OJF 2008- 2 etap:)

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 149
niektorzy juz znaja dokladne wyniki ale nie wiem skad... i jakim prawem skoro wy dopiero dzis zdawaliscie nie powinno byc jeszcze gotowej listy..
no wlasnie niby skad, wogole jak bylam to pani mowila ze z krk wysylaja wszystkie wyniki tych osob ktore dostaly sie do ustnych a to dopiero wawa decyduje wiec nie mogla jeszcze nic zdecydowac chyba ze jest tak ze nie musi byc w finale dokladnie 40 os. tylko ile im sie spodoba w takim razie mogli juz okreslic sobie prog i teraz tylko zobacza czy z mojego okregu ktos sie jeszcze zalapal czy nie i to wszystko
dzwonilam do warszawy, sa juz wyniki, nie dostalam sie:(( a wy? znacie wyniki? (ja z przejecia nawet nie spytalam ile mialam pkt)
dziś dzwoniłam iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii PRZESZłAM DO CENTRALNEGO!!!!!
na prawdę nie spodziewałam się...
a wy znacie już wyniki ustnego ?
nie a podasz numer bo ja go nie mam?
[tel]
No to a bientot queue-de-rat, wlasnie dzownila do mnie Pani z centrali zapytac sie o ares bo zapomnialem napisac w zgloszeniu i przy okazji przekazac radosna wiesc :D Wydawalo mi sie, ze ustny mi poszedl tragicznie wiec nie wiem jak to jest mozliwe :P
Ja też się dostałam :) (chociaż uczenie się tego samego po raz trzeci robi się trochę nodne :P )
No to do Warszawy...
ja też przeszłam:) wiecie jak wyglada sprawa z tym noclegiem tzn o ktorej tam sie zglosic itp. i gdzie to jest w ogóle??xP
Ja też przeszłam, dziś dostałam polecony... Oh Mon Dieu....!!!!!
Właściwie to fajny prezent na moje jutrzejsze urodziny- naprawdę super trafili!
a bierzecie udział w tym konkursie VISION d'Europe ? Ja dostalem wezwanie na srode na 15:00 a konkurs jest w piatek, wiec nie wiem czy jest mozliwosc noclegu w warszawie 2 nocy :/ A Wy kiedy macie "przesluchanie" ;) ?
w moim przypadku 13 marca godz 15 - ustny olimpiada
14 marca Visions d'Europe godz 9
nocleg z 13 na 14 marca w Hotelu Mazowieckim, ul. Mazowiecka 10 dla zainteresowanych tel (022) 8272365
w sprawie noclegu najlepiej dzwonić do komisji , numer na forum (jak najszybciej!!!)
Pozdrawiam ;) życzę Wszystkim BONNE CHANCE ET BON COURAGE !!
SOYEZ BIEN MANGES ET BIEN REVEILLES!!
A BIENTOT !!!
czy mógłby ktoś napisać jakie pytania zadawała komisja do tematu la pensee politique du general de Gaulle? Dzięki z góry
ja mam na czwartek na godzinę 16.20, pewnie jestem gdzieś na szarym końcu skoro na Z
hmmm... Więc tak na wstepie gratuluje wszystkim ktorzy przeszli dalej:)) A propos de gaulla( na nieszczescie mialam " Przyjemnosc" referowania tego tematu, choc slowo referowanie nie jest dobrym okresleniem, gdyz absolutnie mi nie podszed;:]). Generalnie wskazane bylo mowic bardzo konkretnie i trzymac sie tematu( w przeciwym razie przerywali- tak bylo w Krakowie). Pytania dotyczyly stosunkow miedzynarodowych Francji z Anglią, Stanami Zjednoczonymi i ogolnie Europa, wizja Europy powojennej De Gaulla( tutaj dobrze by bylo mowic o jego pogladach politycznych m.in tez o gaullizmie-czy jak sie to pisze- kierunek, mysl inspirowana polityka de gaulla.No to chyba tyle:) Chociaz powiem ze osobiscie nie polecam tego tematu- rzeka, chyba ze ktos czuje sie dobrze w polityce:]
to teraz mamy przygotować jeszcze po jednym temacie z każdej dziedziny obojetne z którego zestawu?
Dokładnie
No już jesteśmy po, dziwne, że wymiki 1 kwietnia, co nie? Ja, jak tam zadzwonię, to im od razu powiem, żeby nie ściemniali.. A jajk wam poszło? Ja weszłam dobrej myśli a wyszłam... no chyba też optymistycznie nastawiona. Ale mam wrażenie,że trochę dużo gadałam. A jeśli chodzi o temat wolny, to wylosowałam ten sam co miałam w zeszłym roku na okręgowym- nieźle co? Ale w sumie był prosty- twój ulubiony poeta lub powieściopisarz...
uff.. już po oczywiście niepotrzebnie tak się denerwowałam bo pytania komisji nie były miażdżące ;) ale tytuł laureata raczej pozostanie tylko w strefie marzeń
Może orientujecie się ile przyznają tytułów finalisty a ile tytułów laureata???
pozdrawiam:))
U mnie raczej nie ma powodów do optymizmu :/ Jest 10 laureatów no i reszta (30)finalistów / chyba ze ktos nie zaliczyl jakies czesci /.
a ja bym powiedziała raczej że niepotrzebnie sie nie denerwowałam:/...
10 laureatów... hmm chyba raczej pozostanę finalistką...Ale to i tak ok.
znacie już wyniki ?
ja nie wiem co się dzieję ale dziś nikt nie odebrał moich telefonów w Warszawie :( wyniki są podobno jasne od pierwszego kwietnia...
Jak byłam w Warszawie to mi powiedzieli, że nawet jeśli bym zadzwoniła przed 1 kwietnia, to i tak by mi nie udzielono żadnej informacji.. Co za Warszawka.... Ale to już jutro.- obym tylko sie dodzwoniła.
que le meilleur gagne ! :) tez sie troche stresuje bo od tego zalezy moja matura ;)
są już wyniki :) [tel]
aloooooors je suis lauréate avec un numéro 10!!!
Pour moi c'est un rêve...
Bravo !!!!!!
Félicitations !!!!

Ola
a ja zostalam szcześliwą finalistka i jestem bardzo zadowolona:))
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 149

»

Brak wkładu własnego