Praca,Porte Maillot lub okolice

Temat przeniesiony do archwium.
Hej wszystkim!!!Niedawno uslyszalam od znajomej o miejscu,w ktorym mozna dostac prace.Jest to na Porte Maillot lub gdzies w poblizu tej stacji metra,w kazdym razie gdzies w tamtym rejonie.Nie pamietala niestety,gdzie dokladnie,poniewaz byla tam juz jakis czas temu.Wszystko polega na tym,ze jedzie sie w tamto miejsce,czeka,az ktos kto szuka pomocy domowej podjedzie samochodem i zabiera do siebie do mieszkania.Mowila,ze sa to przewaznie kobiety.Podobno stoja tam nie tylko Polki,ale i Ukrainki,Rosjanki...Moze ktos bardziej orientuje sie o co w tym wszystkim chodzi,moze kiedys tam byl,dajcie znac!Moze komus sie przyda?Pozdrawiam.
I nie bałabyś się wsiąść do takiego auta i pojechać nie wiadomo gdzie, po co i z kim? No i później się ludzie dziwią jakim cudem kobieta kończy w burdelu bez dokumentów itd. W taki sposób sama pchasz się w takie kłopoty.
Mam nadzieję, że nie wszystkie kobiety są takie bystre i w taki sposób szukają pracy.
Wszedzie moze stac sie cos zlego.Pytalam tylko,czy ktos cos o tym slyszal,a nie,ze juz tam bylam,a to chyba roznica,prawda?
ansi30: mogę Ci tylko potwierdzić że jak mieszkałam ponad 10 lat temu w Paryżu to również słyszałam o tym że można szukać pracy na Porte Maillot. Widocznie temat żyje do dziś i ma się dobrze, a skoro nie umarł to znaczy że chyba wszystko tam o.k.
Niestety czasy się trochę zmieniły, dlatego doradzam mimo wszystko ostrożność!!

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie