Winobranie 2012

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |
Halo halo,
Jesteśmy parą studentów z Krakowa zainteresowanych pracą przy zbiorach we Francji.
Jesteśmy aktywnymi i pozytywnie zmotywowanymi ludźmi. Lubimy prace w plenerze i potrafimy pracować w grupie. Posługujemy się płynnie językiem angielskim, a ja znam dodatkowo francuski na poziomie B1.
Mamy auto na 4 osoby, także dwie osoby możemy ze sobą zabrać.
Pozostaje jedynie kwestia kontaktu :).
Napisałam już kilkadziesiąt maili do winiarni we Francji- i zazwyczaj odpowiadają, że mają komplet etc. Jeśli ktoś ma jakiś w miarę pewny kontakt lub zna jakiś sposób na znalezienie pracy we Francji (nie musza to byc winogrona, oliwki i inne owoce, warzywa również) proszę o kontakt.
Iza
[email]

Razem z dwójką dziewczyn z Wrocławia też właśnie szukamy pracy, najlepiej przy winobraniu. Jednak o oferty ciężko, auto mamy więc jak zbierze się większa ekipa możemy się wspólnie wybrać ;)
Hm... no właśnie o oferty cięzko. A moze jakieś biuro w PL się czyms takim zajmuje? Wiem, że czasem da się jechać w ciemno i udaje się znaleść prace na miejscu, jednak wiąże się to z pewnym ryzykiem. A kiedy byście chcieli wyjechać?
Jakbyście już coś mieli i zbierali ekipę, to mi również możecie dać znać ;)
Mój poziom języka francuskiego to B2.
jest firma w polsce co sie zajmuje organizowaniem wyjazdu na winobranie. wiem,bo bylem 2 razy i dalej bym byl ale pracuje juz we Francji na stale...
zazwyczaj jezdzi okolo 20 osob.praca okolo 8-10 dni. 1000 euro zarobek. Spanie na polu kempingowym-wychodzi okolo 50 euro za cały okres. jedzenie własne
maja z 5 osob co jezdza co roku ale te 10-15 dobiera sie co rok.
wyjazd koniec wrzesnia-zalezy od pogody.
I teraz sie zacznie....MOZESZ DAC NAMIARy?!
uważajcie na oszustów. Też szukałąm ostatnio ofert pracy przy winobraniu i natknęłam się na tą ofertę Praca przy zbiorach winogron we Francjiwinobranie. Idealna praca wakacyjna dla studentów i osób chcących dorobić na wakacje. Praca polega na ścinaniu dojrzałych owoców winogron sekatorem i umieszczaniem ściętych kiści w skrzynkach. Praca jest fizycznie bardzo ciężka, dlatego uprzedzamy, że sprawność fizyczna ma duże znaczenie.

Dużo ludzi pisze na forach, że to oszust. Podaje numer telefonu rzekomo do Francji a kierunkowy jest hiszpański.
uważajcie :)
Cytat: Ameliee25
uważajcie na oszustów. Też szukałąm ostatnio ofert pracy przy winobraniu i natknęłam się na tą ofertę Praca przy zbiorach winogron we Francjiwinobranie. Idealna praca wakacyjna dla studentów i osób chcących dorobić na wakacje. Praca polega na ścinaniu dojrzałych owoców winogron sekatorem i umieszczaniem ściętych kiści w skrzynkach. Praca jest fizycznie bardzo ciężka, dlatego uprzedzamy, że sprawność fizyczna ma duże znaczenie.

rafix0016/
widzialem to ogloszenie.sciema totalna. pojechalem gosciowi i ostrzeglem ludzi.zniknał momentalnie.hehe
edytowany przez rafix0016: 22 lip 2012
Witajcie,tak jak mój poprzednik,te ogłoszenie to LIPA.
A moze wypowie sie ktos, kto był juz na winobraniu-czy to bardzo ciezka praca?
Idzie przezyc te 14-20 dni?
jezdziłem kilka razy.ostatnie 2 lata u jednego pracodawcy.Region Champagne.Tam winobranie trwa okolo 10 dni.
Praca dosc wyczerpujaca ale tyle da sie przezyc.Cały dzien zgiety lub na kolanach -jak kto woli.
Wiec osoby z problemami kregoslupa lub kolan lepiej niech poszukaja innej pracy.
Ogolnie czas leci-po pracy jesc i spac.Rano pobudka jeszcze przed switem.
Najprzyjemniejszy moment- mija tydzien z "hakiem" - bierzesz koło tysiac eurasków i do domu !!
pozdr.
rafix0016-dziekuje za odpowiedz;)
A powiedz, bo Ty jestes mezczyzna,to teoretycznie powinienes bys silniejszy;) - dziewczyny ktore byly pierwszy raz dawaly rade?
Witam,

W tym roku również poszukuję osoby do pracy we Francji. Wyjazd około 27-28 sierpnia na ok.2 tyg, 9-10 dni roboczych - dniówka około 70 euro.

Jedynym WARUNKIEM jest posiadanie samochodu, który dojedzie i wróci oraz zabierze 4 osoby ode mnie. Powinien być to też duży samochód ze względu na coroczny problem z umieszczeniem bagażów 5 osób w aucie.

Jeżeli posiadasz auto i chcesz z nami (13 osób - studentów) pojechać to daj znać na maila: [email]

MILE WIDZIANE OSOBY Z OKOLIC WARSZAWY!
Cześć,

Również poszukujemy pracy przy winobraniu (3 osoby). Możemy zaoferować transport, ale kiepsko znamy francuski i nie mamy żadnyc kontaktów do sprawdzonych winnic. Jeśli ktoś bardziej doświadczony szuka towarzystwa to zapraszam i proszę o kontakt :)
alexandra, ekipy były mieszane. w zeszlym sezonie bylismy razem z moja zona i powiem ci ze zadnej roznicy nie ma. ogolnie kregosłupy mamy takie same :) wiec rozumiesz...
do noszenia wiader i zapelniania duzych skrzyn sa wybierani mezczyzni na ochotnika. na nasza grupe 20 osob okolo - bylo ich 2.
kazdy kto ma checi do pracy wytrzyma te pare dni. i opalic sie idzie bo slonce jeszcze w pelni...gorzej jak pada...:(
Hej, razem z przyjaciółką też chcemy wyjechać do Francji na winobranie, tak od połowy sierpnia. Niestety samochodu nie mamy, ale możemy zaoferować kierowcę ;) Może uda nam się zebrać jakąś ekipę i pojechać? Jakby coś dajcie znać. Mail: [email]
Witaj Rafiks,
czy możesz mi podac namiar na tę firme posrednicząca w pracy w Szampanii. mój adres e-mail to
[email]
serdecznie pozdrawiam
ania
Bylbym wielce wdzięczny za jakiś kontakt. Już kilka miesięcy szukam pracy przy zbiorach i zawsze trafiam na oszustów. Mój email: [email] . Dzięki z góry!
Witam

Jesteśmy z kolegą chętni na wyjazd. posiadamy samochód. Moze ktoś ma jakąś oferte albo namiary. Czekam na odpowiedzi [email]

witam ! gdyby ktoś miał pewne i sprawdzone miejsce pracy przy winobraniu, to ja chętnie zabiorę swoim samochodem 2 osoby . pracowałem we francji w różnych regionach przez agencje pracy tymcz.,ale w innym sektorze. trochę znam francuski i bez problemu się tam poruszam. [email]
Witam wszystkich
Chetnie zabiore sie z kims na winobranie. Posiadam kat. be i doswiadczenie jako przewoznik. Moge zabrac 8 osob i zagwarantowac moja pracowita, wytrzymala jak i wesola, a niekiedy zabawna osobe:)
Marcin

[email]
kom. [tel]
edytowany przez marcinmikiciuk: 07 sie 2012
witam
tak jak i wy chciałbym pojechac na winobranie w tym roku, rok temu nie wyszło.. w tym roku już miałem jechać z kolegą mającym tam znajomości pracę itd.. ostatnio powiedział mi że rozmawiał z właścicielem winnic i nie ma pracy bo przymrozki itp bardzo ,,załatwiły'' owoce w tym roku... to raczej pewna informacja, wiecie coś na ten temat??
pozdrawiam
Witam,
wraz z narzeczoną szukamy pracy przy zbiorach. Przeglądaliśmy kilka ogłoszeń ale nie wydają się zbyt wiarygodne.
Ja mam prawo jazdy kat. B znam, tak jaknarzeczona angielski(B2), oraz francuski na podstawowym poziomie. Jeśli ktoś szuka uczciwych współpracowników (i kierowcy) lub zna jakieś sprawdzone źródła ogłoszeń to proszę o kontakt. [email]
Witam,
Spędziłem sporo czasu na poszukiwaniach ofert pracy przy winobraniu i znalazłem kilka stron, na których francuscy plantatorzy niemal codziennie dodają nowe ogłoszenia. Poszukuję osoby uczciwej i z komunikatywną znajomością języka francuskiego, która by się z nimi i dogadała. Sam znam tylko angielski, którego oni nie chcą słyszeć, a nawet woleliby żeby nie istniał. Co o tym myślicie? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.

Piszcie na NW (nowa wiadomość).
edytowany przez dominik_87: 09 sie 2012
Witam
Ja również od jakiegoś czasu poszukuję pracy przy winobraniu. Jest nas 3 osoby ,chcemy wyruszyć swoim samochodem więc moglibyśmy kogoś jeszcze ze sobą zabrać. Po dzisiejszym jednak dniu nadzieja i wiara w taki wyjazd trochę mnie opuściła . Trafiłam chyba na kolejnego oszusta który oddzwanial do mnie kilkakrotnie i naciskał na wpłacenie niby depozytu za mieszkanie, wręcz wysyłał mnie do banku bo rzekomo dziś konczy rekrutację ( wczoraj pojawiło się ogłoszenie ) . Powiedźcie gdzie szukać uczciwych ofert , może ma ktoś jakiś sprawdzony namiar?
z góry dzięki
pozdrawiam
[email]
Witam

Pracę przy winobraniu można znaleźć na stronie: http://www.pole-emploi.fr/accueil/

Na tej stronie w polu Emploi recherché wpisujemy "vendange"

Lieu de travail i Type de contrat zostawiamy, chyba, że chcecie wybrać region Francji w którym byście zbierali :)

Tam jest mnóstwo ofert, również dla tych co by jechali pierwszy raz na winobranie. Ale, są to z reguły kontrakty na 8-15 dni. A ja bym chciał jechać na 2-3 miesiące, do oporu :)
Można kombinować i zebrać pare kontraktów następujących po sobie tak, żeby pracować 2-3 mięsiące, ale tu już jest potrzebna osoba z francuskim :P

Jest jeszcze strona www.alsace-du-vin.com, tutaj oferty tylko z rejonu alzacji. Nie znam franuskiego, więc jeśli jakaś osoba zeche podzwonić i popytać o oferty pracy, byłbym wdzięczny i chętny na zrzute na paliwo z Krakowa, bądź innych miast :P

Oprócz tego jest strona www.monaoc.com, też tylko Alzacja

Moje gadu: 5622588, mail: [email]

Pozdrawiam

Aha, mogę jechać w ciemno i szukać czegoś na miejscu :)

edytowany przez KrkKonrad: 11 sie 2012
Witam
Jadę na winobranie AUTOSTOPEM. Szukam drugiej osoby do pary, wiadomo - we dwóch weselej. Zaoszczędzić można pieniądze, a jeśli pozostaje się otwartym na przygody to i ciekawie podróż może upłynąć :)
Wyjazd luźny tzn. niezorganizowany, bez ciśnienia, pod koniec sierpnia. Każdego roku przy zbiorach jest pracy w bród i można po prostu kursować od winnicy do winnicy i pytać, robota zawsze się znajdzie.

Mam 24 lata, spore doświadczenie w podróżowaniu autostopem po Europie.
e-mail: [email]

pozdrawiam!

Witam.

Ja z kolegą też szukamy pracy. Obaj studiujemy w Krakowie, obaj znamy angielski, niestety żaden francuskiego :P, ale za to mamy prawo jazdy kat. B, jakby było trzeba, nie mamy auta.

Jeśli ktoś ma coś konkretnego (najlepiej był już w zeszłych latach) i szuka pracowników/kompanów, to proszę o kontakt:
[email]
[gg]
Czy ktoś kiedys pojechał w ciemno i dostał prace na miejscu?
edytowany przez alexandra_89: 15 sie 2012
Witam i jak tam idzie załatwianie pracy?? U nas niestety kiepsko :/ większość plantatorów zbywa nas twierdząc, że mają już komplet, ale z tego co widzę ofert nadal przybywa... Macie może jakieś pomysły co można napisać, żeby patrzyli na nas przychylniejszym okiem?
A tak btw. byłby ktoś chętny, żeby jechać w ciemno?? U mnie auto odpada, bo się coś posypało i na razie nikt nie może rozpoznać co się stało :/ no chyba, że ktoś zbiera ekipę :)
Ewentualnie proponowałbym podróż stopem. Z tego co wiem Francuzi chętnie zabierają ludzi na stopa :)
Witam Was serdecznie.Na winobranie jezdzil moj Ojciec w mlodosci i chce jechac tez ja.Moge jechac max do konca Wrzesnia.Szukam osoby z jezykiem francuskim! Samochod mam i to nie byle jaki bo Peugeot 406 ktory ma przejechane 40 tys.Chce tez pozwiedzac.Mam na imie Piotrek mam 25 Lat jestem z Warszawy.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |