Winobranie 2012

Temat przeniesiony do archwium.
31-35 z 35
| następna
Witam serdecznie,

Chciałabym jeszcze we wrześniu pojechać na winobranie do Francji. Czy jest jakaś firma w Polsce, która zajmuje się organizacją takich wyjazdów??? Szukałam w necie, ale bez skutku. A francuski znam tylko na poziomie podstawowym.
A może ktoś wyrusza niedługo na winobranie i ma jeszcze miejsce w samochodzie? Oczywiście złoże się na benzyne itd. Mogę jechać też w ciemno i na miejscu szukać pracy.
Mam 23 lata i mieszkam w Warszawie.
Pozdrawiam.
mój mail to [email]
Witam. Z chęcią wybrałbym się na winobranie, z tego co dowiedziałem się, to zbiory ruszą pełną parą około 15 września. Jeśli ktoś by się wybierał mogę zaoferować w zamian za transport zrzutkę na paliwo. Posiadam też prawo jazdy kat. B.
Powiem wam na przyszłość bo pracowałem poprzednie 4 lata przy zbiorze winogron a w tym roku mam egzamin :P i nie chce mi się. :P
Właściciele winnic zawsze starają się zbierać ekipę na początku lipca ok 1-10 dzwonił do mnie właściciel winnicy. A stawki na zbiór są standardowe z katalogu. Zazwyczaj takie zbiory nie trwają więcej niż 2 tygodnie.
Jak chcecie jechać w ciemno to nie wiem czy dostaniecie pracę pierwszego dnia zbiorów ale jeszcze nigdy się nie spotkałem z tym żeby ktoś nie odpadł po pierwszym albo drugim dniu. Więc potem dokoptywują ekipę.

Poza tym dostajecie kasę za dojazd z PL chyba około 25 eur albo więcej nie wiem. I jak nie mieszkacie u niego to chyba też dostajecie kasę za mieszkanie. Do tego w zależności od właściciela macie umowę na stawki godzinne chyba coś około 60-70 EUR dziennie. Albo na akord czyli na kg w zależności od dnia miałem zazwyczaj 100EUR dziennie ale napracujesz się zdecydowanie bardziej niż przy stawce godzinnej. Poza tym mieliśmy doświadczoną ekipę i szybko to zbieraliśmy.

Pracuje się od 7-17 z przerwą 2 godziny od 12-14.

Zbiory przewidywało się że ruszą w szampanii około 20 września. eszcze nie znam konkretnej daty. Ale na pewno nie ruszą 15 bo za niedzielę płacą 50% albo 100% więcej (w przypadku stawki godzinnej).
To mój pierwszy raz. Mam Citroena Evasiona. Szukam załogi na winobranie 5 osób. Jeden z francuskim. Namiar na winnicę też by się przydał. Czekam na propozycję.
Witam wszystkich.
Właśnie wróciłem ze zbiorów runa leśnego w Szwecji i teraz chętnie bym się z kimś zabrał na zbiory do Francji l gdziekolwiek indziej./oczywiście wszelkie uzgodnione opłaty jestem gotów pokryć.
Moje kontakty:
tel6[tel]
[email]
Pozdrawiam Edek.
31-35 z 35
| następna