obozy Unesco

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 108
poprzednia |
czy był ktoś może na obozie organizowanym przez Unesco?
Mogłabyś podać jakąś stronkę na której coś o nich jest? Nigdy nie słyszałam o obozach organizowanych przez UNESCO, a może być ciekawie:D
Niestety nie posiadam adresu takiej stronki
salut! z miłą chęcią pomogę bo właśnie tak się składa, żę w zeszłym roku byłam na takim obozie w Brzesku (w tym roku pewnie też tam organizują)
oto adres stronki z naszego obozu: http://oreore2005.free.fr/
ogólnie to było fajnie chociaż codziennie mieliśmy zajęcia o ile pamiętam to najpierw 3 godz a póżniej atelier wieczorem 2 godz, generalnie jak jest się osobą komunikatywną i władasz w miarę nieżle francuskim to masz wiele okazji aby pogadać z Francuzami ale oczywiście dużo zależy od osobowości, nasi byli mili i symatyczni i dość szybko integorowali się z Polakami ;-) pamiętam tą ich integrację spać nie można było;) długo by o tym gadać myślę, że warto zwłaszcza, że koszty nie są duże opłata w zależności od dochodu a i dojazd na własną rękę (Brzesko jest ok. 50 km od Krakowa) organizują wycieczki Zakopiec i Krak
jak coś to pytaj odezwę się wiem jak w zeszłym roku jechałam w ciemno i była to wielka niewiadoma???
szczerze to pojechałambym i teraz w końcu mam już wakacje;-))) pa
Salut:)) Ja byłam w Człuchowie i Bielsku-Białej :)) Było super, zwłaszcza w Człuchowie :) adres naszej stronki z Bielska: http://polskafrancja2003.free.fr/
salut!!! rnja w brzesko ubyłam juz 2 razy było zaczepiście i w tym roku tez się wybieram

madeline z wawki ?
pozdro:*
a ile może mniej więcej kosztować taki obóz? :)
O ile mi wiadomo to od 472 do 1000 złotych w zależności od zarobków rodziców (te obozy to są dofinansowane)
Akiana bylas na tym obozie w Olsztynie przeciez:)to sa wlasnie obozy z unesco:)bylam w Olsztynie!!POLECAM!!:))
:) W jakich miastach są te obozy? Ile kosztują? Dla osób w jakim wieku?
Ja tez byłam w Brzesku dwa lata temu i szczerze mówiąc też troszke w ciemno jechałam,bo o wyjeżdzie dowiedziałam się niewiele wczesniej.
Francuzi są świetni-dbaja o to,żeby nam sie nie nudziło nawet na zajęciach-a to spora sztuka,gdy na zewnątrz jest 30C,a tu trzeba w szkole siedziec:D
Dlatego przeniesliśmy zajęcia np. pod drzewka przed szkołą:D
Generalnie nie ma mowy o nudzie:P-zajęcia,wyjazdy,ogladanie filmów(po francusku oczywiście:),nam udało sie spędzic cały dzien na rancho-jazdy na quadach,paintball itp bajery,imprezy wieczorami-najfajniej,jeżeli traficie na 14 lipca-ich świeto narodowe:D
Poza tym,byli tam ludzie z całej Polski-Warszawy,Sopotu-chociaz bliżej im było np na ten obóz do Olsztyna-więc okazja do mnówstwa nowych znajomości.
Nie musicie sie martwic o poziom językowy,bo i tak przydział do grup następuje dopiero po krótkiej rozmowie z Francuzami-opis obrazka (podobno od lat ten sam:D),pare słów o sobie i tyle:)
A atelier wybieracie sami-w miare zainteresowań i wolnych miejsc na liście-atelier dziennikarski,taneczny,rysunkowy,bajkopisarski itp-i na tych zajęciach beda Wam miło upływac wieczory-zaczynaja się one ok.godz.19-20 i trwaja dwie godzinki:)
Ale jeżeli macie taka możliwośc,to jedżcie smiało i bez obaw:)To naprawdę świetna okazja:D
slyszalam ze w tym roku sa w olsztynie i w brzesku, oba mają terminy w lipcu -jeden chyba DO 21 lipca a drugi OD 8 lipca, tylko tyle pamietam. I w związku z tym mam pytanie-czy ktoś sie może orientuje czy jest taki obóz w sierpniu?? a jeśli tak to dzie sie mogę zapisać :) kasa, i miejsce nie ważne, byle to był sierpien bo w lipcu niestety nie mogę a bardzo chciałam na taki obóz pojechać:) Z góry dzięki za odpowiedź
Gdzie można przeczytać, znaleźć ofertę tych obozów?rnDzięki za info
@Daria: turnusow w sierpniu nie ma :( niestety ... nawet teraz juz maja listy rezerwowe bo sie da duzo osob zglosilo

