Uniwersytet Pedagogiczny-romanistyka 2009/10

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 197
rekrutacja na UP już skończona, piszcie, kto się dostał ;))
Cocinelle ja się dostałam;) Ale liczę na ten UJ mimo wszystko, chociaż jak tak patrze ile było na UP ludzi z wynikiem 100% to aż mi szczena opadła:) No ale jak znam życie to pewnie większość z nich pójdzie na UJ bo tam się dostaną, mam nadzieję, że będę jedną z nich:D
Ja tak samo mam nadzieję na UJ, ale z pierwszej listy, widząc wyniki na UP, raczej na pewno się nie dostanę, a z drugiej listy nie umiem, bo jestem cielę i nie mogę ogarnąć tych zasad rekrutacji dodatkowej :PP
82 % trzeba było mieć.Jestem 122... z 70 osób musi zrezygnować,ale przecież cuda się zdarzają...Gratuluje wam na UJ też się dostaniecie.
a składaliście podania na inne filologie na UP? Jak wiecie ile było chętnych i jaki był próg to napiszcie, bo później trudno się dokopać do takich informacji.
Niestety nie mam pojęcia składałem tylko na romańską.Ja już chyba pogrzebałem szanse tyle osób nie zwolni mi miejsca(60 osób bodajże),musieli by wszyscy zrezygnować.Mówiliście,że się uda teraz szanse są już tylko iluzoryczne
Bardzo mi głupio Jarek, że tak dałam Ci nadzieję, ale naprawdę byłam pewna, że 70% wystarczy... Chociaż, skoro na filologię angielską 88% nie wystarczyło i to było to o wiele za mało, to już nic mnie na tym świecie nie zdziwi :/
Myślę, że trzeba poczekać do 17 lipca, bo wiele osób składało papiery pewnie na UP i na UJ. Jeśli ktoś dostanie się na UJ, zwolni miejsce na UP. Poza tym, wiele osób wybiera też romanistykę jako kierunek asekuracyjny, w razie gdyby nie dostał się na ten wymarzony. Więc znowu dochodzą kolejni, którzy mogliby zrezygnować. Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby Ci się udało! :):)
Ja składałam na UP na hiszpański. Próg był 93% z rozszerzonej oczywiście ;)
Nie szkodzi. To trochę moja wina,bo mogłem złożyć rok temu wtedy,gdy był test predyspozycji.62 osoby też przyjmą po II rekrutacji,mimo,że część zrezygnuje? Może wszyscy zrezygnują,ale wątpię... poczekajmy do 20 VII.Dzięki za te kciuki biedronka 182!!!
Uszy do góry! Rok temu złożyłem na romę na UW. Miałem 82% i byłem w pierwszej rekrutacji 200-któryś. Przy kolejnej turze załapałem się na listę, ale i tak zrezygnowałem. Tym samym w III turze ustąpiłem komuś miejsca.
aż tak dużo osób zrezygnowało? Oooo, to mi daje jakieś takieś widoki na romę na UJ, tak samo jak i Tobie Jarek na UP, więc dziękujemy za podtrzymanie na duchu ;D Kciuki trzymam, bo kurczę wierzę naiwnie w sprawiedliwość losu i w to, że moralne pierwszeństwo na taki kierunek mają prawdziwi pasjonaci, a nie ludzie, którym gdzie indziej nie wyszło i składają akurat tutaj, bo nie mają pomysłu na siebie :P
Jakby co, polecam piosenkę Elektrycznych Gitar - Spokój grabarza, wszystko będzie dobrze ;););)
Jeśli dobrze pamiętam to w zeszłym roku wpisu w terminie na UJ nie dokonało ok 30 osób, więc Ci co będą w pierwszej 100 raczej nie powinni się martwic.
a skoro tyle osób rezygnuje z UJ to pewnie jeszcze więcej zrezygnuje z UP, więc nic się nie martwcie :)
Dziękujemy za słowa otuchy, na pewno się przydadzą ;))
A nie wiecie może, jak to w poprzednich latach było z anglistyką na UP, tzn jak dużo osób rezygnowało? takk takk wiem, to jest forum języka francuskiego, ale może ktoś coś wie, bardzo proszę :)
Witam.
Ja się dostałem. Czekam jeszcze tylko na listę z UJ, bo może jakaś minimalna szansa na dostanie się tam jest. Na romańską byłem 15 na liście.
Ja mam 95% z angielskiego i 80% z francuskiego... Wydaje mi sie, że na 2-3 liście mam szanse.
Spoko Charles ;D mam 0,5 pkt mniej od Ciebie, więc jedziemy prawie na tym samym wózku ;D;D Wszystkiego się dowiemy już jutro, więc wiesz, trzymam kciuki żeby się udało :)))))
Witam ;D

Ja również się dostałam z wieeeelkim fuksem xDDD
łaaa ja tez się dostałam;) Pozdrowienia dla wszystkich;)
Ile trzeba było mieć żeby zostać przyjętym z listy rezerwowej na filologię romańską?
Dobre pytanie , nigdzie nie napisali .... ktoś się dostał z rezerwowej ?
Hej, mam pytanie czy idzie ktoś, kto na ten moment nie zna francuskiego lub zna bardzo słabo?
w ogóle to szukam kontaktu z przyszłymi studentami. dostałam się tu i w inne miejsce, nie jestem z Krakowa i nie znam tu nikogo, co trochę mnie przeraża. fajnie gdyby się ktoś odezwał: [email]
merci ;)
No w Krakowie jest raczej ciężko w porównaniu z innymi uczelniami. Zawsze tak było.Jak ktoś nie zna fr.to trzeba nadrobić. A zawiozłaś już papiery ?
ciezko... to zalezy jaki kto ma stosunek i ile poswieca czasu, czasem jest ciezko zgodze sie,ale znowu bez przesady :)
jedno jest pewne od czasu do czasu trafi sie tydzien bez kolokwium;p
pozdrawiam :)
ja też się dostałam na romanistykę na UP :) pozdrawiam wszystkich przyszłych studentów ;P
infante, papierów jeszcze nie zawiozłam. zrobię to jutro jeśli dziś się zdecyduję. jeszcze rozważam i jak się zdecyduję na Kraków to myślę, że pojadę jutro.
skoro dopiero teraz zawozisz papiery tzn. że dostałaś się z listy rezerwowej? Możesz napisać na którym byłaś miejscu na liście ?
Pewnie, byłam 84 i zdawałam rozszerzony hiszpański (78%).
Czy ktoś wie czy francuski grupa niezaawansowana zaczyna od zera czy od poziomu B1 (co gdzieś mi się to obiło o uszy)? W ogóle skąd jesteście? Jaki poziom franc.?
W sumie tak jak napisał tchatch. Jak jest się przyzwyczajonym do cotygodniowych testów do luz. Tylko trzeba mieć wiedzę, żeby te kolokwia pisać. Niby u nas też dziewczyny nie władające dobrze językiem był ,ale nie wyrobiły i musiały zrezygnować... Wiec , że w innych miastach np. w Łodzi są bardziej wyrozumiali. A gdzie się jeszcze dostałaś ?
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 197

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa