Winobranie

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 78
poprzednia |
Czy ktoś wybiera się w tym roku na winobranie do Francji? Ja chciałabym spróbować. Słyszałam, że to bardzo cięzka praca.
Szukam osóbze Śląska, ale nie tylko, które chciałyby wyjechać. Może stworzylibyśmy jakąś sympatyczna grupkę?
Jak to się mówi "w kupie raźniej " :))))
a masz jakies namiary?:>
szczerze powiedzawszy nie mam jeszcze żadnych konkretów, szukam cały czas przez internet. Nie mogę sie tez zdecydować na region :(
Ja bym chciala wyjechac za granice do pracy. Czy moglabys mi o tym wonobraniu cos wiecej napisac?
[email]
pozdr
WItam serdecznie!
Ja wybieram sie na winkobranie z dwoma kolegami! Jesli do wyjazdu nic nie znajdziemy to jedziemy na jedziemy na czarno. Ale jestem pelen optymizmu ze jednak uda nam sie znalesc jakiegos pracodawce. Pozdrawiam! [email]
Ja chcę jechać na winobranie! I nie wiem z kim, bo nie bardzo mam
>> mail : [email]
Kto jedzie an winobranie lub jakies inne prace na roli??? Chetne sie przyłącze, niestety jescze nic nei znalazłem ale jestem opełen optymizmu przy przegladaniu neta.
JESLI NA KTOS WOLNE MIEJSCE CHETNIE SIE ZABIORE:] MILO BYLOBY JECHAC Z JAKAS FAJNA PACZKA :]]]))))))
Kto jedzie an winobranie lub jakies inne prace na roli??? Chetne sie przyłącze, niestety jescze nic nei znalazłem ale jestem opełen optymizmu przy przegladaniu neta.
JESLI NA KTOS WOLNE MIEJSCE CHETNIE SIE ZABIORE:] MILO BYLOBY JECHAC Z JAKAS FAJNA PACZKA :]]])))))) [email]
ja tez przegladam i przegladam te strony internetowe... ale nie wiem do konca jak to jest z zakwaterowaniem itd...
a wdodatku moi francuscy znajomi są przerażeni, że chcę jechać na winobranie. Wg nich to niesamowicie ciężka praca. No ale wiadomo, że troszkę przesadają. Wiem, że wielu młodtch ludzi jeździ na winobranie i jakos to przeżyli... :)
Tylko gdzie oni są? Czy mogliby sie podzielic z nami swoim doświadczeniem?
Hej, tak się składa, że ja też myślę o wyjeździe na winobranie do Francji. Może byśmy się jakoś zgadali z innymi?? Zawsze raźniej całą grupą.. Tylko że ja jestem ze stolicy.. W razie czego podaję mój e-mail: [email]
cHcę jechać na winobranie [albo na jakieś inne prace rolne :P] do fRancji, tylko nie mam z kim; znam język; mój mail [email]
pOzdrawiam =)) oDezwij się ktoś;))) tAk ładnie się uśmiecham:P:p
Szukam kogoś kto chciałby pojechać ze mną na winobranie we wrzesniu.Chiałabym jechać do Alzacji lub w okolicach np. Bourgogne,aby koszty transportu były jak najmniejsze.A poza tym znam troche Alzacje więc nie boje się tam jechac nawet w ciemno,choć szukam i szukam na necie i chciałabym miec jakąś pewna oferte i adres przed wyjazdem. Ale tak bardzo nie chce jechac SAMA . Jak ktos chciałby pojechac ze mną albo mnie zabrac:) to prosze o kontakt [email] lub [email]
Nio ja mialem jechac do włoch..ale chyba wszystko okaze sie oszustwem....a z grupa to racja im wiecej tym raźniej....musimy sie zjednoczyc i razem poszukac czegos...
no lepiej uwazac z takimi wyjazdami jak nie macie nic na bank zalatwione przez znajomych lub indywidualnie. w zeszlym roku moi znajomi jechali do wloch na zbior pomidorow do wloch i wyszlo z tego tyle ze spedzili tam tydzien i powrocili :D, cale szczescie ze mieli bilet w dwie strony bo inaczej pewnie byloby biednie.
Jeśli ktoś znajdzie jakieś namiary na prace sezonową (Lipiec-Wrzesien włącznie) we Francji bardzo prosze o kontakt: [email]
Dam Wam dobrą radę: szukajcie takich prac w URZĘDACH PRACY i to nie w czasie wakacji, ale na długo przed, np. w październiku pracę za granicą na następny rok - wtedy - gwarantuję, że znajdziecie i to taką pewną pracę, bez oszustw :-) Wiem coś o tym. Najlepiej w legalnych pośrednictwach pracy. Pozdro!!
Witam! Ja rowniez chcialbym wyjechac do Francji na winkobranie:) My jedziemy samochodem w 3 soosby ale jesli znajdziemy jakas paczke to mozemy jechac wieksza grupa! Rowniez nic nie mam przez neta zalatwione. Jesli mamy jechac jakas paczka to moze sie umowimy na jakims czacie wszyscy i podejmni decyjze! Pozdrawiam. [email]
Nie byłem na winobraniu we Francji jeszcze, ale w tym roku chce pojechac. Mam przydatny przewodnik na ten temat, namiot 2osobowy i chęci. Francuskiego nie znam i to jest problem. Szukam kogoś, kto chce jaechać autem w kilka osób, bo to najlepszy sposób ze względu na oszczdność czasu i pienbiędzy a przy okazji można wziąć udział w winobraniu w kilku regionach Francji, czyli więcej zarobić

Zapomniałem dodać, że nie mam własnego samochodu. Mieszkam niedaleko granicy z Niemcami (Żagań) i gdyby ktoś jechał, to mogę się dosiąść przy którymś z przejść polsko-niemieckich. Dobra rada dla wszystkich autostopowiczów - we Francji moze byc problem z tego rodzaju przemieszczaniem. Tydzień temu z kumplem chcieliśmy wydostac się z Calais i po kilkunastu godzinach bezowocnego łapania stopa pojechaliśmy dalej pociągiem. Może nie zatrzymywali się nam ze względu na wygląd: jeden łysy a drugi z dredami. Jednak kolejny raz wolałbym podróżować w inny sposób.
jakby ktoś chciał jechać ze Szczecina na winobranie do Francji to proszę o kontakt. Nie mam samochodu, ale wybieram sie tam ze znajomymi, wiec mozemy stworzyc wieksza grupe, to bedzie latwiej... Znalazlam kilka ofert pracy, jak ktos chetny to piszcie na [email] pozdrawiam i do zobaczenia w winorośli:))
Witaj,
ja jestem z Katowic, ale mysle, ze dystans nie gra w tym przypadku zadnej roli..bardzo chetnie wybralabym sie na winobranie, chcialabym jednak wiedziec gdzie i na jakich warunkach jedziecie.
Francje znam dosc dobrze, a jezyk francuski biegle.
Czekam na odpowiedz, e-mail: [email]
do uslyszenia
bylam na winobraniu trzy lata temu... i faktycznie jest to ciężka praca... juz po pierwszym dniu miałam dość a po tygodniu byłam pewna że juz nigdy sie nie wyprostuję... :) ale za to ta codzienna degustacje winka.... miodzio!!! po prostu rewelacja! POLECAM takie wyjazdy bo i mozna ludzi fajnych spotkac i poznac kraj nie mówiąc już o pieniążkach... :)
Witam,
Wybieramy sie na winobranie niestety na czarno. Plan nie jest do konca zorganizowany . JEsli ktos chcialby sie dolaczyc mamy dwa wolne miejsca to chetnie przyjmniemy! Jedziemy z Rzeszowa. POzdrawiam! [email]
witaj ja jade na winobranie do francji , jak chcesz daj znac , [email] odpowiedz na pytanie
Czesc.
Wybieramy sie samochodem do francji i właśnie szukamy chentnych osób na wyjazd, warunkiem jest komunikatywna znajomość francuskiego :P , bo my to raczej niezabardzo z jezykiem :). Piszcie na meila : [email]
P.S.
jestesmy z okolic Wałbrzycha, zdolnegośląska... :)
witam,ja chętnie wybiorę się na winobranie do Francji!!Język w miarę znam,pracowałam już rok w belgi,więc damy radę.czekam na odp.meil [email]
Hahoo !!!!
Ja bym sie pisał ale niema załatwionych wszystkich formalności
moze na "lewo' :)
.... A jeśli byśmi coś doradziła!!!!!
Pozrawiam
Hahoo !!!!
Ja bym sie pisał ale niema załatwionych wszystkich formalności
moze na "lewo' :)
.... A jeśli byśmi coś doradziła!!!!!
Pozrawiam
Małopolskie Sucha Beskidzka
[email]
hej!!!
umiem b.dobrze francuski!!chetnie wybralabym sie z wami!
kiedy zamierzacie jechac?macie jakies namiary??
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 78
poprzednia |