Winobranie we Francji

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 95
Witam!!!

zbliża się wrzesień- a ja nabrałem ochoty na winobranie!! opowieści które czytałem, jeszcze bardziej mnie nakręcają. jest pewna wątpliwość, otóż teraz już na pozwolenie na pracę za późno, nie wiem jak to wygląda z pracą na czarno.

czy rolnicy naprawdę nie chcą zatrudniać ludzi na czarno bo się boją, czy wiąże się to z dużym ryzykiem, czy można zostać oszukanym?- jeżeli ktoś może pomóc mi rozwiać te wątpliwości to z góry dziękuję.

generalnie jeżeli znajdę teraz kogoś rozsądnego, kto zdecyduje się na wyjazd- to jadę. dodam że nie znam francuskiego, tylko angielsk.
mam już za sobą wyprawę na stopa do hiszpani, także tego się nie boję, z odpowiednią osobą i nastawieniem nie ma problemu!!
[gg]
Jestem z Krakowa, razem z kumplem chcemy sie wybrac na winobranie - moze jest ktos kto chcialby do nas dolaczyc? Przydalby sie ktos kto ma juz jakies doswiadczenie w takiej pracy, wie jak ja znalezc na miejscu i zna troche francuski. Planujemy pojechac autobusem lub samochodem. Prosze o kontakt na maila lub na komorke - 691 851 038. Pozdrawiam i licze na odzew:-))
Witam!!! jestem ciekawa czy wam się udało;) ja jeżdże dopiero od dwuch lat, ponieważ wcześniej byłam za młoda. Jeżdze w okolice Lyonu, czyli jak większość Polaków. Praca jest jak najbardziej legalna (poprzez firmę Anaem),i wątpię żeby tam przyjmowali na czarno, ponieważ boją sie kontroli. Pracuje się 8godz. dziennie (4 przed obiadem 4 po).Stawka za godzinę wynosi 8.44(pamiętajcie to jest odgórne minimum i nie moga wam daj mniej). Co tu dużo mówić, jest ciężko (najgorsze są 3 pierwsze dni- straszne zakwasy i ból kręgosłupa- w sumie przez cały czas) ale jak ja wtrzymuje to nie macie się czego bać;p Naprawde warto, Francja jest nieziemska;))Jedyny probem jaki mam to język (ja znam tylko ang i niem), ale próbuje uczyć się na własną rękę min. za pomoca tej str. mam wielką motywację w postaci pewnego francuza, którego właśnie tam poznałam;)Jeśli nie udało wam się w tym roku, życzę powodzenia za rok!! pozdrawiam
wiem ze na ten temat pewnie juz nie wchodzi wiele osób ale mam pytanko do janetta88 :) Otóż chccialam się dowiedzieć jak zalatwilaś sobie ta prace przez agencje ANAEM?? Bo wchodze na ich strone i niee bardzo wiem czego i gdzie szukać. I co z tym pozwoleniem na prace?? Pisze już teraz bo nie wiem ile trwa załatwienie tego pozwolenia. Gdzie mam je sobie zalatwić?? Bardzo proszę o pomoc.
Jakbyś mogla dać mi jakieś namiary czy wskazówki na tą prace przy winobraniu to byłabym bardzo wdzięczna moje [gg] lub email: [email]
hejka!
ja też razem ze swoim chlopakiem chcemy wybrać się do francji, poszukuje chętnych i bardziej doświadczoncych na tegoroczne zbiory, bo oprócz baaardzo kiepskiej znajomosci języka i wielkiej chęci realizacji marzenia, zostaje
niewiele;]
A skąd jesteś?? TY i twój chłopak?? Ja bardzo chętnie bym się z wami wybrała na te winobranie. Tylko że ja też nigdy nie byłam na zbiorach i tak samo jak wy nie bardzo sie orientuje w tym wszystkim.
Ja obecnie tez szukam pracy we francji...najlepiej od juz :)
Chyba wubiore sie na au-pair, chociaz pieniaki kiepskie,
moze ktos zna jakas fajna rodzinke?
moj mail: [email]

a wracajac do tematu:

