Uniwersytet Pedagogiczny-romanistyka 2009/10

Temat przeniesiony do archwium.
181-197 z 197
| następna
oo a na ile miales angielski i francuski ?;> bo ja sie tam za rok wybieram ;d i zdaje tez angielski rozszerzony i francuski podstawowy ;))
oba te przedmiowty zdalam na 80%, zawalilam polski ktory tez sie liczyl w rekrutacji i dlatego dostalam sie dpiero z drugiej listy. ale nie bylo tak zle, tobie tez napewno sie uda;)
aha.. to polski tez sie liczy na romanistyke? ;> hmm sprawdzałam na stronie i pisze ze rozszerzony badz podstawowy jakis jezyk nowozytny.. no i ja zdaje ten angiel.rozszerzony i francuski podstawowy..ale polski podstawowy ..;/ ojj moze byc nieciekawie.. ;d na moj rocznik jest tylko 50 miejsc... kurcze.. ale ja juz sama tego nie rozumie... słyszałam ze rok temu dostal sie chlopak po samym angielskim..hmm dziwne to.. a z drugiej listy czyli z listy rezerwowych tak ?;>
hmm.. no niewiem jak bylo rok czy dwa lata temu ale tym sie nie sugeruj bo z tego co wiem do niedawna na rekrutacji odbywala sie jeszcze rozmowa kwalifikacyjna, ktorej teraz juz nie ma. ja polski zdawalm rozszerzony ale jak czytam co piszesz to mysle ze moglam sie pomylic i mzoe faktycznie poslki nie byl brany pod uwage. tak czy siak za poziom rozszerzony na up licza ci 1,5 pkt za procent, wiec oplaca sie zdawac;) a dokaldnie wymogi rekrutacyjne sprawdz sobie na stronie uniwersytetu. a i tak dostalam sie z listy rezerwowej, ale brakowali mi dosc malu punktow, bylam czy 3cia na liscie czy jakos tak;)
noo ja mam nadzieje ze sie dostane.. :( przyznam szczerze,ze dopoki nie weszłam na ta strone to myslalam ze na filologie romanska malo ludzi sie wybiera.. a tu zonk ;d
tylko sie tak wydaje;) ale nie ma az takiej tragedii, mam nadzieje ze sie spotkamy za rok( o ile ja dotrwam;) i powodzenia na maturze!
Dotrwasz! musisz ;d inaczej sie nie spotkamy hah ;d ;** dzieki za wszelkie informacje ;*
witam!
czy ktos moze wie, kiedy zaczynamy ? nie moge odszukac info.
zdaje sie ze o 1.10 o 11.00 na karmelickiej, w sali nr... 2?? chyba..;)
nie chyba, napewno:) sprawdziłam to. wszytskie informacje sa na stronie instytutu. pewnie sie tam spotkamy ;)
oo super, dzieki :) spotkanie studentow o g 11, spoko. widzimy sie wszyscy 1.10. pozdrawiam ! ;)
właśnie spojrzałam na stronę Instytutu Neofilologii i dowiedziałam się, że rozpoczęcie jest o 9.00, a nie o 11.00, jak było napisane wcześniej. Bez komentarza.
Czy ktoś byłby tak miły i przekazał na forum, co było na tym spotkaniu? Będę bardzo, bardzo wdzięczna.
ale bylo spotkanie o 11. byl test i wybor specjalizacji. na poniedzialek piesn o rolandzie trzeba przeczytac.
Już jest wywieszony podział na grupy. Czy ktoś już wie, jaki jest poziom zaawansowania poszczególnych grup.
witam , chciałabym zapytać czy ktoś z was jest na filologi francuskiej w trybie zaoczym , i czy jest to bardzo trudne wyrobienie sie z materiałem
jeśli bym wybrała ten kierunek, bez jakiejkolwiek znajomości francuskiego, mam szanse? bo chciałabym się go nauczyć no ale nie małam nigdy okazji. czy nauczanie jest od podstaw?
Mam pytanie do osób studiujących filologię romańską na UP w Krakowie. Czy oprócz francuskiego jest język dodatkowy? Nie potrafię znaleźć żadnej informacji, a zależy mi na nauce dwóch języków, najlepiej hiszpańskiego. :)

Pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.
181-197 z 197
| następna

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa