AU PAIR na WAKACJE prosze o pomoc!!!

Temat przeniesiony do archwium.
witam
jestem studentka filologii ang i marzy mi sie wyjazd na okres wakacyjny do Francji(2-3 mies)czy ktos moze mi udzielic porad?
mianowicie czy jesli nie znam jezyka to mam jakies szanse na wyjazd?czy znacie jakies rzetelne biura oferujace wyjazdy?prosze o jakies linki

a moze ktos z was ma taka oferte na wyjazd/wymiane?

z gory dziekuje
jasne, ze bez znajomosci francuskiego znajdziesz cos.
Ja tak byłam 3 razy:P

wiec nie polecam biur, bo to tylko strata kasy, zajrzyj na www.aupair-world.net

a porady...hmm to zalezy, co konkretnie chciałabys wiedziec..;)

aaaa
no i oczywiscie polecam to forum: http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=357784&page=101

gdybys miala wiecej pytan- wal;)
dzieki cudowna jestes:]

wlasnie zastanawialam sie czy przez biura to za podroz placi sie samemu czy jest to juz wliczone w oplate dla biura?

jak udalo Ci sie wyjechac? korzystalas z tej stronki?
w ogole jesli bys zechciala udzielic mi wiecej info to moj mejl [email] ;]

pozdrawiam
chętnie Ci pomogę, tylko jak piszę na Twojego maila to dostaje email zwrotny...masz moze jakis inny namiar na siebie??;)
bardzo Cie przepraszam wlasnie widze ze zle wpisalam ten adres oto on:
[email] o teraz juz dobrze;] bede naprawde wdzieczna;]
Cześć Neta, ja jestem dokładnie w takiej samej sytuacji :) po ang mówię płynnie (i też studiuję filologię ang!) i mam propozycję, żeby wybrać się na au pair do Francji ( a z tym językie łatwo się domyślić, jak jest)... co postanowiłaś w końcu?:) pozdrawiam!!
Dziewczyny, przeciez sa tez rodziny francuskie, ktore chca dla swych dzieci au-pairke mowiaca po angielsku!
Chyba ze chodzi Wam o szlifowanie francuskiego? - Tacy tez sie znajda!
(Polecam z calego serca au-pairkowanie, nieocenione doswiadczenie!)
A wiecie moze, ile taka aupairka moze miec maksymalnie lat? W ogloszeniach Francuzi pisza, ze szukaja aupair np. do 22 lat?
ja byłam au pair we Francji rok temu w wakacje, pojechałam zupełnie bez znajomości francuskiego, dałam radę tylko po angielsku, w te wakacje wracam do "mojej" rodzinki :) jeśli masz jakieś pytania pisz! postaram się pomóc :)
Czy 16 latka moze byc au pair? Widzial ktos takie oferty? Bardzo chcialabym, fr.znam na poziomie komunikacyjnym a jezeli polecacie to czemu nie.
heeej
co prawda nie widziałam 16 letnich dziewczyn...
ale mozesz probowac- jesli czujesz sie na siłach i rodzice Twoi sie zgadzają, to jesli tylko jakas rodzinka zechce Cie pomimo tak młodego wieku...;)

aaa i najstarsze operki widziałam nawet kolo 30;) z reguły jednak rodziny chcą takie, ktre się uczą, tak do 26 roku zycia..;)
ok a moze ktos widzial takie oferty? A 17 ma wieksze szanse?
Zrobiłam sobie profil na au pair.net i niestety nic nie mogę znaleźć.
Okropnie dużo kandydatek jest...
Hej dziewczyny,

ja niedlugo wybieram sie do Paryza jak au pair. Mam juz wszystko zalatwione, czekam tylko na ustalenie daty wylotu. Francuskiego ucze sie od 5 miesiecy, wiec podstawa jest dla mnie angielski. W zwiazku z tym bede mieszkac u brytyjskiej rodziny, ktora wlasnie przeprowadza sie do Paryza. Za rada kolezanki skorzystalam z uslug agencji PROWORK. Balam sie przy okazji pierwszego wyjazdu korzystac ze stron dla au pair, bo wiem ze mozna sie tam naciac na niezlych oszustow i wyludzaczy, poza tym jest tam spora konkurencja. W przypadku tej agencji na razie wszystko wyglada full profesjonalnie, zobaczymy jak bedzie, kiedy bede juz na miejscu.

A jesli sa tu jakies au pairki, ktore mieszkaja juz w Paryzu i chcialyby sie skontaktowac, to chetnie nawiaze znajomosc. Moj email to: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Brak wkładu własnego