romanistyka

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 104
poprzednia |
Słyszałam że na romanistyke trzeba zdawać historie Francji;(((Czy ktos z was wie jakiego typu są to pytania(proste czt szczegółowe). bo ja poza rewolucja francuska to nic nie miem A co z tego ze znam dobrze francuski skoro odpadnę po pytaniu z historii Francji!!!Zalezymi przede wszystkim na informacjach z Uniwesytetu Gdanskiego i UMK z Torunia. Jak ktos cos wie to błagam pomózcie i napiscie chociac 2 zdania na ten temat, bo ciemno widze moje studia!!!Bisous, Magda
Ja zdaję w tym roku na romańską do Torunia. Mam testy i na romańską 5letnie mgr i 3letnie licencjackie. Pytania z kultury i historii...jedno z nich na studia licencjackie brzmiało:\"Do jakich języków należy język francuski:
a)celtyckich
b)romańskich
c)germańskich\"
Na magisterskie były trochę bardziej ambitniejsze pytania,np \"Która z podanych gazet to miesięcznik?
a)Paris Match
b)Elle
c)Le Figaro
d)Le Nouvel Observateur\"
Jeśli chcesz to mogę Ci wysłać te testy:) Pozdrawiam i powodzenia!
och jak dobrze ze ktos sie wreszcie odezwal kto zdaje do Torunia, nie czuje sie taka osamotniona;) Dwa razy wpisalam sie na forum na UMK, ale nikt nie pofatygowal sie by odpisac:((Te dwa pytania ktore mi podalas sa banalne ale mozna sie przejechac, no i co jak co, ale troche Francji trzeba znac, ale mam nadzieje, ze pytania beda w miare znosne. Boje sie tylko ze bedzie straszny przesiew na tej romanistyce. Niby ucze sie franca od 7 lat, ale niektore testy sa naprawde namotane! No i boje sie ze przyjda ludzie po DELFach, DALFach i szkolach gdzie mieli francuski 5razy w tygodniu i jeszcze po zajeciach w prywatnych szkolach! Coz,pozyjemy,zobaczymy...Napisz do mnie [email] , chetnie pogadam z kims kto tez zdaje na romanistyke i dogadamy sie co do tych tekstow, bo na tych co juz studiuja to nie mozna liczyc. Wielkie dzieki!!!!:)))))))))))))))))Magda
czesc... czy ja tez moglabym dostac te testy?? bylabym wdzieczna
Podaj mi swojego maila i jak chcesz to Ci wyślę:)
jakby ktoś sie pofatygował to byłbym bardzo wdzięczny
[email]
Jak chcesz mogę Ci wysłać testy z Torunia tylko na studia magisterskie, licencjackie(tam się zdaje ang+fran)czy wszystkie po prostu...:)
czesc! ja tez zdaje do Torunia w tym roku;slyszałam,ze jest 7 osob na miejsce. masz moze jakies testy z ubieglych lat?ja nie wiem czego mozemy sie spodziewac na tym egzaminie :). troche sie boje, bo juz tak niewiele czasu [email] natalia
czesc, mam ogromna, wielka prosbe!!! czy moglbys wyslac mi mailem te testy z poprzednich lat z romańskiej z torunia, i te na 5 letnie i te na 3 letnie studia? będę bardzo wdzięczna!!! z góry dziekuję!
Dorota
mój mail to [email] byłabym bardzo wdzięczna za te testy (też mam zamiar zdawać na romanistyke..) pozdrówka :)
Ja dopiero za rok zdaję maturę, ale powoli zaczynam sie zastanawiac, gdzie sie dalej wybrać.. I jedną z opcji jest romanistyka.. Czy byłaby szansa abym ja także dostała te pytanka i testy? Pozdrawiam:) [email]
jeżeli to nie kłopot też poprosze
Bylabym bardzo wdzieczna gdybym tez dostala te testy na licencjackie i magisterskie. Aha ... na jaki kierunek zdaje sie ang + franc? To chyba tylko lingwistyka?! Z gory dziekuje Pa pa Pozdrawiam
Aha. Jeszcze moj mail: [email] Z gory dziekuje! Pa!
Na romanistyke na Uniwersytecie Warszawskim nie trzeba zdawac historii Francji, liczy sie tylko znajomosc jezyka. Ale juz na przyklad do kolegium w Warszawie trzeba przygotowac liste zagadnien zwiazana z historia i kultura Francji.
Heja!Mam do Ciebie prośbe, czo móglbys gościu mi także wsyłac te testy tylko na 5letnie mgr, z tym ze ja wybieram sie na romanistyke do Łodzi...tez sie cholernie boje, ale bede szukala jakiejs szkoly francuskiej,cos w podobie belle lodzkiej, moze tez cos wiecie o takich szkolach, mam juz tylko rok do matury....prosze pomóżcie!W sumie kilka testow juz mam wiec w razie czego tez moge Ci je wyslac....tylko to sa pyatnia do colegium ale nie tylko.....z gory dzieki pa :)))
Hej, sluchaj a do jakiej szkoly sie wybierasz na kurs? Tez jestem z Lodzi i jestem zainteresowana romanistyka. Z gory dzieki za odp Pozdr :)
Mogę Ci wysłać tylko podaj maila;))))
Salut!!! Mam info dla wszystkich z Łodzi i okolic!!!( ja jestem z Pabianic ;P) W tym roku dostałam się na romanistyke do Łodzi!!!:))) I na pytanie o szkołę, która dobrze przygotuje odpowiem jedno- Alliance!!! Ja przez cały rok przyjeżdżałam 2 razy w tygodniu na kurs maturalny i teraz wiem, że się opłacało!!!:))) I dodam jeszcze, że bardzo się bałam, bo chodziłam do zwykłego LO, gdzie miałam francuski tylko 2 razy w tygodniu przez 3 lata tylko, a po Alliance zdałam maturke pisemną bez problemu i dostałam sie a romanistykę:)) Pozdrawiam:))
Witaj! może mógłbyś i mi przesłać testy na romanistykę - byłabym bardzo wdzięczna. mój mail to [email] z góry dziekuję i pozdrawiam
Gościu ... Ja też chciałabym te testy :) Jeśli można oczywiście :) Mooj E-mail ... to : [email] Z Góry Dziękuję. :))
Jeśli jeszcze ktoś będzie chciał testy na UMK z rekrutacji 2003/04 to niech pisze na [email]
gość
A jak to jest z poziomem na UW? Bardzo wysoki? W tym roku zdaję (piiip!) nową maturkę, więc zaczynam sięo obawiać, czy w efekcie zamieszania wokół niej uniwerek nie każe nam zdawać egzaminów dodatkowych, ot, nawet na I roku. Będę bardzo wdzięczna za wszelki i nfo!!!
hej czy ja tez bym mogla dostac jakies testy i pytanka? mam nadzieje ze tak...interesuje mnie najbardziej to, co jest zwiazane z romanistyka na UW :)) moj mail to: [email] z gory dzieki :)
właśnie ja też chętnie bym skorzystała. z góry dziękuję
cześć,
chodze do drugiej klasy łódzkiej Jedynki i mam rozszerzony francuski - 5h tygodniowo, z tym, ze moja przygoda z tym językiem zaczeła sie dopiero rok temu, własnie w liceum. bardzo chciałabym studiowac romanistyke. nie wiem, w jakiem miescie, dlatego bardzo was prosze o opinie z najróżniejszych uczelni :)
i jesli mozecie - przeslijcie mi najrózniejsze testy na maila [email] :)

z góry dzieki :)

k.
nie studiuj w Łodzi!!!!!!!!!!!!!!!
polecam Toruń jak już
najlepszy instytut filologii romanskiej jest w Poznaniu.polecam
a czy łodzka romanistyka jest zła?ja też się tam wybieram...odpowiedz-proszę.pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 104
poprzednia |

« 

Do autora strony - uwagi, propozycje

»

Pomoc językowa