Toulouse

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 55
poprzednia |
hej! szukam polakow w tuluzie :) razem zawsze razniej
Hej!!! super, ja tez siedze w tuluzie na troche :) daj znac jak cos na gadu (7509135)
heeej;d;d;d super:d juz napisalam na gg mam nadzieje ze wiadomoc dojdzie bo mi sie troche gg kiepsci:p jakby co to moj adres [email]
Cześć ja również mieszkam w Toulouse co prawda od bardzo niedawna i nie znam żadnych polaków, a tak samemu nudno;p
Pozdrawiam
halo!;D jest tu ktoś?? ;D
siemanko witam,jak sie żyje w tuluzie? zamierzam tam sie wybrać ... i prosze o info gdzie można sie zatrzymac na początek,czy łatwo mieszkanko wynająć... język znam. Czekam na odpowiedzi Pozdrawiam
[gg]
Witam! Jak się żyje w Tuluzie hmmmmmm przyjemnie, miasto bardzo ładne no i ciepło;p Jeśli chodzi o mieszkanie to polecam stronę www.appartager.com, można znaleźć mieszkanie, pokój itp, myślę że na początek łatwiej wynająć pokój, bo jeśli chodzi o mieszkanie to trzeba się trochę nabiegać, a na miejscu jest dużo łatwiej niż przez internet. A w jakim celu przyjeżdżasz do Tuluzy? szkoła? praca?
Pozdrawiam Maciek ;p
Siemanko,Dziekuje za odpowiedź ....podobno w tuluzie dobry klimat i zamierzam sie wybrac,poszukac pracy i pomieszkać jakis czas...znajde pokój i luz.
A Ty Maciek co tam porabiasz w Tuluzie?
Witam, a kiedy się wybierasz? masz już zarezerwowany jakiś środek transportu? samolot, autobus? Ja jestem tutaj od jakichś 2 tygodni, a od września mam studiować francuski na tutejszym uniwerku, no i także szukam pracy. A odnośnie języka, bo piszesz, że znasz francuski to naprawdę wielki plus, bo w tym rejonie bez francuskiego to nic się nie załatwi, przynajmniej takie jest moje odczucie.
Pozdro;p
pomyłka, od października mam studiować, sorki, to chyba przez ten upał;p
jeśli możesz to pisz na [gg] Pozdrawiam
hej mam pytanie, wy już tam mieszkacie, studiujecie. Chciałabym przyjechać do Tuluzy na wakacje. Jestem maturzystką. Myślę, że z mieszkaniem nie będzie większych problemów...jak to wygląda z pracą..? Gdzie można zacząć poszukiwania. Z francuskim radzę sobie chyba nieźle :) Proszę o jakieś przydatne info od miejscowych.
cześć, ja studiuję w Tuluzie i i szukam pracy, miasto fajne, ale jeśli chodzi o pracę to po liceum ogólnokształcącym nie radzę, z doświadczenia własnego wiem, że pracodawcy nie chcą przyjmować ludzi młodzieży(szczególnie obcokrajowców) bez doświadczenia, dyplomów, zawodu, do głupiego robienia kanapek w fast foodzie chcą referencji i doświadczenia do pracy jako animateur chcą dyplomu BAFA jak i do opieki nad dziećmi coraz częściej, do tego niezła znajomość języka nie wystarczy, musisz mówić rozumieć odnośnie dokumentów to chcą jeszcze zaświadczeń o niekaralności, badania lekarskie m.in próba tuberkulinowa i jakieś POLIO czy coś takiego. Do tego wielu studentów i duże bezrobocie bo każdy czegoś szuka, a w wakację to dopiero jest oblężenie. Więc ogólnie odradzam, szkoda wakacji na poszukiwanie pracy i kasy na wyjazd, polecam Lyon, Paryż, Strasbourg tam na pewno coś znajdziesz. Dla dziewczyn fajna sprawa to au-pair.
Pozdro
ah no nie pocieszyłeś mnie,ale przynajmniej orientuję się teraz w sytuacji...hmm zależało mi na Tuluzie, bo prawdopodobnie miałabym tam zapewniony pokój...hmm do wakacji jeszcze dużo czasu, coś bedzie trzeba wykombinować. Dziękuję
w zasadzie Twoja wiadomość i inne, które zamieściłeś na forum sprawiły, że mam teraz do Ciebie mnóstwo pytań ^^ możesz podać mi maila? tak byłoby chyba prościej, byłabym bardzo wdzięczna! Pozdrawiam
cześć witam wszystkich w tuluzie ja za miesiąc sie tam wybieram ponownie,jeżeli ktoś chciałby pogadać to do zobaczenia.podaję mój nr.[gg]
INTENSYWNA NAUKA FRANCUSKIEGO - GDZIE?

Hejka, wybieram sie do Toulouse w wrzesniu.
Poniewaz nie znam francuskiego chcialabym wykorzystac ten czas na jego nauke.
Wiecie gdzie moge sie zapisac na jakis dobry i intensywny kurs, ktory nie kosztowalby 800euro/miesiac(taki juz znalazlam)?
Moze jest cos na jakiejs uczelni?

Blagam o pomoc :)
ponawial temat:) ktos jest z was w tuluzie?
Niedawno przeniosłam się do Tuluzy i poszukuję Polaków tutaj.
Mój e-mail to: [email]
Dziękuję za wszystkie maile!
Pozdrawiam
Kasia
hej,
Będę w okolicach Tuluzy od 04.07. Wysłałam już maila :)

pozdrawiam
Magda
hej;jestem w tuluzie cały czas moje [gg] lub tel.[tel]
przeprowadzamy się do Decazeville szukamy Polaków w okolicy
pozdrawiamy "banitów"
Szukam pracy we Francji.Prosze emaile [email] Pozdrawiam odwiedzajacych A moze ktos zna jakies stronki z polskimi ogloszeniami ??? Bede wdzieczny :-)))
hej;) też jestem w tuluzie, szukam polaków. pisze tu ktoś jeszcze?:)
a jak tam się żyje?
Czesc :)
Od niedawna mieszkam w okolicy Toulouse bardzo chetnie poznam rodkow ...:)
TO moj nr [gg]

Pozdrawiam

Darek
witajcie, para polsko-francuska z Tuluzy chetnie podszkoli swoj francuski badz polski:) najlepiej przy piwie albo przy jakiejs kolacji:), nasz mail [email]
ponawiam wátek!:)

mieszkam juz jakis czas w tuluzie i chetnie poznam jakies osoby z polski:)
Ja tez ponawiam watek. Wlasnie sie przeprowadzilam do miasta. Mieszkam na Jolimont.
Za okolo 2 tygodnie lece na pare dni do Polski a po powrocie planuje intensywny kurs francuskiego.
Miedzyczasie z przyjemnoscia poznam krajanow.

Jest ktos kto uzywa skypa albo ma numer stacjonarny? Chetnie bym porozmawiala na zywo.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 55
poprzednia |

»

Studia językowe