OJF 2008- 2 etap:)

Temat przeniesiony do archwium.
121-149 z 149
| następna
Gratulacje qeu-de-rat :) U mnie niestety mniej powodów do radosci. Mam 19 miejsce co oznacza ze musze sie zaczac przygotowywac do matury dwujezycznej :/ Szkoda, widocznie byli lepsi, c'est la vie ...
Mam 24 miejsce :) Jako że wynik był mi zupełnie obojętny, jestem mile zaskoczona.
@Trainspotter: po co chcesz się przygotowywać do dwujęzycznej? Przecież nie ma różnicy między sytuacją laureatów, a finalistów...
no wlasnie finalisci tez maja 100 procent z matury nie?
Niestety, zeby miec 100% z matury dwujezycznej musialbym byc laureatem. Wiem, ze na stronie olimpiady jest napisane inaczej, ale ambasada francji ma swoje widzimisie :/ Jak spotkamy sie w czerwcu na rozdaniu nagrod to musimy rozszyfrowac nasze tozsamosci ;).
ja bylam ponoc 7, do zobaczenia na rozdaniu nagrod :)
Nieee, to nie tak...
Z dwujęzycznej masz 100% i tak (ambasada nie ma tu NIC do gadania). Zabawa polega na tym, że żeby dostać ten nicniewarty papierek (tj attestation) każdy (obojętne czy laureat czy finalista) po dwujęzycznej musi zdać ustny (czyli dla tych, którzy nie wiedzą analizę 3 groupements de texte). Jeśli o mnie chodzi to uważam, że nie ma co się starać o attestation (zwłaszcza biorąc pod uwagę to, że chcę studiować w Polsce). I w ten sposób, cqfd, dwujęzyczni są zwolnieni z matury tak samo jak inni.
GRATULACJE WSZYSTKIM !!!
a jakie kierunki studiów wybierają tegoroczni olimpijczycy? jeśli wolo spytać:))
Sam juz nie wiem, moja nauczycielka powiedziala ze musze pisac mature z francuskiego, chyba ze zostane laureatem. O czesci ustnej wiedzialem ze tak czy siak musze ja zdawac. A wlasnie problem w tym ze mi papierek z ambasady sie przyda bo chce isc na Sciences Politiques do Dijon ;)
mam pytanie: czy będąc finalistką tegorocznej olimpiady, muszę robić coś, żeby mnie zwolnili z matury? - w sensie: mam pisać jakieś podania do dyrektora czy też innych centralnych komisji egzaminacyjnych? a może po prostu cierpliwie czekać na papiery z wawy, które staną sie moją przepustką maturalną?
Czekać na zaswiadczenie. Na jego podstawie zwalniają z matury (a samo zwolnienie wyglada tak, że w dniu matury w protokole po prostu odnotują przy Twoim nazwisku "zwolniona"). Amen
ale czasami nawet z tytułem finalisty trzeba jeszcze pisać maturę z francuskiego na przykład na UW aby być przyjętym na lingwistykę stosowaną lub na Psychology in English
Czy oni przesyłają do szkoły jakies zświadczenia, że jestem finalstką czy coś? a może wysyłają do uczestników bezpośrednio? Jak to jest? I czy wy już coś dostaliście? No bo skoro ma sie jechać w czerwcu do Wawy na to rozdanie nagród, to chyba musimy wiedzieć kiedy...
dostajesz pismo zarówno osobiście jak i przez szkołę tj wysyłają dwa zaświadczenia
ja dziś odebrałam z własnej domowej skrzynki:)
w kopercie znajduje się oświadczenie dotyczące danego tytułu co jest niezbędne do ,,odkreślenia'' w dniu egzaminu maturalnego
o rozdaniu nic nie napisali więc pewnie przyjdzie inf na początku czerwca razem z wynikami Vision d'Europe
Pozdrawiam;)
tak do mnie tez przyszlo
olimpijczycy, wybieracie się na rozdanie nagród?
ja bym bardzo chciała ale nie wiem gdzie i kiedy (jeszcze nie dostałam zawiadomienia o rozdaniu i wyników z Visions d'Europe chyba w tamtym roku koło 12 czerwca przychodziły A wy już otrzymaliście???
20.06 o 11. Tam, gdzie było Visions.
Ja nie mogę, mam wtedy C1. Ale to mi chyba wtedy poczta prześlą, co nie? Z tego co wiem, to finaliści dostają jakies książki, więc spokojnie mogliby to wysłać. Choć teraz te problemy z pocztą- strajki i różne takie- to manadzieję, że to w ogóle dojdzie.
Hmmm .. ja nie dostałem jeszcze zaproszenia, ale raczej sie nie wybieram, bo wiazaloby sie to z wczesniejszym powrotem z wakacji ;) No chyba, że wygrałem Visions to wtedy przemyśle :D Jeszcze nie mialem okazji, więc gratuluję wszystkim finalistom i laureatom i życzę miłego pobytu w Warszawie. Bises.
No i wykrakalem ... :D jednak bede w Warszawie, ktos jeszcze sie wybiera ?
Ja nie byłam, a generalnie jakie wrażenia? POstarali się z tą uroczystością? Bo ja słyszałam, ż enie bardzo. Chcę wiedzieć, czy mam żałować, że nie byłam...
W sumie nie wiem czego się spodziewałem, ale mogli nam poświęcić trochę więcej uwagi. Cała "ceremonia" trwała niepełną godzinę z czego najważniejsze były przemowy wszystkich wysokich rangą urzędasów. Potem zrobiło się komicznie jak się okazało, że połowy nagrodzonych nie ma :) Ja bardzo żałuję skróconych wakacji, więc myślę, że nic nie straciłaś. Natomiast całkiem fajne i przydatne nagrody. Pozdrawiam.
a jakie nagrody?:D
No właśnie co konkretnie dostaliście? Bo ja jeszcze nie miałam okazji odebrać od koleżanki mojej nagrody.
ksiazki, ksiazki i jeszcze raz ksiazki. Ja miałem niewątpliwą przyjemność odebrać nagrody moich 2 koleżanek ze szkoły i nosić taszczyć je przez całą Warszawę - do dzisiaj mnie ręcę bolą :D Każdy dostał słownik Larousse'a i jakieś albumy. W sumie nawet fajne. I tak muszę powiedzięc, że pozytywnie zaskoczyła mnie organizacja całej olimpiady. Za wszystko dostałem zwrot pieniędzy, poza tym zrobiłem sobie 3 dniowe wakacje w marcu w Warszawie na koszt komitetu :P
Bardzo proszę o kontakt jakiegoś uczestnika etapów ustnych :)
Będę bardzo wdzięczna za informacje o przebiegu egzminu!
[gg]
Salut tout le monde :)
Jestem dopiero w 3gim ale mam pytanko do tych, którzy zakwalifikowali się do 3etapu olimpiady w lo
Combien d'ans vous etudiez francais? :)
Hej mogłabys podac mi swoje gadu? Bardzo Prosze!!!Dzieki z góry:):):)
wątek dot tegorocznej olimpiady jest gdzie indziej, zapraszam tam :) pzdr :)
Temat przeniesiony do archwium.
121-149 z 149
| następna

»

Brak wkładu własnego