II etap olimpiady

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 158
poprzednia |
Witam!
Poniżej miejsce dla osób,które już były na etapie okręgowym z olimpiady:-)
Piszcie,jaki jest,czego mozna się spodziewac,do której części delfa mozna porówna poziom,z jaką dokładnością trzeba znac swoje tematy do wypowiedzi,itd,itp
Poprostu piszcie wszystko,co może się przydac:-)
Z góry dzięki:-)
mam test z II etapu - ten po ktory ustawila sie taka kolejka w innym watku:) jak go jeszcze nie masz to ci przesle tylko podaj maila
hejka jak bys mogl to mi tez przeslij dobrze?:)
moj mail to [email]
pozdrowionka
Super!
Moj mail; [email]
Bendem dżwienczna:D
Merci beaucoup:-)
Super!
Moj mail; [email]
Bendem dżwienczna:D
Merci beaucoup:-)
i ja tez bardzo,bardzo prosze.
[email]
byłbym bardzo kontent gdyby rónież i mi ktoś przesłał te materiały:)))) mail: [email]
i ja bardzo proszę!

[email]
Merci za maila:-)
Rowniez poprosze
Szczepan123(małpa)vp.pl

Pozdrawiam i z góry bardzo dziekuje
I ja dołączam się do kolejki z wielką prośbą :) [email]
A może ktos już był na II etapie i wie,czego mozna się spodziewac?
poprosze tą olmpiadke : [email]
dziekuje bardzo za ta olimpiadke :) pozdrawiam
na wypadek gdyby ktoś nie widział :)

http://www.af.gda.pl/content/index13.php?

http://www.wyraz.pl/olimpiady/jezyka_francuskiego.php3
Bardzo proszę o test z olimpiady.
Dzieki

[email]
hye ja tez prosiabym o te testy a jak ktos cos jeszcze ma to prosze tez niech mi przesle z gory dzieki:)moj adres: [email] bisous!!
ja też bardzo bym chciala te test. Merci beaucoup!
Mój mail: [email]
Hej! Też dopiszę się do waszej listy oczekujących:) Mój mail to: [email] Z góry dzięki!! Mam jeszcze małą prośbę - czy ktoś mógłby opowiedzieć coś o tym drugim etapie, wiecie warunki na sali, odsłuch (z kasety czy ktoś czytał) itp. Papatki
dolaczam sie do prosby!!!!!! weterani olimpiad - pomocy!
Tekst był czytany dwukrotnie przez dwie różne osoby (jednego mężczyznę i jedną kobietę) z dwóch różnych miejsc sali - nie macie się więc o co martwić :)

Nie wiem co jeszcze mogłabym pisać o warunkach... Wszystko było normalnie. Duża aula, dużo wystraszonych ludzi, klimatyzacja na szczęście też była... ;) A najtrudniejszym pytaniem z jakim się tam spotkacie będzie prośba o podanie pełnego imienia i nazwiska swojego nauczyciela ;) Głowa do góry! :)
mozna sie ubrac normalnie?
a jak lektor ma zly akcent, to co?
a jesli nie mam nauczyciela, to mam podac osobe ktora ze mna przyjechala?
da sie sciagac?? :>
i jeszcze jedno, ile osob moze przejsc do ustnego?
Jasne, ale możesz się wtedy głupio czuć... ;) Z tego co pamiętam, to wszyscy przynajmniej się starali w miarę elegancko wyglądać :)

To składasz zażalenie, licząc że nie zapamiętają Twojego nazwiska ;)

Nie pamiętam. Sądzę, że chodziło o nazwiska nauczycieli, ale na wszelki wypadek naucz się też nazwiska osoby, z którą jedziesz. Jeśli niezbyt jasno sformuują pytanie, trzeba pytać...

Jasne :)

Nie wiem.

Powodzenia :)
oke, fenks :)
A jakie są szanse dostania sie na poziom ustny??tzn jaki jest poziom tego pisemnego i jaka częśc piszących moze sie załapac na ustny??
Test pisemny był na pewno trudniejszy niż na pierwszym etapie, ale nie ma co histeryzować ;) Trochę więcej gramatyki, bardziej zaawansowane teksty, idiomy, rozumienie ze słuchu... to się rzucało w oczy. No ale to przecież nic strasznego. Z tego co jeszcze pamiętam, to nie było podanego tematu pracy pisemnej tylko było kilka słów po francusku i trzeba było je sprytnie ze sobą połączyć i napisać jakąś krótką historyjkę :)
Ogólnie poziom testu ciężko oceniać. Dla jednych będzie prosty, dla innych trudny... Zresztą, sami zobaczycie ;)

"Warunkiem dopuszczenia zawodnika do egzaminu ustnego jest zdobycie przez niego minimalnej ilości punktów za test pisemny, określonej przez Komitet Główny (ok. 2/3 sumy punktów możliwych do uzyskania)"
Więcej na ten temat nie wiem...
Ja też poprosze olimpiadę
[email]
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 158
poprzednia |

« 

Pomoc językowa