studia we francji

Temat przeniesiony do archwium.
hej. jak czytam te wasze posty gdzie wy to nie studiujecie to głowa mała :) jak wy sobie tam radzicie? kiedy się zdecydowaliscie na studia we francji? nie baliście się? jak się tam żyje? podoba się wam ich system nauczania? chętnie poczytam wasze opinie, wspomnienia, rady. chciałabym na studiach licencjackich w polszy wyjechac gdzies zagranicę na inny kierunek ;)
Sczerze Ci napisze daruj sobie FR, szkoda życia. Moja zgoda na przyjazd tutaj, to chyba najgorsza decyzja mego życia. Lepiej jedź do ciepłych krajów np . espania lub italia (choć na południu Fr też taka pogoda), ale ludzie inni.
Pozd Rafał
rozwin plz :))
WIEC TAK JA PRZYJECHALAM TUTAJ Z DZIECKIEM ? PODJELAM TU PRACE ? UCZYLAM SIE JEZYKA I UCZE SAMA ? NIGDY NIE MIALAM W SZKOLE FRANCUSKIEGO §§ NIE JEST LTWY TO FAKT§ TU PRZESZLAM CHBA WSZYSTKO CO MOGLO BYC [OKRADLI MNIE, OSZUKALI, NIE MIALAM MIESZKANIA ITP............ aLE NASZCZESCIE UDALO SIE JEST LEPIEJ!!!!! UWAZAJCIE NA ARABOW I TURKOW NIE PODEJMUJCIE U NICH PRACY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No to faktycznie mialas pecha..Francja jak to Francja...araby,turki,ja rowniez nie polecam pracy u Jugoli...laisse-tomber !
Hej,
Mam do Was pytanie, ponieważ nie za bardzo się orientuję.
Za jakieś 2 lata chcę wyjechać do Francji z moją przyjaciółką i tam kontynuować studia. Wydział, który by mi odpowiadał znalazłam, ale nie mogę znaleźć wydziału mojej przyjaciółki - studiuje turystykę i rekreację. W związku z tym moje pytanie: czy znacie jakieś kierunki, na których można by było kontynuować naszą polską turystykę? Jeśli tak, to na którym Uniwersytecie się znajdują? Na stronie Sorbony IV wyłapałam tylko Turystykę i Hotelarstwo, które trwa jeden rok i kończy się licencjatem.
Z góry dziękuję za pomoc.
chyba jest coś takiego jak 'tourisme' u nich:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka