OJF 2008- 2 etap:)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 149
poprzednia |
No i jak żyjecie po drugim etapie? ;)
jakoś żyjemy... ;) poszło tak comme ci, comme ca - zdecydowanie lepiej niż w zeszłym roku, ale znowu nie tak rewelacyjnie. w każdym razie od jutra zabieram się do opracowywania tych fantastycznych tematów. ech, nie mogę się doczekać... :|
Ja doszłam do wniosku,że mogłoby być trochę lepiej (oczywiście musiałam zrobić jakieś kretyńskie błędy... :/ ), ale może się uda przejść dalej...? :)
A powiedzcie, czy tematy na ustny się zmieniają czy są co roku takie same???
A co napisaliście w artykule?;)
może mi ktoś powiedzieć kiedy i gdzie będą wyniki tej olimpiady?? bardzo prosze chodzi mi o kraków oczywiście:)
wyniki mają odesłać do każdej szkoły ;) z której uczniowie brali udział ;)
nawet powiem, że nie było tak źle, ale zobaczymy :)
Wyniki będą do 24 wysłane do szkół... A i w internecie jest miejsce na nie, tylko na razie puste, więc pewnie koło 21 będą...
o a możesz podać adres?:D
Ależ proszę bardzo:
http://www.af.gda.pl/content/index13.php?strona=final
:)
Mój tata tam w Krakowie jeszcze coś słyszał rozmowę jakichś nauczycielek, że gdzieś można będzie zadzwonić do kogoś już we wtorek i spytać o wyniki... Ale nic więcej nie wiem, pod jaki nr. i do kogo, więc ta droga chyba pozostanie ślepa. Chyba, że ktoś coś o tym wie :)
ale ta strona nie dotyczy tylko gdańska??
Ogólnie innej strony nie ma, także powinna chyba dotyczyć całości. Ale to moje domysły, a nie pewność. Nie wie ktoś z zeszłych lat?
nie wydaje mi się, żeby ta strona dotyczyła całej Polski. Wejdzcie sobie na
http://www.af.gda.pl/content/index13.php?strona=zasieg_adm
tam jest zasieg administracyjny i tylko kilka województw :) Wszystko się okaże do 24 stycznia. Cierpliwości ;)
przydałoby sie troche wczesniej:/
ta strona niestety rzeczywiscie dotyczy tylko Gdanska... i z tego co wiem, inne wojewodztwa nie maja takich serwisow dot. olimpiady - choc moze sie myle, jako gdanszczanka nigdy sie nie interesowalam ;)
rażąca dyskryminacja:) a może ktoś by mógł podać chociaż ten numer?
przeszłam, przeszłam...!! :D
ja też:D w końcu sami przysłali zawiadomienie;P
gratulacje:) a z jakiego jesteście okręgu?
ja z krakowskiego :)
Do mnie nie doszło żadne zawiadomienie, ale dzwoniła moja nauczycielka do kogoś tam z komisji:). Tak w ogóle to można osobiście zadzwonić, nie wiem gdzie dokładnie, ale jak ktoś jest zainteresowany to radzę pogrzebać w internecie za numerem i dzwonić;)

ps. właśnie próbuję sklecić pierwszy temat na ustny i się powoli przerażam.
jesli jestescie z okregu gdańskiego to można zadzwonic do Pani Rajewskiej( numer na tej kartce z adresami)...a tym którzy sie dostali, zycze powodzenia 9 lutego:)
Vous avez de la chance, vous connaissez déjà vos résultats!!! Et à Łódź, on doit attendre jusqu`au 24 janvier...
u mnie sie na razie skończyło na obejrzeniu tematów przed feriami i tak raczej nic nie zrobie:/ dużo troche tego...
no strasznie dużo, a słyszałam że bardzo szczegółowo pytają... :(( może ktoś byl w tamtym roku??
Ja bylam, niestety w tamtym roku nie przeszlam ustnego. Ale w tym juz sie zamierzam lepiej przygotowac :) W Krk wyniki olimpiady juz znane wiec moge sie juz przygotowywac :)) Hmm, te tematy sa generalnie dosc rozlegle, wszystko zalezy od tego co akurat przyjdzie im do glowy, czasem bardziej szczegolowo pytaja, czasem mniej. Pan od literatury byl niemily w tamtym roku, to pamietam, okropnie dziwnie pytal: zaczynal zdanie i czekal az dokoncze, a ze nie zawsze trafialam w to czego on sobie zyczyl to wyszlo jak wyszlo. Wazne jest to zeby uczyc sie nie tylko samego w sobie tematu ale tez jakby jego tla historycznego, ideologicznego. Czegos ponad samo meritum sprawy.
Wazne jest to zeby uczyc
>sie nie tylko samego w sobie tematu ale tez jakby jego tla
>historycznego, ideologicznego. Czegos ponad samo meritum sprawy.

Jezus Maria. Jestem przerażona już samymi tematami, a co dopiero czymś ponadto...

dla tych co znali tematy wcześniej z internetu czy poprzednich olimpiad bardzo ważna uwaga: ZMIENIŁY SIĘ.
aktualna wersja - http://www.af.gda.pl/content/index13.php?strona=egzamin_ustny

swoją drogą, temat o winach i serach mnie rozwalił.... ;)
tak ja sie poważnie zastanawiam czy go nie wybrać... wykuję nazwy i sposob produkcji wszystkich serów a potem zastanowie się nad tłem ideologicznym;P co wybieracie z literatury ja z tym mam największy problem
też chciałam wybrać te sery, bo łatwe i nie mają tła ideologicznego ;))) ... ale z drugiej strony - co, jak komisja akurat będzie GŁODNA? :P

z literatury wybieram:
I - Molier
II - Germinal (muszę go najpierw przeczytać...)
III - symboliści
IV - Nocny lot

czyli te najłatwiejsze :)

a teraz siedzę nad partiami politycznymi... fuj.
Z pierwszego zestawu z literatury wezmę albo o "Pieśn o Rolandzie", albo Moliera, z drugiego wybrałam "Testament" Villona, z trzeciego- Bajki La Fontaine`a, a z czwartego Flaubert jako powieściopisarz i nowelista, ale nie jestem w 100% do tego przekonana;p
ja biore ojca goriot (ale kurde eugenii nie przeczytalam:/) i testament villona , symbolistow i nedznikow, a z historii : Karola wielkiego , rewolucje, dekolonizacje i chcialam wojny religijne ale ich nie ma juz:/ a te francuskie tematy to tez durne masakra nie wiem jak ktos moze przejsc do finalu chyba tylko szczescie decyduje
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 149
poprzednia |

»

Brak wkładu własnego