francuski od podstaw do mistrzostwa

Temat przeniesiony do archwium.
91-100 z 100
| następna
Czesc wszystkim!
Tak sobie czytam o czym dyskutujecie i doszlam do wniosku; ze moze ktos z was moze mi pomoc! Obecnie mieszkam we Francji bo moj chlopak jest Francuzem! Poznalam go jak studiowalam hotelarstwo w polsce i bylam we vrancji na praktykach!Problem mam z jezykiem; jakies tam podstawy mam i jestem w stanie sie porozumiec, ale to nie wystarczy!chcialabym sie zapisac na jakis kurs w Strasbourgu!czy ktos moze mi jakos pomoc?? podac jakis adres albo cos!!BARDZO PROSZE!!czy moglabym sie zapisac na jakis kurs dla obcokrajowcow nalezacy do Universytetu jesli nie jestem studentka????
ja zaczelam sie uczyc francuskiego od pazdziernika, w lipcu wyjezdzam na praktyki do FR z programu leonardo, i ubiegam sie jeszcze o socratesa od stycznia, a moj jezyk Fr jest bardzo poczatkujacy heh ale sie tym niezrazam, a czy dam sobie rade to sie okaze, ale napewno warto sprobowac, napewno sie niepoddam i bede walczyc o moje marzenia hehern
pozdrawiam wszystkich.
czesc czy znasz jakies instytuty jezykowe gdzie mozna zaczac studiowac jezyk francuski od podstaw.Moj poziom jezyka nie jest odpowiedni aby startowac na filologie odpisz mi na moja skrzynke jesli mozesz moj adres [email]
przez jaka agencje znalazlas rodzine? odpowiedzna [email]
przez jaka agencje znalazlas rodzine? odpowiedzna [email]
ja rowniez chce studiowac francuski ale filologia odpada chce po prostu znac ten jezyk.nie czuje sie na silach aby studiowac romanistyke czy znacie jakies college jezykowe w polsce prosze dajcie mi jakies namiary np str internetowe;mieszkam we francji od roku i chce wrocic do polski aby ten jezyk polepszyc od str teoretycznej a potem myk z powrotem do francji
Marleno!!!
Jesteś naszym promyczkiem nadziei odezwij się, bo mamy pytania....
to zalezy od twojego uniwerku czy nie jest za pozno na zapis na MAster
w twoim wypadku musialabys zlozyc dossier na master1
u mnie termin byl do konca maja (dssier trzeba bylo zlozyc, ale brakujace dokumenty mozna bylo dostarczyc pozniej) , ja juz zlozylam na MAster2 didactique des langues, podobno miejsca sa ograniczone i komisja bedzie dawala odpowiedzi w lipcu, sierpniu czy dana osoba jest admise czy nie...
musisz skontaktowac sie z uniwerkiem na ktory sie wybierasz,
ja moge podac stronke mojego uniwerku
Université Marc Bloch Strasbourg

http://www-umb.u-strasbg.fr/

sa tam wszystkie info, potrzebne maile na konkretne wydzialy, nr telefonow tez chyba tez...
zreszta jesli chodzi o inne kierunki, to naprawde trzeba sie pytac na konkretnym wydziale, bo wszedzie sa inne zasady przyjec, rekrutacji, skladania papierow, wiec ja orientuje sie tylko jesli chodzi o moj keirunek, natomiast gdy ktos chce sie dowiedziec czegos o studiowaniu psychologii czy czegos innego, to sorry, ale nie potrafie pomoc;

ale z checia odpowiem na pytania jesli tylo umiem...

pozdrawiam
MArlena
http://www.u-populaire-europeenne.com/

to jest adres Université populaire, roczny kurs francuskeigo 2 godz w tyg to cos kolo 120 Euro, wiec niedrogo, polecam, dowiedz sie, czy w tym roku organizuja kursy letnie,

jest jeszcze w strasbourgu alliance française, tam tez mozesz zobaczyc co proponuja, wydaje mi sie, ze beda chyba wiecej kasy chcieli

na uniwerkach sa darmowe kursy dla obcokrajowcow podczas roku akademickiego, ale trzeba byc studentem

poza tym sa rozne associations (trzeba dowiedziec sie w merostwie) , gdzie mozesz chodzic na francuski za symboliczne kilka euro na rok, jednak tego za bardzo nie polecam, przychodza tam glownie osoby prawie wcale nie mowiace po francusku (glownie Arabki, Turczynki...) , ktore przychodza bardzo nieregularnie, niektore z nich nie potrafia nawet pisac... wiec bedziesz sie pewnie nudzic ... wiem to , bo jedna kolezanka na to chodzial i kilka moich kolezanek mialo staz w takich assosiations...

no to tyle co wiem o szkolach w strasbourgu, mam nadziej, ze cos dla siebie znajdziesz...
jest francuska agencja w Nicei teraz nie mam ani nie pamietam strony ale jutro ja tu wpisze,jest to powarzna organizacja ktora dziala od ladnych paru lat ja przez nai mialam zalatwiona rodzine jest ta agencja naprawde poziomie
Temat przeniesiony do archwium.
91-100 z 100
| następna

»

Pomoc językowa