardzo dobrze i znam już trochę paryż, dlatego jedyne czego się obawiam to czy ten cały kryzys gospodarczy nie pokrzyzuje nam planów. co o tym sądzicie? a jeżeli ktoś z Łodzi (lub innych regionów) waha się podobnie jak my nad wyjazdem, albo ktoś z was wie już napweno, że jedzie prosze o kontakt na [gg] :)
hej,ja mam zamiar jechac do siostr w sierpniu. na samym początku sierpnia chyba:) chyba trzeba juz to zaczac zalatwiac. btw-mam pytanie : jak rezerwuje sie miejsce,to trzeba dokladnie wyznaczyc date wyjazdu? bo ja dokladnie nie wiem ile chce zostac w paryzu. poza tym jest mozliwe,ze wyjedzie sie z rodzina jako au pair wczesniej niz sie zarezerwowalo. albo zarezerwuje sie na tydzien,a zostanie w paryzu caly miesiac... w kazdym razie jak cos wiecie to piszcie:) [gg]
Hej1
Mam pytanie: czy siostry przyjmują tylko studentki, czy jest limit wieku?
Dzięki z gory za informacje, bo może bym się wybrała w tym roku
odpisz najlepiej na maila: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia