Etap centralny

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 144
Zwolnienie z matury i 6 na świadectwie... Ale z tego co wiem to jeszcze wiele uczelni przyjmuje wtedy poza kolejnością...
@diablotine
Zgadzam się, ja też już nie jestem wogóle zmotywowany... Oby do środy ;/ "Miłej" nauki :/
ja mam w czwartek (dopiero)!
jedyna motywacja to obronienie tytulu fnalisty - zeby wisiec przez najblizsze 50 lat (a moze i wiecej) w gablotce przy wejsciu w szkole ;>
Dokładnie tak, mi zależy tylko na tytule finalisty... chciałbym być zwolniony z tej matury, żeby nie mieć już stresu. Bo tak w ogóle to te matury tak bardzo trudne nie są, ale sam stres robi swoje...Także byle nie oblać żadnej dziedziny i będzie OK ;-)
wydaje mi sie ze z tym tytulem finalisty to oni tak strasza przeciez z kazdej czesci sie skleci pare zdan a zeby tylko zdac trzeba miec minimalna wiedze :P
chill out :P
jeszcze jedno z moich pytanek :P
jezeli zadeklarowalam poziom podstawowy z matury ustnej to mimo to (jezeli bede finalistka) mam 100% z rozszerzonej?? w informatorze bylo napisane ze tak, ale nie bylo mowy o takich "szczegolnych okolicznosciach"
chyba jak jestes zwolniona to jest po 100 proc z kazdej czesci, bez przesady znowu!chociaz u nas w kraju rozne rzeczy sie zdazaja...
Nie mam pojęcia, w tym informatorze coś nagmatwali :/
A a propos tej wiedzy maniura to chciałbym, żebyś miała rację :-)
Podobno od baaardzo dawna nie zdarzyło się, żeby ktos kto przeszedl do etapu centralnego nie został finalista, więc nie panikujcie:)
A skąd masz takie informacje :> Ale w sumie to bardzo dobre informacje więc ... :)
Ktos sie gdzies coś dowiedział, powtórzyl, no i są takie optymistyczne informacje;)
No to ja się bardzo z takich informacji bardzo cieszę :-) Bo muszę przyznać, że się troszkę tym martwię ...
Ale po polsku napisałem . Mogę być z siebie dumny :D:D
:)
w koncu jestesmy wielka 40!!!
ale chce zeby juz bylo po wszystkim
No ja też już chcę ! :-) A powiedzcie mi na czym polega ten tes z Visions... Znajomość języka, czy znajomość Europy po fr :> Sam już nie wiem ....
A zastanawiacie się w ogóle nad towarzystwem jakie tam zastaniemy? Myslicie, ze będzie trochę takich co to z polskim maja problemy? Swego czasu slyszałam od mojej nauczycielki takie "mrożące krew w żyłach opowieści" o olimpijczykach których rodzice błagali komisje, żeby pytali ich tylko po francusku:) Ta nauczycielka nie miała skłonnosci do konfabulowania, więc sie zastanawiam czy i teraz wśród konkurencji będa i tacy osobnicy...
Ja wiem, że i tak jesteśmy wszyscy wspaniali i nikogo nie chce przerażać, no ale takie rozkminy chodza mi po głowie miedzy Dreyfusem a Verdun:)
tez o tym myslalam. pocieszam sie, ze w regulaminie wyraznie pisze, ze literatura i hista sa po polsku wiec trudno, jak cos komus nie pasuje...
a z reszta, nawet jak sie ktos wychowal we francji, to nie uczyli go od dziecka przyczyn rewolucji, ani motywow u baudelaire'a.
a poza tym to kazdy ma na inna godzine, to raczej sie wszyscy nie spotkamy, nie bedzie okazji zeby sie nabawic kompleksow;)

ps. i co, ta komisja sie w koncu zgodzila?
Ja to się tylko boję czy komisja po minucie mi nie powie, że jestem do niczego i mam sobie iść...
BTW: To ludzie, którzy wychowali się w krajach frankofońskich mogą brać udział w olimpiadzie? Nie wiedziałam...
diablotine
Nie zgodzili sie chyba. Mam nadzieję:)
My sie pewnie spotkamy, bo ja mam na 9h a ty podobno na 10h30,prawda? Wiedzac już jak to działa w Krakowie i watpiąc w wielką różnice między Warszawa a Krakowem co do punktualności mam wrażenie tak bedzie:)

Jaina
No niestety moga. Nie rozumiem w zwiazku z tym sensu olimpiady.. no ale cóż. Nikt nie mówił że będzie łatwo.
tak na 10.30 mam... juz czuje ten stres! mam nadzieje ze nie zalamie mi sie znowu glos, to bylo okropne:/
nie zalamujmy sie, ktos musi zostac tym laureatem! a ja sie znowu powtorze, ze wychowywanie sie w kraju frankofonskim nie gwarantuje wygrania olimpiady (etap po polsku mnie ratuje;)
trzymajcie sie, milej nauki, ide na randke z ksiazka do literatury ;P
nie stresujcie sie...przeciez komisja nie jest po to aby nas gnebic ani pokazac ze jestesmy be :P
u mnie na okregowym byla bardzo mila atmosfera mysle ze tu tez tak bedzie
(hehe na razie latwo mowic potam moze byc gorzej...ale korzystam z braku stresu poki taka sytuacje mam )
No i jutro ostatni dzionek przygotowań ;-) Szczerze mówiąc, cieszę się, że mam w środę, w sumie jeden dzień nauki mniej ale będę miał wszystko szybciej za sobą ;-)
jakos dziwnie mi zabrzmial ten "ostatni dzionek" ale faktycznie to juz tuz tuz... jakos tego nie czuje i chyba to dobrze. chce juz miec to za soba i swiety spokoj;) na piatkowy konkurs nawet sie ciesze bo duzo bardziej wole pisac niz mowic, nawet po polsku;P a do tego tematyka mnie interesuje...
powodzenia andrew, szkoda ze nie dowiem sie nic od Ciebie przed moim "wystepem" bo musze wyjechac juz kolo 15 - 16 godziny... :(
A ja ciagle w lesie... cholernie mi sie juz nie chce tego wałkowac... o dziwo mam nawet ochote zajac sie pisaniem wypracowan z polskiego.. oznaka skrajnego wyczerpania:)
daj spokoj... ja juz nie moge na to patrzec, wszystko mi sie miesza, a do tego nie zabralam sie w ogole za jeden temat... nie bedzie dobrze, ale przynajmniej pozwiedzam warszawe...
podchodzisz do tego tak jak my z cancrem. My nawet mamy pociag o 11h tak zeby sie troche przejsc jeszcze w srode:)

Mi się myli pierwsza wojna z druga.. zwłaszcza plan Schlieffena z Fall Gelb:) Ale tak w ogóle to się nie stresuje:P Jakoś to będzie.
no ja tez mialam w planie jechac wsrode rano!:P ale nauczycielka nie da rady i jade wieczor.

wiesz juz kiedy wracasz w piatek? visions jest o 10, co nie? i nie wiem teraz czy zdaze na 15 na pociag (jeszcze skoczyc do hotelu po rzeczy...) jak wy robicie?
my mamy na 17h czy 18h bilety. nawet nie pamietam. tez z czasem na spacer:) nasza nauczycieka moze przyjedzie w czwartek ale sie z nia nie widzialam dzisiaj i jutro tez nie bede wiec nie wiem co ona postanowila:)
ja za to nie jade z nauczycielka ze szkoly tylko z prywatnych lekcji, bo szkola powiedziala mi, ze nie stac ja na wyslanie nauczyciela do wawy:)
od nas ze szkoly sa 4 osoby w centralnym wiec dyrektorka sie zgodzila:)
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 144

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe