romanistyka

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 104
Przyłączam się do pozytywnej opinii o kursie maturalnym w Alliance w Łodzi. Ja go robiłam w 3 klasie (jestem z tych, którzy mieli jeszcze 4-letnie liceum) i to było jakieś 7 lat temu, więc mają w tej dziedzinie już dość spore doświadczenie.
No i jeszcze warto czasem umówić się na kilka spotkań-lekcji z osobami, które są na 4-5 roku na kierunku i uczelni, gdzie się wybieracie. Wiedzą, co było na egzaminach, wiedzą, co jest na studiach, więc wiedzą, co się przyda i z takim doświadczeniem potrafią bardzo dobrze przygotować do wstępnego egzaminu. Dzięki takiej pomocy ja się spokojnie dostałam na studia, a wiedza wyniesiona z tych "korków" przydała mi się nawet na zajęciach na trzecim roku.
Czesc,wlasnie zobaczylam,ze orientujesz sie w temacie romanistyki a ja w przyszlym roku chialabym zdawac wlasnie na ten kierunek,moze mnie tez przeslesz testy ?:P byla bym bardzo wdzieczna!pozdrawiam serdecznie, mail: [email]
No tak ale właściwie tych zajęć są tylko 3 lata a nie całe życie...
Cześć,
Od pazdziernika będę studiowała romanistykę na UJ.
Chciałabym wiedzieć czy jestes zadowolona z tych studiów.
Merci d'avance za reponse :)))
Amities
ps skontaktuj się ze mną stp to mój e-mail [email]
ja również odradzam łódzką romanistykę-beznadzieja-zwłaszcza na łódzkiej. bardzo żałuję,że tu studiuję ... :( ;( nie polecam
Czy jest tu ktos kto studiuje w na NKJF ?,(kolegium j. franc.) w Warszawie, i kto zdawal CEW?? Czy moglby mi powiedziec cos o egzaminie wstepnym, czy jest trudny czy jest duzo gramatyki itp z gory dzieekuje
Moglabym wiecej sie cos dowiedziec o testach na romanistyke? trzeba je wczesnij zdawac? prosze pomozcie
Cześc !
Jestem wprost zakochana w j francuskim i tez chce zdawać na romanistyke ale broń Boze do Łodzi! ;] Uczę się już 12 lat tego języka, ok 12 razy byłam w tym pieknym kraju :) 2 lata demu zdała Acces au Delf 2 degre, rok temu jednostke A5 no ale na A6 już padłam :( i wszystko na marne. ....ale staram sie nie załamywać z tego powodu, chociaz to było dla mnie niesamowicie ważne. Teraz jestem w II kl LO w Bełchatowie. Myślę o studiach w Krakowie, Toruniu... Ale przede wszystkim mam prośbę : prosze przyślijcie mi też te testy!! Była bym bardzo wdzięczna. A w ogóle to chciałabym pogadać z kimś kto tez uwielbia francuski :) więc prosze o kontakt z kim kolwiek [gg] lub [email] z góty dziękuje i pozdrawiam
Denerwuja mnie ludzie ktorzy caly czas wrzucaja ile wlezie na lodzka romanistyke. Jezeli wam nie odpowiada to tam nie idzcie. Apogeum ten watek osiagnal na forum "Poziom egzaminu na romanistyke'. Znajda sie osoby ktore z pocalowaniem reki chetnie postudiuja na tej nieszczesnej romanistyce... I to ich wybor.
zauważ, że najbardziej (i niemal jedynie) na łódzka romanistykę pieniła się Funky_Girl, która nigdy z nią nie miała do czynienia, poza (niezdanym) egzaminem wstępnym
I tak wiadomo że najlepsza jest Romanistyka na Uniwersytecie Warszawskim.
a niby skąd to wiadomo?
o!! czy ja tez bym mogla te testy dostac na miala :D plosem :D [email] :D całuskunie
bardzo proszę o przesłanie tych testów, będę wdzięczna mój mail: [email] z góry wielkie dzięki
czy jest na tym forum ktos kto studiuje romanistyke w LUBLINIE??
na UMCSie albo KULu?? zalezymi ogromnie na jakiejs obiektywnej opini ...

