hehe spoko, ja zaupełnie nie mogłam sie w tym wszystkim odnalezc na początku :)
To sie odbywa w ten sposob, ze jak masz juz konto na danej stronie i znajdziesz interesujaca rodzine to kilkasz na ikonke ( np. wyslij wiadomosc, zalezy od strony), po kliknieciu wyskakuje juz gotowa wiadomosc (np. w jezyku angielskim) ta wiadomosc brzmi mniejwiecej nastepujaca: Nazywam sie " Ola Kowalska" jestem z Polski, wasza rodzina bardzo mnie zainteresowała i chcialabym zostac wasza au pair... nic nie mozesz tam dopisac, czy tez zmienic, wystarczy tylko kliknac na tak i wiadomosc jest wyslana do rodziny. Gdy rodzina jest zainteresowana tez wysyla taka " gotowa wiadomosc". Zazwyczaj rodziny maja wykupione " premier membership", dzieki czemu otrzymuja twoj adres e-mail oraz numer telefonu. Wszystko jest juz gotowe i ulozone. Ty tez mozesz sobie wykupic " premier membership" i wtedy bedziesz miala e-mail i numer do kazdej rodziny. Gdy zadna ze stron nie wykupi tego premier.... mozecie sie skontaktowac, ale w niczym wam to nie pomoze, bo nie bedzie adresu i numeru przez, co nie bedziecie mogli porozmawiac, bo jest szansa wysłania tylko 1 wiadomosci tej w stylu " nazywam sie.... jestem zainteresowana.... i na tym koniec. Ale tak jak wspomnialam wiekszosc rodzin wykupuje sobie to premier....
Rodzine znalazłam na easyaupair, mozliwe ze bylo mi latwiej, poniewaz jade na około 1rok. Szukałam koło miesiaca( zaczelam szukac jesienia ubieglego roku, rodziny na wakacje ;) takze bylo malo ofert. Wydaje mi sie, ze trafilam na ciekawa rodzine, ale jak to bedzie to zobacze po wyjezdzie.) Gdy ostatnio przegladałam ofery, bylo sporo takich " wakacyjnych" na pewno cos znajdziecie :)