@Ghislaine: informacje wysylane sa bezposrednio do szkol .. najlepiej zapytac sie nauczyciela francuskiego albo osobe koordynujaca praca sekcji dwujezycznej (jesli taka w Waszych liceach istnieje)
Hehe... No popatrz byłam, a nie wiem na czym:) Jasne Olsztyn polecam bardzo, bardzo!! Dużo nowych znajomych i super grupa francuska. Pełno ciekawych zajęc na i po lekcjach:D Plus wypady nad jezioro i wycieczki w weekendy. I warunki bardzo dobre.
Dzieki za info:) Szkoda ze nie ma w sierpniu... musze zapamietac i na przyszle wakacje zostawic sobie wolny lipiec:)
Hej, ja własnie wysłałam jakąś kartę zgłoszeniową na obóz językowy w Olsztynie na który namówiła mnie nauczycielka, to w takim razie jest ten obóz UNESCO.
Mam wiec pytanie do osób które tam były- możecie mi powiedzieć jak to mniej więcej wygląda, bo nie dostałam jeszcze odpowiedzi z ośrodka, a moja nauczycielka też nic nie wie na ten temat.
Czy na tych obozach są grupy mieszane, tzn sa tez francuzi??
A może ktoś wybiera się tez w tym roku do Olsztyna? :]

Dzięki za wszystkie informacje

bizz
z tego co wiem to na takich obozach jest sporo Francuzów, ale i Belgów, Szwajcarów:) Ale specjalistką nie jestem, bo nie byłam, dowiadywałam sie tylko bo bardzo chciałam jechać.
salut Titi! odpowiem na twoje pytanie Francuzi są w roli nauczycieli tzn native speaker prowadzą zajęcia od pon do pt masz 3 godziny dziennie z dwoma Fr masz z nimi ciągły kontakt dużo zależy od ich pomysłowości (to oni prowadzą zajęcia) i musisz gadać tylko po francusku oczywiście na pocątku przydzielą cię do grupy różna może być ilość osób, po południu masz atelier 2 godz z inną parą Fr wydaje mi się że zasady sa wszędzie podobne
wejdz na naszą zeszłoroczną stronkę:
http://oreore2005.free.fr/
jest tu sporo ;)
pa
salut Piłeczka;) tzn Magda Piłka dobrze pamiętam? byłaś z Sanim w grupie tak? może mnie kojarzyć takie dwie co kumplowały się z Sanim;) jedziesz w tym roku... a tak nawiasem gdzie się wybierasz na studia?
Bises;-P
madeleine z kazika
madeline dobrze zgadałś :P
hehe w tym roku czekam na kartęęę mam nadzieje że mi przyślą
tak byłam z Sanim ale tak nie do końca jestem pewna czy ty to ty :P tzn czy Cię dobrze kojarze
a w sume do studiów to mi troche jescze zostało czasu :P bo ja dopiero do 2 klasy ide w sume powinnam się już mocno zastanwiać ale jeszcze nie mam pojęcia :P
a ty gdzie ?

jedziesz w tym roku ?
Dziękuje CI bardzo za wszystkie informacje !!
Pozdrawiam, papa:*
A czy oprócz nauki języka są jakieś inne atrakcje? :)
tak sa wieczorne atelier i zajęcia popołódniowe z polakmi w stylu basen , kregle, sportowe dni, itd
a co weekend wyjazdy dk kraka, zakopca, rancho
bylam rok temu w olsztynie,ateier byly takie jak fotografia,yoga,sportowe,tańce bretonskie,spiewy,teatr:)cos niesamowitego!!niestety nie jade w tym roku do olsztyna :(( polecam gorąco.
a .. jeśli oferta UNESCO nie dociera do mojej szkoły..to jak mogę się dostać na obóz? :/
z tego co wiem przydział na obóz dostaja szkoły i one rozdaja karty zgłoszeniowe chętnym...rnJa najprawdopodobniej (jak sie dostanę ) jadę na obóz do Brzeska... mysle, ze bedzue super, gorzej z moim francuskim... hehe moze jakoś sobie poradzę
Ja też wypełniłem tą kartę zgłoszeniową, mam nadzieję, że mnie zakwalifikują... ;)
Ja [jeśli] jadę, to do Olsztyna... Czy ktoś jeszcze z forumowiczów się w tym roku tam wybiera??
Ja się chyba tam wybieram ;) Też wysłałam kartę, ale odpowiedzi jeszcze nioe dostałam.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 108
poprzednia |

»

Pomoc językowa