A co powiecie na to ? :)

info
czas: winobranie trwa ok. 15 dni, rozpoczyna sie w ostatnim tygodniu sierpnia (dokladna data bedzie znana na tydzien przez rozpoczeciem zbiorow, wszystko zalezy od ogolnej pogody w wakacje).
miejsce: okolice Frontiganan, miasto polozone nad morzem srodziemnym, 20 km. od Montepellier.
zakwaterowanie, wyzywienie: na koszt wlasny. w okolicy, 100 m. od plazy jest naprawde niedrogi kemping, bardzo atrakcyjne polozenie, czysty, z wygodami.
wynagrodzenie: praca trwa 8 godzin dziennie, od pon do sb, niedziela wolna, stawka to ok. 8 euro/godz
dojazd: najlepiej samochodem, gdyz jest on niezbedny na miejscu (przemieszczanie sie z pola na pole) dlatego jest to propozyjcja pracy dla zorganizowanej grupy (znajomych)

oferta pracy dla grupy 4-5 przedsiebiorczych studentow/studentek, mile widziana znajomosc jez. francuskiego (konieczna u przynajmniej jednej osoby, by mogla swobodnie komunikowac sie z pracodawca)

wyjazd jest dobra okazja do zarobienia pieniedzy, poznania nowych ludzi, doskonalenia jezyka i spedzenia wakacji. w dni wolne od pracy mozna wybrac sie na caly dzien na plaze lub pozwiedzac pelne zabytkow Montpellier, Nîmes, Narbonne, Béziers, Tuluzę, Perpignan, Carcassonne.

jest to propozycja pracy bezposrednio od pracodawcy. zainteresowane os (grupy) prosze o kontakt mailowy badz telefoniczny [tel]
ja niestety z tej propozycji nie skorzystam

a czy ktoś ma namiary na winobranie w Languedocji albo generalnie nad morzem śródziemnym w sierpiu ??

[email]
gadu : 2108977
Siemka,
Jedzie ktoś może w tym roku na małe winobranie?? Chętnie wybrałbym się z jakąś ekipą najlepiej z miejscem w samochodzie:) francuski mam opanowany niestety w stopniu podstawowym, ale sądze że wystarczy żeby się dogadać;] Jeśli ktoś ma ochotę na taki wypad niech pisze na [email] lub [gg] Może nawet uda się nam zebrać jakąś fajną paczkę, ale przydałaby się chociaż 1 osoba z samochodem żeby przedłużyć winobranie;] Pozdro
Wyjeżdżam 15 sierpnia do francji na zbiór jabłek. Może coś załatwimy - okolice TULUZY
Witam mam pracodawcę legalnego we Francji 74 region poitieres poszukuję kogoś kto chciałby się ze mną zabrac pilne jestem z Katowic kontakt [email]
OFERTA TYLKO DLA OSÓB Z PODSTAWOWĄ/ŚREDNIĄ ZNAJOMOŚCIĄ FRANCUSKIEGO !!!

Rodzaj pracy: Zbiór winogron.
Długość trwania kontraktu: 8 - 13 dni. Zależne od pogody. Kwota, którą można odłożyć za okres 8 dni po odliczeniu kosztów wyjazdu (285 zł) i kosztów zakwaterowania za 8 dni (57 Euro) to ok. 1.300 zł netto.

Godziny pracy: Najczęściej 8 godzin dziennie – zależne od pogody.

Naliczanie wypłat: Stawka godzinowa. Minimalna płaca ustawowa we Francji wynosi 8,86 Euro/godz. brutto (ok. 7.00 Euro netto)

Zakwaterowanie i transport do pracy
Rodzaj zakwaterowania: Domki kempingowe na polu kempingowym.
Każdy domek posiada własną toaletę i prysznic. Na kempingu dodatkowo dostęp do wspólnych toalet i prysznicy.

Kuchnia/gotowanie:
Pracodawca zapewnia 1 ciepły posiłek dziennie (w południe). Śniadania i kolacje we własnym zakresie. Każda kwatera posiada własną kuchnię wyposażoną w mikrofalówkę, lodówkę, czajnik i 4 palnikową kuchenkę.

Usługi dodatkowe:
Po zakończeniu kontraktu istnieje możliwość jednodniowej wycieczki do Paryża w cenie ok. 12,00 € (w tym przejazd do Paryża i transport po Paryżu). Minimalna ilość osób 35.

Koszt wyjazdu: 250 zł – przejazd w obie strony
35 zł – pełne ubezpieczenie PZU Wojażer na 10 dni

Planowany termin wyjazdu: 15-20 wrzesień

KONTAKT:
Agencja Pośrednictwa Pracy Matt-Job
Kościuszki 31
38-200 Jasło

TEL. 13 446 32 95
TEL. 6[tel]

www. matt-job.pl
Witam :)
Razem z przyjaciołkami, chciałybyśmy wyjechać na wakacje do pracy. Interesuje nas praca fizyczna, typu zbieranie owoców, sprzątnia domów , praca w barach, pubach, jako kelnerki. Jeżeli ktoś orientuje się w jakichś ofertach, czekamy na odpowiedź. :)
witam!!!poszukuje pracy we francji na dluzszy okres czy dał by ktos mi na miary lub ma wolne miejsce i chciałby zabrac był bym chetny pozdrawiam
chce znależc pracę we Francji jako opiekunka do dzieci z wykształcenia jestem nauczycielka przedszkola .Jestem młodą babcią więc na AU PAIR nie mam szans tam trzeba miec najwyżej 20 lat może ktoś zna inną stronę gdzie babcie mogą znależc pracę jako opiekunki pozdrawiam wszystkich szukających pracy
Cześć.
Jestem z okolic Tarnowa (woj. małopolskie) i chętnie bym pojechał do pracy za granice ;).
Jeśli ktoś poszukuje osób do wspólnego wyjazdu do pracy to ja chętnie skorzystam.
gg: 1[tel].
hej, wybieram się z koleżanką w czerwcu do Bordeaux ( przynajmniej narazie obstawiamy to miasto) i na miejscu chcemy szukać pracy i wynająć własne lokum. Chętnie poznałabym Polaków tam mieszkających, bądź inne osoby, które tak jak my planują wyjazd do Francji.
mój mail: [email]
Jeżeli ktoś się wybiera do Montpellier to proszę o kontakt [email]
Witam :)
Zaczelam wlasnie szukac jakies ofert dotyczacych winobrania, jednak wiadomo, ze jako dziewczyna sama nie pojade, a poki co nie namowilam nikogo ze znajomych. Bardzo bylabym zainteresowana okolica Bordeaux lub Montepllier :) Jesli ktos jest rowniez chetny niech da znac :)
Hej! Też przeglądam oferty dotyczące pracy sezonowej we Francji ale wiadomo że sama nie chciałabym jechać więc szukam kogoś do kogo mogłabym się "doczepić" :) Jestem studentką romanistyki więc po francusku się dogadam:) fajnie byłoby zebrać jakąś większą ekipę:) moj mail : [email]
Hej:]
ja też szukam jakiejś ciekawej opcji na wakacje i winobranie jak najbardziej mi odpowiada, dlatego jeśli ktoś szukałby kompana do wyjazdu to prosiłabym o maila [email] Pakuję plecak i możemy ruszać:d
Ja 27 maja mam ustną maturę z francuskiego i chciałbym jak najszybciej wyruszyć. Najlepiej na stopa i na miejscu szukać już z kimś, wiadomo "w kupie raźniej". Sam nie mam nic pewnego, ale na pole-emploi.fr jest masa ofert z dopiskiem "debiutant accepte", więc myślę ze nie będzie z tym problemu. Rok temu do samego St. Tropez jechałem na stopa ok 37 godzin. Jeśli ktoś byłby chętny szukać ze mną/stworzyć grupę to piszcie na [gg] lub [email] ;)
też chciałabym pracować przy winobraniu szukamy czegoś za granicą ale tak od września
Witam,też jestem zainteresowana pracą we Francji w wakacje. Szukam jakiejś opcji typu zbiory itp..Jeżeli,ktoś ma jakieś ciekawe propozycje i też chciałby się podjąć pracy to dawajcie znać
[email] ;)
pozdrawiam
Startuje ktoś w ten weekend? :)
Ja również szukam pracy przy winobraniu we Francji. Mieszkałam rok we Francji, pracowałam tam jako fille aupair, język znam dość dobrze i myślę, że dałabym sobie radę :) Chcemy jechać z koleżanką, ale jak na razie nie udało mi się znaleźć żadnych ofert, mimo, iż spędziłam z nosem w necie dobrych kilka dni :/ Jakby ktoś coś znalazł, chciał z nami jechać to zapraszam na maila: [email]
Pozdrawiam :)
ja tez jestem chetna :) nigdy nie bylam na winobraniu, ale zadna praca mi nie straszna. Czy ktos z Krakowa sie moze wybiera? :>
Tak wybiera sie ktos z Krakowa wyjezdzamy 23 sierpnia,prace zalatwil nam tesc kumpla ktory mieszka we Francij a dokładnie to rejon Szampani.W tamtym roku poznalismy ludzi z Katowic ktorzy znalezli sobie prace przez jakies posrednictwo pracy,ale przy wyplacie posrednik szarpnął im po 200e za spanie i wyzywienie.Praca ciezka ale dobrze płatna za 8,5 dnia pracy 970e.Powodzenia zycze w poszukiwaniach.Nabor juz jest prowadzony.
Hej ja tez jestem zainteresowana winobraniem we Francji. Pracowalam jako fille au pair wiec francuski znam. Ofert przejrzalam juz troche ale na razie nic konkretnego nie znalazlam;/
ja również szukam pracy przy winobraniu razem z chłopakiem. znam komunikatywnie francuski i chcielibyśmy jakoś w sierpniu wyjechać. pyzo z krakowa jak moge dołączyć do winobrania na które Ty jedziesz 23 sierpnia? mój tel 516898561 mail [email] [gg] . chętni którzy mają jakieś ofert albo chcą się do nas dołaączyć zapraszam do konraktu. pozdrawiam:)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 95

»

Pomoc językowa