au pair francja

Temat przeniesiony do archwium.
witam,

wiem, że dopiero mamy listopad, ale chciałabym w te wakacje pojechać do Francji jako au pair. Doszły mnie słuchy, że obecnie bardzo ciężko jest znaleźć tam pracę [kryzys:D]. Jeśli ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie, byłabym bardzo wdzieczna za ich publikacje.

Nie mam prawa jazdy, czy w miare biegła znajomość języka wystarczy? I czy ktoś wie gdzie szukać ofert pracy? Bo internet jest troche ryzykowny. Jeżeli ktoś z Was będzie poszukiwał au pair na sierpień-wrzesień, to ja jestem jak najbardziej chętna;)

pozdrawiam
Ja także podpisuję się pod tą prośbą,ponieważ chciałabym w te wakacje wyjechać jako au-pair i przydałoby mi się trochę informacji na ten temat.Moja znajomość języka nie jest na pewno biegła,ale w miarę dobra.Chciałabym dlatego podszlifować język francuski,a byłby to mój pierwszy wyjazd jako au-pair,więc bardzo proszę Was o wskazówki.
Pozdrawiam!
http://www.szybkopraca.pl/au_pair_opiekunka_do_dzieci_francja-dowolne_miasto-dam-83042.html
Prace jako au pair napewno znajdziesz, nawet ze jest kryzys to rodziny i tak szukaja, zwlaszcza ze nie jest to dla nich wydatek. Ja znalazlam moje dwie rodzinki przez strone www.bebe-nounou.fr Mozna tam zamiescic bezplatnie ogloszenie. Tyle ze ja mialam o tyle dobrze ze bylam juz we Francji wiec moglam sie spotkac z rodzinami i 'sprawdzic' warunki. No ale przez telefon czy maile ze mozna sie duzo dowiedziec.
Przez agencje czy internet to na to samo wychodzi, nigdy nie wiadomo na jaka rodzine sie trafi.
Ja w tej chwili jestem we Francji w Paryżu jako au pair. Na wakacje chce wyjechać i wrócić we wrześniu wiec będę poszukiwala zastepstwa. Wszelkie pytania proszę o maila [email]
hej:)ja jestem zainteresowana tylko powiedz mi na jak długo dokładnie trzeba by było pojechac i jak z pieniążkami?powiem ze juz pracowałam jako au-pair i mam nie jakie doswiadczenie:)pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

»

Nauka języka