Polacy w Paryżu

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 75
poprzednia |
:) cześć od miesiąca mieszkam w Paryżu i jak narazie nie poznałam nikogo z kim mogłabym porozmawiać po polsku. Dookoła mnie sami francuzi i już mnie to troche meczy bo francuskiego nie znam niestety :( także jeśli ktoś miałby ochote porozmawiac spotkać sie iśc na kawe to jestem chętna :) moje [gg] Pozdrawiam. :)
Hej ja mieszkam obok Paryza, dodalam cie na gg. pozdrawiam
A ja chciałabym Was wykorzystać w innym celu;) Potrzebuję lokum w Paryżu na sierpień i wrzesień, a skoro mieszkacie w Paryżu, to możecie poradzić jak owe znaleźć. Nie chciałabym zatrzymywać się u popularnych na tym forum sióstr. Najchętniej wynajęłabym pokój, ale wiem, że z tym w Paryżu nie jest łatwo. Może mogłybyście pomóc/coś doradzić/może znacie kogoś kto wynająłby na ten czas pokój? Będę wdzięczna za odpowiedź i podaję w tym celu maila: [email] P.S. jak już będę w Paryżu, to też chętnie spotkam się na kawę:)
Czesc dziewczyny! Ja mieszkam od lutego w Paryzu. Jest mi ciezko, bo nie mam tutaj znajomych. Przeprowadzilam sie tutaj ze wzgledu na chlopaka, ktory jest Francuzem polskiego pochodzenia. Obecnie chodze na kursy jezyka i szukam pracy zeby sie czyms zajac i nie ukrywam, ze wlasna kasa tez sie przyda :) Ale z tym to ciezko, mimo ze znam 3 inne jezyki to Francuzi oczekuja swietnej znajomosci jezyka a ja ucze sie dopiero 3 miesiace. Jesli szukacie towarzyszki lub kogos z kim moglybyscie milo spedzic czas to piszcie :) Znam dosyc dobrze Paryz wiec chetnie pomoge :) Przy okazji moge dac korepetycje z jezyka rosyjskiego :) Pozdrawiam
to 1 tydz. 250zl
Witam , mieszkam od 2 miesięcy w Paryżu powoli zaczyna mi sie nudzic .. chętnie poznam jakąs Kolezanke z którą będzie mozna napic sie kawy browarka spalic lolka pojezdzic na rolkach :) jak cos to [gg] .. tu moje fotki http://www.fotka.pl/profil/VersusZenit
edytowany przez VersusZenit: 22 cze 2012
widzę, że macie problem z samotnością we Francji a ja mam problem żeby się tam załapać do jakieś pracy:( może pomożecie??macie może jakieś namiary na jakieś winnice albo gdzieś gdzie potrzebowali by do pracy bez języka bo u mnie to z tym ciężko:(jak już się tam dostanę to chętnie się spotkam z kimś z Polski:)pozdrawiam:)
jakby co to mój email [email] odezwijcie się:)
mieszkam w Paryżu i aktualnie szukam pracy i ludzi z którymi można gdzieś wyjść :) chętni pisać na [email]
Hej mam goracą prośbę, potrzebuję aby ludzie którzy byli w Paryżu lub mieszkają tam wypelnili ankiete, która jest mi bardzo potrzebna do pracy magisterskiej, możecie też powysyłać ją do znajomych :) Wiem ze kilka podobnych juz krąży w internecie, ale mam nadzieje ze poświęcicie na to kilka minut, bede bardzo wdzięczna :)
Ankieta dostepna pod liniek: http://www.ankietka.pl/ankieta/92072/atrakcyjnosc-turystyczna-paryza-w-oczach-polskich-turystow.html
Z góry dziekuję za wszelką pomoc.
Czesc wszystkim!! mieszkam w Paryzu juz kilka miesiecy. Jesli ktos ma chec i czas zeby sie spotkac... Piszcie!! pozdrawiam!
witam mieszkam w paryzu od dwoch tygodnie chetnie spotkam sie z kims i nawiaze nowe katakty z osoba ktura rozmawia po polsku moja poczta to
[email] moze byc kawa ;) lub cherbata
Witam wszystkich, a ja sie wlasnie przeprowadzam sie do Paryza (i nie cierpie sie pakowac! mam koszmary z kartonami w tle!!) Definitywnie bede w Paryzu od wrzesnia, wiec jestem za kawami, herbatkami tudziez innymi napojami^^ Z czystej ciekawosci, co porabiacie w Paryzu? Studia, praca?
Cześć wszystkim, ja też dołączam się do grona samotników w Paryżu:) Może umówilibyśmy się gdzieś wspólnie? Czekam na wasze propozycje. Ania
Czesc

Wlasnie przegladalam strony gdzie mozna znalezc znajomych W Paryzu, bo
doskwiera mi samotnosc czasami, bylo by fajnie jak bysmy mogli sie jakos
poznac czy na poczatek popisac ,
jestem w PARYZU od ok 3miesiecy dopiero , chlopak ciagle pracuje , a ja
probuje jakos sobie radzic na poczatek ,
brakuje kolezanki zeby chociaz porozmawiac , czasami gdzies wyjsc , poszwędac sie , pojezdzic na rolkach, ,,,
pozdrawiam serdecznie
IWONA [email] [gg]
edytowany przez iwonaiwonaiwona: 13 sie 2012
edytowany przez iwonaiwonaiwona: 13 sie 2012
Witam, od miesiaca siedze w Paryzu i zamierzam tu zostac na stale, ale narazie doskwiera mi samotnosc i nuda, poniewaz znam malo polakow. Nie bardzo jest z kim gdzie wyjsc, moze kawka, wspolne piwko. czekam na zainteresowanych, e-mail [email] [gg]
Cytat: Andula89
Cześć wszystkim, ja też dołączam się do grona samotników w Paryżu:) Może umówilibyśmy się gdzieś wspólnie? Czekam na wasze propozycje. Ania

Moze podasz jakis kontakt do siebie lub poprostu sie odezwij [gg] , e mail [email]
witam, mam na imię Basia i mam do Was prośbę, podzieldzie się ze mną swoimi doświadczeniami dotyczącymi życia w Paryżu lu okolicach, mam zamiar przeprowadzić się tam w listopadzie i nie ukrywam, że mam mieszane uczucia-nie znam francuskiego tylko angielski i boję się, że nie znajdę tam żadnej pracy-a przeprowadzam się do chłopaka, obawiam się, że tak jak większość będę czuła się tam samotna, ale narazie nie ma co przesądzać, wszelkie rady i wskazówki czy doświadczenia wasze będą dla mnie cenne, pozdrawiam, kontakt do mnie [gg] lub [email]
Hej,

Niestety, nie ma co ukrywac, ale bez znajomosci jezyka francuskiego jest ciezko znalezc dobra prace. Chyba, ze masz duze doswiadczenie i dobre studia, no i zawod, gdzie jezykiem roboczym bedzie angielski. W przeciwnym razie trzeba liczyc na lut szczescia, zeby moc znalezc dobra posade bez znajomosci francuskiego. Radze wiec Ci isc teraz i od razu po przyjezdzie na bardzo intensywne kursy francuskiego. W przeciwnym razie moze byc ciezko.

Jesli jednak masz dobre doswiadczenie z Polski, to mozesz probowac znalezc cos fajnego i moze sie uda. Ogladaj strony z ofertami pracy i probuj. Dla chcacego nic trudnego :) Powodzenia
Hej ,ja również szukam znajomych w Paryżu.Może spotkalibyśmy się wspólnie nad Sekwaną?W soboty grają tam salsę "Quais de Seine".Piszcie!!! [email]
ja tez chetnie kogos poznam :) w paryzu jestem od 3 miesiecy, jezyk znam, tylko czasem brakuje mi towarzystwa. szczegolnie w czasie wakacji :) piszcie :)
Mam ogroma prośbę o pomoc w wypełn ieniu ankiety. Są one oczywiście anonimowe, a wyniki wykorzystane beda w pracy zaliczeniowej. Prosze o poswięcenie kilu chwil :)
http://www.ankietka.pl/ankieta/93640/paryz-i-turysci-dla-wszystkich-ktorzy-odwiedzili-to-miasto.html
Witam,
pilnie poszukuje mieszkanai w Paryzu dla 2osob od początku października lub końca września na minimum 3miesiace.
Prosze o kontakt na [email]
Witajcie, mam na imię Grzesiek 21 lat szukam jakieś koleżanki na wspólne spędanie wolnego czasu wyjść gdzieś razem pogadać, mieszkam blisko Paryża, jewśli jest któraś z was zainteresowana to moje namiary GG 42[tel]kom.[tel]jeśli zechcesz mnie poznać po prostu się odezwij pozdrawim cieplutko:)
Witam , mam kilka pytań do ludzi którzy juz jakiś czas mieszkają w paryzu, wybieram sie do paryża i nie wiem czy łatwo tam z praca jakbym miała szukać sama , proszę o kilka informacji na ten temat [email]
Hej ja tez chętnie kogoś poznam. Jestem w Paryzu od kilku miesięcy z mężem i niestety brakuje nam czasem towarzystwa ,chętnie wyskoczylibyśmy gdzieś na kawke czy na piwko. Jak coś moj kontakt to [email] pozdrawiam
Witam, obecnie mieszkam w Madrycie ale mam zamiar w lutym przeprowadzic sie do Paryza. Moze ktos z Was moglby mi powiedziec gdzie na poczatku moglbym poszukac pracy w remontach mieszkan lub na budowie (jakas polska firma na poczatek) lub jakakolwiek praca z podstawowa znajomoscia francuskiego. Prosze kontakt na [email] lub na skype-g.litewka
Witam, od wczoraj jestm w Paryzu, w 3 strefie .... i nie znam tu nikogo, doslownie , masakra jakas
Witam,Klaaudia25 nie narzekaj,ja mieszkam od czterech dni w Rebais,to jest dopiero masakra. Pozdrawiam :)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 75
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka