mysle, ze mozesz sie nauczyc jezyka w rok i zdawac tu potem na studia. Dobrze by bylo jednak, zebys znal juz przynajmniej bazy tego jezyka. No i oczywiscie, radzilabym zapisac sie na duza liczbe kursow w szkole jez. +pracowac samemu w domu, np. czytajac gazety lub ksiazki francuskie.
Bo jako au pair nauczysz sie jezyka raczej "familier", wiec trzeba do tego dolozyc slownictwo bardziej wyszukane, np. z zakresu biznesu i inne.
Jesli przeczytasz co roz jakis artykul, potlumaczysz sobie troche literatury, to na bank sie nauczysz jezyka . oczywiscie minimum zdolnosci jezykowych tez jest wymagane, (znam kolezanke, co rok spedzila i nic sie nie nauczyla, fakt, ze pilnowala dzieci w polskiej rodzinie- nigdy sie na to nie zgodz! -strata czasu! , ale kursy jez. tez jej nie za bardzo pomogly...)
Wszystko zalezy od ciebie... Jak sie wezmiesz do roboty, to nauczysz sie jeszcze przed rokiem...Ja np. zaczelam od czytania ksiazek dzieciecych.
Pozdrawiam i popieram chec wyjazdu. Ja wyjechalam na rok na au pair i jestem juz we Fr. od 4 lat...