Winobranie

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 78
A gdzie byłaś na tym winobraniu i jak tam płacili??
siewka, ja planuje z kumplem jechac jakoś w 2 połowie sierpnia, mielibysmy samochód wiec przejazd na luzach. Nie mam jeszcze nic konkretnego, może cos uda się załatwić. Piszę, bo w sumie, miło byłoby jechąc z kimś kto zna język francuski - podobno francuzi to buce i nie garną się do rozmowy w innym niz ich języku. Pozdrawiam(:
[email]
Witam wszystkich napalonych na wyjazdy do Francji na winobranie.Ja tam bylam miod i wino pilam.Nie polecam osobom z problemami kregoslupa.Sama mam mala skolioze,ale da sie wytrzymac, w koncu to sezon,a Polka potrafi.Chetnie wcisne swoj tylek do czyjegos samochodu wzamian zalatwie miejsca pracy, mam znajomosci,kontakty i znam jezyk.Jestem z Wroclawia, na imie mi Jolka piszcie dzwoncie oto nr5[tel]czekam spieszcie sie gdyz to juz niebawem
szukam kogoś ze znajomoscią francuskiego wybieram się na winobranie własnym transportem jak coś to piszcie lub dzwońcie 5[tel]
na czarno to lepiej nie jedzcie, ja tu spedzam cale wakacje i juz nie jednemu Polakowi musialam pomagac w powrocie do domu, bo z pracy nic nie wyszlo a nie mieli za co wrocic. Przed wyjazdem musicie miec wszystko zalatwione, kontrakty od pracodawcow i tzw wizyte medyczna, to wszystko zalatwia sie w Polsce przez takie specjalne biuro, niestety nie znam dokladnie adresu, to gdzies przy ambasadzie, na czarno nie chca zatrudniac bo jest bardzo duzo kontroli, nie wiem jak jest w innych regionach np; na poludniu.
Nie wiem czy wiecie,ale dopiero na koniec września jest winobranie w tym roku- wiem, bo się orientowałam....
jak to...? z tego co wiem to Ci co mieli jechac juz pojechali, my tez wybieramy sie w najblizszych dniach:/ tam gdzie jedziemy wszystko zaczyna sie w pierwszym tyg. wrzesnia. Napisz skad masz takie informacje jesli mozesz. Ps. a nie wybierasz sie tam przypadkiem? moze masz jakis transport i wolne miejsca:/? bo jak narazie mamy pociag...;;;)pzdr//
Moja koleżanka tam się wyprowadziła i mieszka u ludzi,którzy mają winnice. Sama bardzo chciałam pojechać,więc M. sie orientowała i powiedzieli jej,że spoko,ale zaczyna sie na koniec września. A to jest Burgundia, nie wiem jak w innych częściach Francji, bo może być inaczej. A ja nie jadę(choć bardzo chciałam),ale studia.... A moje źródło jest bardzo pewne, gdyż jest to bardzo bliska mi osoba, więc na pewno nie chciałaby mnie zrobić w lewo. A we Francji byłam troszkę ponad tydzień temu, to wtedy jeszcze na winnicach pustki były. Pozdrawiam:)
Hmmmm...powiem ze teraz mnie troszke zastanowilas...my jedziemy w okolice Beaujalis i Maconnais, tam sie podobno zaczyna lada dzien...i tez mamy studia wiec chcemy na pazdziernik wrocic;) jedziemy "troszke "w ciemno, ale coz,3ba probowac:]] a poza tym bierzemy pod uwage tez inne zbiory, np morele, brzoskwinie, itp // bede bardzo wdzieczna za kazda info, jesli bedziesz cos wiedziec. I z gory dziekuje, Kaska:]
głupoty gadacie..ja jade za kilka dni na winobranie....zawczyna się wszystko normalnie na początku września.....tak ze jak ktoś sie wybiera...to już zcas najwyższy:)pozdrówka
...a mozesz mi powiedziec gdzie i czym sie tam wybierasz...jestesmy 2, ja kolezanka, moze znajdzie sie dla nas jakies miejsce...prawad jest taka ze jestesmy juz "lekko" zdesperowane bo nam caly czas cos nie wypala..:( dzieki za wszelkie info...
witam, kto ma miejsce jeszcze na [email]
chcialabym w tym roku wyjechac na takie winobranie lub na zbiory jakichs innych owocow. czy moglabym prosic cie o przeslanie jakich informacji na ten temat. zakwaterowanie, oplaty, wynagrodzenie itp. moj mail: [email] z gory dziekuje i pozdrawiam
Czesc ja chetnie sie wybiore na winobranie czy jakas inna pracke za granice tylko nie moge narazie nic znalesc w necie,moze moglbym sie przylaczyc do waszej grupy hmm??;] bede wdzieczny za odp [email] albo tel. 5[tel](sms z netu czy jakos tak ;])
Ja również przyłaczam się do miłej paczki entuzjastów winobrania, i chętnie bym się zabrał z kimś....na wakacje 696152 433 ajk by co to dajcie znac
Mi też marzy się wyjazd na winobranie. Nawet nie chodzi o to żeby coś zarobić, ale osłuchać się. Sam się uczę jęz. francuskiego od 3 lat. Też jestem ze stolicy.
Jacku, powodzenia
ktos ma zamiar w to lato jechac na winobranie? chetnie sie zabiore :D prosze o kontakt, mozna sie umowic i jechac razem :) [email] :D jade ja i moj chlopak... im wiecej oso tym razniej jechacw obce rejony ;)
Witam,
ja takze chetnie sie zabiore na winobranie. Nie wazne, gdzie i kiedy, byle jechac i to na jak najdluzej :)
A moze trafi sie jakas praca w winnicach lub winiarniach we Francji...
Za wszelkie info z gory dzieki!!
[email] lub [gg] . Tel. kom. nie podaje, bo bede zmienial siec niedlugo.
:)
a czy taka praca sie opłaca? bosh.. rymuje..
Czesc,ja jestem rowniez chetny na wyjazd, na zbieranie winogronka.Chce tam pojechac,ale sam nie bardzo.Moze ktos zechce mnie zabrac ,kto ma troche wiedzy o tej pracy:)Albo ktos sie do mnie dolaczy:),mam samochod i mozna cos wykombinowac.Francuskiego sie dopiero ucze.Czekam na propozycje i pomysly [email]
Pozdrawiam Was
czesc...widze,ze wiele osobszuka pracy przy winobraniu..praca ciezka,ale wspomnienia cudowne..mialamokazje mieszkac na poludniu Francji wokolicy Bordeaux i pracowac nawinnicy...
o do zarobkow...to nie jest to supperr!!praca zarobkowa...ja zarobilam ok.250E przez okres dwoch tygodni...ale jest za to posilek trzy razy dziennie i spanko...o ile wiem rekrutacje na winobranie koncza sie z poczatkiem maja...winobranie=srodek wrzesnia,polowa pazdziernika...
dla chetnych mam numer telefonu,wiec trzeba sie dogadac po francusku...mozna sprobowac,nic do stracenia
mojadres [email]
wiesz gdzie najlepiej szukać ofert w Bordeaux lub gdzieś blisko oceanu??rnjak coś to wyślij mi maila na [email] to moze razem sie wybierzemy??
Witam,wyjeżdzam pod koniec września,poszukuje kontaktu z osobami ktorzy wyjezdzaja w tym terminie.
ja z mila checia pojechalabym na winobranie,moze mnie ktos zabrac ze soba?
ja tez chcę jechać, mam auto ale nie bardzo wiem gdzie kiedy i wogóle
jesli ktoś ma jakieś namiary ale niema jak wyjechac to prosze o kontakt 667 274 049, dogadamy się:)
HM..!Witaj interesowałby mnie wyjazd do Francji na zbiory chociaż na jakiś krótszy czas jeśli masz środek lokomocji albo nagraną plantację to chętnie zaczepię pazurka!Mój mail: [email]
Ja w tym roku wybieram sie na winobranie w przyszłym tygodniu moze mi ktos poradzić co zabrac jade ppierwszy raz dzieki
Witaj R, tez zamierzam wyjechac ze znajomym. Nie szukam pracodawcy tutaj w kraju, chcialabym juz na miejscu - we Francji. Czyli na czarno. Znam francuski i angielski. Chetnie sie przylacze. Moj e-mail: [email] prosze o kontakt!!!
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 78