au pair 2009!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |
Hej,
Mam pytanie czy ktos moze byl na au pair we Francji? ja mam zamiar wybrac sie w tym roku, moja babka od francuskiego powiedziala, ze postara zalatwic mi jakas rodzinke, ale moze Wy wiecie w jaki sposob poszukac rodzinek w internecie? wchodzialam na rozne stronki au pair, ale jakos ciezko mi sie w tym wszystkim zorientowac ;/ mam 18 lat i chcialabym jechac na cale wakacje czyli 2 miesiace moze macie jakies cenne rady? Pozdrawiam!
Witam, jestem zainteresowana procą jako au pair we Francji- okres wakacyjny lub od października. Nie wiem czy lepiej szukać czegoś na własną rękę czy z jakiejś agencji jechać? Będę wdzięczna za radę. Mój mail: [email]
Wybieram się jako au pair do Nicei w tym roku i znalazłam rodzinę przez internet. Przed rozpoczeciem szukania rodziny, zapoznałam się z wieloma informacjami od byłych operek i dowiedziałam się, że z reguły agencje biorą sporo pieniędzy ( 700zł - 1000zł ) i tak naprawdę nie wiele Ci pomogą. Po tym jak skontaktuja Cię z rodziną ty wszystko załatwiasz i tak naprawdę jesteś zdana na siebie... wydaję mi się, że korzystając z internetu masz większy wybór rodzin. I nieistotne czy korzystasz z agencji czy netu, ponieważ zawsze możesz źle trafić i zawsze możesz zmienić tę rodzinę... Polecam poczytać forum http://forum.aupairpoland.com.pl możesz znaleźc naprawdę wiele przydatnych rad i informacji.
Dzieki Juju, czy rodzina wymagala przeslania jakis dokomentow czy cos takiego? ja tez mam zamiar sie wybrac i mam nadzieje, ze trafie na jakas fajna rodzinke:) a co do posrednikow to sie z Toba zgadzam :) ja bym chciala jechac na 2 miesiace bo od wrzesnia musze wracac do szkoly ;/ mam jeszcze malo pytanko czy rodzinka dzownila do Ciebie? ja obawiam sie tego najabrdziej, ze w chwili kiedy oni zadzwonia ze stresu nie bede mogla nic powiedziec ;p moja babka od francuskiego powiedziala, ze mi cos zorganizuje bo ja nie wiem nawet jak mam sie zabrac za szukanie rodzinki ;/ tyle tego jest w necie ....
Pozdrawiam :)
Nie ma za co :) Rodzina do której jadę nie chciała ode mnie żadnych dokumentów, nie dzwonili też do mnie, poprostu wymieniliśmy pare e-maili z najważniejszymi informacjami i tyle :) Ale np. moja znajoma rozmawiała z rodziną przez skypa... czasami zdaża się, że rodzina dzwoni do operki, ale to chyba rzadko. Nie masz się czym przejmować, jeśli zaznaczysz że znasz podstawy francuskiego będzie ok. W końcu rodziny wiedzą, ze jest to wyjazd polegający na poznaniu języka, więc raczej nie trafiają im się osoby mówiące płynnie :)Co do dokumentów to wymagają ich raczej rodziny z agencji, tym z internetu wystarcza rozmowa z tobą. Jest sporo ofert na wakacje, ale też wiele chętnych, także lepiej zacząć szukać już teraz. Będziesz miała większe szanse na znalezienie rodziny. Polecam Ci skorzystanie ze stony http://www.aupair-world.net/ oraz http://www.easyaupair.com/ moim zdaniem to są najlepsze strony i wiele rodzin z nich korzysta. Wystarczy tylko wypełnić formularze i napisać kilka słow o sobie, następnie pozostaje Ci tylko szukanie.
Juju a rodzina sama sie do Ciebie zglosila czy Ty sobie poszukalas i napisalas do nich?
Ja do nich napisałam, ale były też takie, które się same zgłaszały. Także różnie bywa :)
Hej, ja tez czegoś szukam na wakacje, ale dopiero zaczęłam.
A Ty gdzie znalazłas (ktróy portal) i po jakim czasie? Bo z tego co widze to raczej cięzko, wszyscy chcą na MIN. 6 miesięcy. pozdrawiam i życzę powodzenia, Kasia.
Hej, wiec widze ze masz ten sam problem co ja poniewaz ja bym chciala tylko na okres wakacji, a na tych stronkach zawsze rodzinka pisze, ze chce kogos na 6 miesiecy lub wiecej ;/ zaloguje sie na stronce www.Easyaupair.com i zobacze moze kogos znajade, moja babka od francuskiego powiedziala, ze postara mi sie kogos poszukac moze jej przyjdzie to latwiej zna juz troche to srodowisko no i ma jakies znajomosci wiec jestem dobrej mysli:) Pozdrawiam!