pozdrufki;)
Przesłała byś mi te testy jak tak to obok jest e-mail. [email]
hej! mogłabyś mi wysłać potzrebne unformacje co do dostania sie na romanistyke! chociaż jestem dopiero w 1 klasie ogólniaka to już mi na tym bardzo zależy.trzeba na maturze zdawać j. francuski, bo ja uczyłam sie go tylko w gimnazjum.orientujesz sie jak to wyglada w krakowie na jagielonce?byłabym ci bardzo wdzięczna gdybym dostała odpowiedz!z góry dziękuje.
mógłby mi ktoś powiedzieć czy na maturze trzeba koniecznie zdawać j .francuski, bo ja uczyłam sie go tylko w gim. a teraz jestem w 1 klasie.bardzo mi na tym zależy. mój e-mail to [email] głownie jestem zainteresowana uczelniami w krakowie,warszawie,łodzi,poznaniu, wrocławiu. z góry dziękuje!!!!!!!!!!1
A co chcesz wiedzieć?
A6 oblane po 10 latach nauki??? porażka na maxa
przede wszystkim gdzie lepiej studiowac, KUL czy UMCS jezeli w lublinie;)

a zeby podjac taka decyzje chcialabym sie dowiedziec czegos blizej o atmosferze na jednej i drugiej uczelni, czy wykladowcy bardzo wymagajacy, czy na 1 roku jest bardzo ciezko( jaki jest poziom mniej wiecej, czy bardzo zroznicowany) no i czy ogolnie fajnie sie studiuje czy moze wrecz przeciwnie...ucze sie francuskiego niezbyt dlugo i sie zastanawiam czy sobie poradze.... ale strasznie sie zakochalam w tym bajecznym jezyku i juz sobie nie wyobrazam zycia bez francuskiego;D
Najlepiej wybierz się na miejsce i pogadaj z ludźmi, będziesz mieć najświeższe informacje.
Ja mogę powiedzieć tyle, że ani na UMCS ani na KUL nie jest bardzo trudno się dostać. Ogólnie uważa się, że UMCS ma lepszy poziom, większy wybór lektoratów i dużo stypendiów wyjazdowych dla studentów już po II roku.
hej a wie ktos cos o romanistyce na UJ??
WITAM!JESLI TO NIE PROBLEM,PROSILABYM O TE TESTY.DZIEKI Z GORY!!!POZDRAWIAM!
przepraszam..czy ktoś mógłby mi przeslać te testy na romanistykę?w zamian moge przeslac materialy na I rok studiow romanistyki oczywiscie:)moj mail : [email]
jezuuuuu.ja własnie zaczelam sie zastanawiać nad romanistyką lub anglistyką ale myssle ze angielski znają juz wszyscy wiec raczej bym sie skłaniała do fr. ale jestem w I kl LO,mam tylko 3 godziny franca w tygodniu i zero dodatkowych kursów więc serio nie wiem czy dam sobie rade. zwłąszcza ze (może palne głupote ale dobra. dopiero od kilku dni intreresuje sie tym temetem) kolezanka mówiła mi, że jej sieostra która studiowała romanistyke praktycznie nie znała fr ani żandnego innego jezyka oprocz angl. a teraz super zna fr i uczy hiszpańskiego. czy to w ogóle jest mozliwe czy mnie kitował????help bo ja serio nie wiem. mysle że jestem całkiem dobra w uczeniiu sie języków obcych (musze sie pochwalić że w mojej grupie jestem o wieeeele lepsza niż ludzie którzy franca uczyli sie po 3-4 lata:))ale żeby zdać testy trzeba chyba troche umieć!! aha i jeszcze jedno : ile języków w końcu sie poznaje na tych studiach? bo ja juz nie czaje. i ja tez bym prosiła o te testy.tak sobie popatrze i sie pozałamuje;(((((((((o ile to jeszcze aktualne i kots to czyta;] [email] papapapapapa
Ja po 3 latach nauki i 0 wcześniej przy 3 godz. tygodniowo (+ własna harówka, jasne... :P) zdałam Maturę (zadecydowałam o niej po pierwszej lekcji) na 90 (pisemna) i 95 (ustna) - jako pierwsza i jedyna dotąd w szkole - i w poniedziałek zaczynam romanistykę. Poza tym hiszpański znam perfekcyjnie :P a i z anglikiem nie najgorzej.
Będzie OK. Powodzenia.
nie sztuka się dostać, sztuka się utrzymać :) BISOUS
a maja problemy z kowadelkiem w uchu zeby nie mogli sie "utrzymac"?:P to dzołk . amicalement ;)
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 104

« 

Do autora strony - uwagi, propozycje

»

Pomoc językowa