II etap olimpiady

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 158
and the winner is..... me!
maturka probna z francuskiego podstawowa byla raczej łatwa,rozszerzona szcegolnie sluchanie-jednym slowem lipa,liczylam na wiecej gramatyki,a ta grama co byla to tez taka dziwna byla,ale naszczescie to byla tylko probna:)a jakie sa wasze wrazenia?
Podstawowy do przetrzymania,ale na rozszerzonym po przeczytaniu tematów do poleceń na słuchowe i rozumienia tekstu czytanego juz miałam troszkę dosyc:D
CAŁE SZCZESCIE ZE TO TYLKO PRÓBNA:D
Czy tez mogę dostać ten test? Mój mail [email]

Btw piszę we Wrocławiu. Z tego co mówicie, to będzie ciężko, szczególnie, że francuski to nie jest mój język wiodący.
mi się tam matura próbna nie podobała. mimo że generalnie ze słuchania jestem dobra, to w tym momencie miałam wątpliwości. reszta chyba spoko, chociaż ta matura wydaje mi się być z 5 razy trudniejsza od olimpiady!
Agnieszka bo na tym poleganowa matura z francuskiego:)nie znajdziesz tam za duzo gramatyki:)a jesli co to malo jej bedzie:)dla niektorych to dobre:)dla inych nie:)gramatyka jedynie jest na rozszerzonym poziomie:)zycze wytrwalosci:)a wspominajac to chcialabym jeszcze raz przezyc te mature z francuskiego:)mimo wszystko bylo ok:)pozdrowienia
A wiesz, że też miałąm wrażenie, że olimpiada była łatwiejsza? Pewnie dlatego, że tematyka była bardziej zozumiała (ta genetyka to mnie wczoraj rozbroiła...)

A do tego Gdańska ktoś jedzie na okręgowy czy bedę sama pisać:P ??
A czy ktoś się może wybiera do Sosnowca??
ta matura to wogole jakis kosmos co towogole za temety??!!GENETYKA:( tragedia!! olimpiadato byl banal w porownaniu z tym co dali na rozszerzonym...
a tak przy okazji...dostal sie ktos z Was do IIetapu do Lublina??;)
< pozdrawiam;D >
np ja. poszukaj numeru wyzej. poza tym to jest juz nas dwoch, jak zgadasz sie z nasza dwojka to bedziemy stanowic grupe (wsparcia pff).
MAtura,matura,zgadzam sie ze olimpiada to był banal w porownaniu z rozszerzeniem na maturze,ale coz narzekaniem i tak sie nic nie zmieni,wiec ja zaciskam zeby i poprostu czekam i.... sie ucze,zobaczymy co bedzie w maju..brrr

czy to znaczy ze sama bede pisac w Warszawie??czemu nie,moze dzieki temu od razu przejde do ogolnopolskiego hehe-żart oczywiscie.ale powaznie czy ktos bedzie 14 stycznia w stolicy ul.Obożna??
a z jakich szkol jestescie??jesli mozna zapytac;)
fajnie by bylo miec sie do kogo odezwac na tej olimpiadzie...ja w zasadzie to tam raczej nikogo nie znam...ze szkoly tylko ja przeszlam wiec nie wiem jak to bedzie;D
Do zainteresowanej:do jakiego miasta jedziesz?ja przeszlam jako jedyna z miasta wiec tez lipa,jak bedziesz w wawie to sie zobaczymy:)pozdro
jesli chodzi o nasza dwojke to ja jestem z polnocy, on z zachodu lubelskiego :). obaj z liceum! :P wez tik-taki to Cie rozpoznamy.
Ja bede w Sosnowcu :) moja profesor nie ma pojecia ja bedzie wygladac etap 2; "od was" wiem ze bedzie sluchanie, gramatyka, slownictwo. Taki standardzik :) Ale ile to trwa? Czy są jakies przerwy? I oczywiście prosze o kopie II etapu owej [email]
Pozdrawiam i oczywiscie wszystkim uczestnikom życze powodzenia :)
Bo ten informator taki nijaki... I nauczyciele nic nie wiedzą, a my to już od miesiąca rozpracowujemy drugi etap... Hehe! Jeszcze tegoroczny test by się nam przydał i w ogóle byłoby super:P Ciekawe ile osób dostało się na drugi - bo w sumie test był łatwy, więc powinno być nas full i co? Kilku do W-wy, kilku do Sosowca, ja jedna do Gdańska i to by było na tyle... Jade dzień wcześniej więc naprawdę byłoby super pogadać z kimś "znajomym", no i cisza zapadła na sali:D
Akiana,to ja Aga z Suwałk nie moge odpisac Co na maila bo cos mi ze skrzynką sie stało:( buu,pracuję nad tym:) znasz kogos kto jedzie do wawy oprocz mnie?jaK to powiedz jaki ma nick,albo jakikolwiek kontakt:)pozdrawiam goraco
popatrz nie domyslalam sie ze z liceum jestescie;P
do niestety raczej sie nie spotkamy bo ja do Lublina ide na ten IIetap;D chociaz tak ostatnio sie zastanawiam czy to wogole ma sens...pojsc i sie tam tylko skompromitowac...;/
***a tak przy okazji zblizajacych sie swiat,to najlepsze zyczonka dla wszystkich i przejscia do nastepnego etapu zycze;)***
Przysle mi ktos test z II etapu?

moj mail: [email]

Z gory dzieki :)
Taa, ja prosze o to samo :)

[email]

Słuchajcie, a jak długo trwa II etap? I ile trzeba mieć procent żeby przejść?
czyzby:
>a) avoir chaud aux fesses?? :)

no dobra idiomy sa trudniejsze, ale nie w tym wydaniu, bo zadanie polega na polaczeniu. synonim trzeba wykombinowac.
czy ja tez moge prosic o te olimpiadke?? trzeba sie zaczac przygotowywac!!:P
loj boje sie tej olimpiady:P a na dodatek 14 stycznia mam studniowke! :D
Więc możesz zaszalec rano albo wieczorem:D
Albo tu i tu:D:D
I ciesz się ze nie jest na odwrót;studniówka a rano olimpiadka........
To byłaby dopiero zabawa:D
hej hej to Ty bylas w Brzesku 2004 :> no bo ja tez bylam :)
No,byłam,byłam:D
Stare dobre czasy;-)
heheh ja bylam rowniez i w tym roku :D bylo fajniej nawet wiecej wolnosci mielismy :P
Na pierwszym obozie też była wolnosc (tylko momentami bardzo oryginalna:D:D)
proszę o przesłanie arkusza II etapu.
mój mail: [email]
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 158

« 

Pomoc językowa