Juju co napisalas do rodzinki poprostu, ze chcialabys u nich pracowac czy cos w tym stylu? Sorrki za takie dziwne pytania, ale sa to moje poczatki i jestem troche zdezorientowana ;/
hehe spoko, ja zaupełnie nie mogłam sie w tym wszystkim odnalezc na początku :)
To sie odbywa w ten sposob, ze jak masz juz konto na danej stronie i znajdziesz interesujaca rodzine to kilkasz na ikonke ( np. wyslij wiadomosc, zalezy od strony), po kliknieciu wyskakuje juz gotowa wiadomosc (np. w jezyku angielskim) ta wiadomosc brzmi mniejwiecej nastepujaca: Nazywam sie " Ola Kowalska" jestem z Polski, wasza rodzina bardzo mnie zainteresowała i chcialabym zostac wasza au pair... nic nie mozesz tam dopisac, czy tez zmienic, wystarczy tylko kliknac na tak i wiadomosc jest wyslana do rodziny. Gdy rodzina jest zainteresowana tez wysyla taka " gotowa wiadomosc". Zazwyczaj rodziny maja wykupione " premier membership", dzieki czemu otrzymuja twoj adres e-mail oraz numer telefonu. Wszystko jest juz gotowe i ulozone. Ty tez mozesz sobie wykupic " premier membership" i wtedy bedziesz miala e-mail i numer do kazdej rodziny. Gdy zadna ze stron nie wykupi tego premier.... mozecie sie skontaktowac, ale w niczym wam to nie pomoze, bo nie bedzie adresu i numeru przez, co nie bedziecie mogli porozmawiac, bo jest szansa wysłania tylko 1 wiadomosci tej w stylu " nazywam sie.... jestem zainteresowana.... i na tym koniec. Ale tak jak wspomnialam wiekszosc rodzin wykupuje sobie to premier....
Rodzine znalazłam na easyaupair, mozliwe ze bylo mi latwiej, poniewaz jade na około 1rok. Szukałam koło miesiaca( zaczelam szukac jesienia ubieglego roku, rodziny na wakacje ;) takze bylo malo ofert. Wydaje mi sie, ze trafilam na ciekawa rodzine, ale jak to bedzie to zobacze po wyjezdzie.) Gdy ostatnio przegladałam ofery, bylo sporo takich " wakacyjnych" na pewno cos znajdziecie :)
Hej,
Jade w tym roku na au pair do Paryża od lipca , chciałabym się zapytac czy ktoś tez sie wybiera tam w tym czasie , a może już ktos był własnie w stolicy Francji? Piszcie

pzdr
Hej Loletta w jaki sposob znalazlas rodzinke? Pozdrawiam :)
sorry loleeta ;p
jak znajdujecie te rodzinki? :P
Przez internet, linki do stron au pair podałam w poście wyżej, zajrzyj tam wszytko jest napisane :)
hej,
poszukuje au pair dla rodzinki od 1 kwietnia na 3 miesiace( to napewno, moze da sie wydluzyc, jesli ktos zechce). To jest zaprzyjazniona rodzinka, bo sama u nich bylam. departament Ardeche (sliiiicznie tam jest). dzieciaki sa swietne, choc aniolami tez nie sa ;) w tym roku maja po 7,11 i jest jeszcze 3 syn (ale raz na 2 tyg) i ma 13 lat. W razie pytan piszcie na maila. pozrawiam
[email]
Czesc,
gratuluje znalezienia rodziny jako au - pair i zycze powoodzenia. Chcialabym zapytac o co chodzi na stronie aupair - word z numerem Premium membership i jak mozna go sobie wykupic. Nie posiadam konta elektronicznego a zalezy mi bym go miala gdyz rodziny ktore pozytywnie odpwoiedzialy na moj profil numeru tego nie posiadaja wobec czego nie mamy mozliwosci skontaktowania sie. Ceny jednak sa dosc wysokie za membership (moim zdaniem). Prosze cie o wyjasnienia.
[email]
Hej, faktycznie ceny mają spore. Dla rodzinek to nie duzy wydatek 39euro, niestety dla nas wychodzi o wiele wiecej ;/ Osobiscie nie wykupowałam membership, ale na stronie napisane jest że możesz wplacic przez przelew bankowy. Czyli pewnie poprostu wplacasz na ich konto kase. Dane banku i ich numer jest na stronie musisz tylko klinkac na " bank transfer ". Napisane jest takze, ze mozna wplacac przez wester union, wydaje mi sie ze to sie podobnie odbywa, jak ta wplata przez bank. To jest tak, ze jak wykupisz membership mozesz kontaktowac sie ze wszystkimi przez 90dni, a po ich uplywie placisz 29 euro za " odnowienie". Sa chyba jakies ograniczenia co do wyslanych wiadomosci, ale to jest chyba limit na 200 lub 300 miesiecznie ( nie pamietam dokladnie) Jeśli masz jeszcze jakies pytania postaram sie odpowiedziec :)
hej;) ja zaliczyłam już wcześniej parę obozów językowych, a w tym roku wyjeżdżam na 3 miesiące we wakacje jako Au Pair do Francji w okolice Montpellier:) rodzinka tak naprawdę sama mnie znalazła, chociaż ja najpierw przekopałam chyba cały internet w poszukiwaniu jakiejś odpowiedniej dla mnie:) nasłuchałam się różnych opinii, czasami można rzeczywiście nieciekawie trafić, ale generalnie wszyscy wracają baardzo zadowoleni ;) moim zdaniem jest to ogromna szkoła życia, kiedy jest się zdanym tylko i wyłącznie na siebie i to w obcym kraju. Ale warto:) Tego, co się można tam nauczyć, przeżyć, zobaczyć..tego nam nikt nie zabierze:)
Witajcie :)
Również wyjeżdżam na południe, do Montelimar..
Ale ja mam raczej prośbę do Was.. chciałabym napisać bardzo prostą umowę z rodziną, którą znalazłam na aupariworld... wiem, że powinnam umieścic\ć w niej moje i rodziny obowiązki. Może ktoś z Was przygotowywał już coś takiego i mógłby mi pokazać? :)
kochani ja mam wszystkie dokumenty jakie potrzebuje agencja au pair ale wiem ze potrzebuja tez pieniedzy... i nie wiem jak im mam wyslać... nawet niew iem czy oni mi jakas dobra rodiznke załatwia... nic nie wiem a chciałabym bardzo wyjechac na trzy miesiace... i troche sie obawiam...... moze ktos wie cz agencja au pair jest pewna?
zależy przez jaką agencję wyjeżdżasz. Z całego serca NIE POLECAM agencji w Brzesku !!!!! oszukali mnie, na szczęście wszystko wyszło na jaw jeszcze przed wyjazdem. Ciągną pieniądze strasznie, a bardzo ciężko jest wrócić do kraju jeśli wyjeżdża się właśnie przez agencję z Brzeska. To są prawdziwe informacje od dziewczyny, której udało się wrócić, ale od tej pory walczy z nimi nawet na drodze sądowej. Tak więc trzeba uważać:) Ja osobiście bardzo polecam aupairworld. Właśnie tam znalazłam moją rodzinkę, do której jadę już za niecałe 4 tyg!! ;) a o tą umowę z rodziną ja też bym prosiła, gdyby ktoś miał ;) [email]
no ta agencja znajduje sie w Paryzu nazywa sie FEE REVE. Prowadza ja jakies dwie panie francuskiego pochodzenia, przesłały mi stos papierów do uzupelnienia tylko ze starsznie boje sie wysłać kasę, czy ktos wie czy ta agencja jest pewna?
Salut :)
No to ja tez sie dopisze. We Francji jako au pair wciaz jestem, juz od listopada 2008. No i wlasnie mam rodzinke "do zdania" oczywiscie tylko w dobre rece, bo jest przesympatyczna..no i miedzynarodowa. Rodzinke znalazlam przez "greataupair" i spodobala mi sie tylko i wylacznie dlatego, ze jako jedyna pozwala spac do 10 ;) Ja tu przyjechalam kompletnie bez znajomosci jezyka ani kultury kraju no i zyje i mam sie swietnie :) I nawet polubialam te wszystkie sery, na ktore kiedys patrzec nie moglam.. no nawet teraz zajadam sobie Brique Affinèe tak po prostu, widelcem ;) Jestem miedzy St Tropez a Cannes, moze jest ktos w okolicy? Ja koncze prace w sierpniu, ale zostaje tutaj, niedaleko rodzinki, bo strasznie mi sie tu podoba :) Pogoda swietna prawie non stop, blisko morze, swietni ludzie. Jakby co chetnie odpowiem na pytania ;) Moj mail: [email] Dziewczyny! Przygotujcie sie, ze wiekszosc operek, ktore tu przyjedzaja - tyja :P taka mala przestroga
Powodzenia!!!
Hej! czy w tym roku ktoś z was wybiera sie do francji jako au pair?:)
Hej. Ja będę au pair w Akwitanii:)
o, a kiedy jedziesz? i na jak długo? :)
hej, poszukiwana au pair dla rodzinki we francji/ardeche. 2 dzieci, min. podstawy francuskiego. po wiecej info lub kontakt do nich: [email]
od 15 czerwca! :) za
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |

»

Życie, praca, nauka