Wrażenia po okręgowym

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 119
Dobrze zrozumiałeś(aś). Musisz wybrać 12 tematów.
Ktoś z Wrocławia ma juz wyniki?
ha! czyli mam przygotowac 12? a odpowiadam tylko z 3 i nie wiem z których? bez sensu :/ wogole powinin byc tylko pisemny moim zdaniem. Jakas dawka porzadnego słownictwam gramy, a nie jaka literatura! szkoda bo tu narawde trzeba sie przylozyc a tak naprawde francuski niekoniecznie znac perfect. Albo juz eewentualnie wiedza o kulurze francji, obyczaje , itp
Dokładnie, odpowiadasz po 1 temacie z każdej gurpy tematów. To komisja wybiera, który to będzie... Może rzeczywiście troche bez sensu, no ale cóż c'est la vie ;)
Powodzenia :)
a msz juz broszure??? ja ciagle czekam na list z krakowa://// i korzystam z zeszlororcznej broszury, mam nadzieje ze nie zmienili nic.

dostal ktos juz list z komisji (obojetnie z jakiego miasta)???
PIĘKNA WYKAŁACZKA!!!

Dostałas może jakąś odpowiedź z Wrocka?
a wiec tak to wyglada :/ mam juz broszure z tematami i panike w oczach!!! przy zdawaniu 5 przedmiotów rozszerzonych na maturze , kompletnie nie zwiazanych z hist i polityka to ciezko bedzie........ :( Jak wy sobie dajecie z tym rade? Totalna olewka reszty? czy wczesniejsze przygotowanie tematów? a moze jeszcze jakos inaczej....
A czy ktoś, kto pisał w Łodzi, wie już coś???
Czy ktoś z Wrocławia ma wyniki?
masakra.. tez przeszłam :|
Powiedzcie mi, jak to jest, ile osób zostaje laureatami?? czy wszyscy którzy przejdą do centralnego?? i czy wszyscy laureaci dostają po 100% z matury z francuskiego?
heh.. podajcie mi jakąś motywacje żeby przygotowywac się to tego etapu :D bo jak dzis dowiedziałam się że przeszłam to się raczej załamałam ( widzac iloś materiału do nauki) a nie ucieszyłam..:/
ohohoho... marzenia:]
laureatów jest 10, reszta to finaliści, obydwa tytuły mają przywilek 100% z matury z franca. ale uwaga! maly haczyk: nie kazdy co przejdzie do finalu jest automatycznie finalista!!! finał tez mozna oblac.... =)
miałabym też prośbę, czy jakis laureat/laureatka (z krakowa najlepiej ) mógłby się ze mną skontaktować, bo mam pare pytań, a jeszcze więcej wątpliwości...
mój mail to [email] wiec jakby ktoś zostawil mi swoj nr gg na skrzynce.. byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam i łączę się w cierpieniu z wszystkimi którzy przeszli do ustnego:D
biz
a ktos z wrocka się dostał?
W Łodzi miały być dziś wyniki, a nie ma...
Jak nie ma jak są?? Już gdzieś o dwunastej dostałam za szkoły informację kto przeszedł :) (przeszłam :))))) )
Ta,serio???!
Fajnie:/ Sosnowiec jak zwykle dowie się na końcu...:|

Gratuluję tym co przeszli i pozdrawiam jeszcze oczekujących:)
no ja mam problem wlasnie..... Okazalo sie ze przeszlam jupi! ALe co dalej....Powiedzcie szczerze czy jak przygotuje świetnie np 6 tematów to jest jakasz szansa?
No to masz 50% szans... Bo co zrobisz, gdy komisja zapyta Cię z tematu, którego wogóle nie przygotowałaś i nie da szansy zamienienia?
Witam:)

Chciałabym się zapytać jakiegoś weterana, jak wygląda przygotowanie tematów. Czy my musimy przygotować wypowiedź, taką jak np. na maturę z polskiego, czy raczej egzaminatorzy będą nas odpytywać z danego materiału?

Z góry dziękuję za odpowiedź:)
Aaa i jeszcze jedno czy ja z kazdego z tych 12 tematów musze byc bardzo obkuta? W takim sensie czy wystarczy mi wiedza ogólna czy raczej bardzo wnikliwa i najwazniejsze jeszcze jedno: ile czasu mniej wiecej mam mówic o tym temacie jednym.
hmm rozumiem , tak to wyglada... pół na pół hehe... ZByt ryzykowne. A Ty przeszedles? Jezeli tak to jak przygotowania? Jestes moze zeszłorocznym olimplijczykiem? :)
Ja walczyłem w zeszłym roku ;) Jeśli chodzi o poziom obkucia to dobrze byłoby sie pochwalić głębszą wiedzą z każdego tematu, który wylosujesz, bo skąd niby komisja ma wiedzieć, że ten umiesz gorzej a inny bardzo dobrze :) Dużo to robty, ciesze się, że nie musze sie znowu w to bawić w tym roku. Powodzenia w 'walce' :D
Jeśli chodzi o czas, to nie jest to określone... W moim przypadku było tak, że ja mówiłem, kiedy nasuwało im się jakieś pytanie to je od razu zadawali, przerywając (troche to wkurzające było :P)... Do jednego tematu czepiali sie bardziej, do innego mniej. To zależy kto Cie bedzie pytał bo jak wiadomo il y a fagots et fagots :]
a ja nadal nic z tej olimpiady nie rozumiem :D, nawet moja nauczycielka nie wie jak to wygląda, wiec pomóżcie mi i powiedzcie:
- czy ja jak wchodzę to przedstawiam komisji tematy ktore przygotowałam a ona wybiera z nich te które mam zaprezentować? czy nie pytają się mnie co przygotowałam a sami wybierają tematy dla mnie?
- na 1 temat ile mam czasu? Ktos tam wyżej napisał że u jednej komisji mam 10-15 min, czyli to wychodzi po 5-7 min na jeden temat??? czy po 10-15 na każdy??
- na ten dowolny temat problemowy ktory zadają ci na końcu też jest tyle samo czasu co na te inne??
W rzeczywistości wygląda to inaczej w każdym mieście i w każdej komisji.
W Łodzi na przykład wchodzi się z listą tematów, podaje komisji, komisja wybiera po jednym z każdego działu (A B C) i losuje się temat D. Potem siada się i ma się ok. 25-30 minut na przygotowanie (tyle tylko, że w tym czasie słyszysz, jak inni odpowiadają- siedzi się na tej samej sali). Następnie podchodzi się do komisji i odpowiada się.

NIE MA LIMITÓW CZASU ODPOWIEDZI!

Czyli możesz odpowiadać 3 minuty, ale możesz też odpowiadać 40 (i jednej, i drugiej sytuacji byłam świadkiem).
aha.. no hmm... ale daje im się listę z wszystkimi możliwymi tematami?:| to jaki ma sens wybieranie po jednym z zestawu jak oni moga Cie zapytac o calkiem inny? Wiec trzeba przygotować wszystkie te tematy?? no ja już sie pogubiłam :/
Dostałam się !!!!! :):):) pozdrowienia dla wszystkich:):*
Dajesz listę wszystkich tematów, które wybrałaś, a nie wszystkich tematów w ogóle _-_
Ale w Warszawie np. nie masz wogóle czasu na przygotowanie... Przynajmniej ja tak miałem i kazali mi zacząć mówić od razu.
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 119

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa