Winobranie we Francji

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 95
hej! szukam również pracy. chciałabym jechać pod koniec sierpnia, przełom września, wrzesień (jakoś w tym czasie) na winobranie. Kontaktowałam się z rodziną z Francji, nie mają znajomych ale wysłali mi portal na którym można się rejestrować. Ja chętnie dołączyłabym do was jeśli zebrałaby się jakaś ekipa, wiadomo zawsze raźniej :) ja myślałam by zacząć od południa i przesuwać się w górę, zwiedzić trochę rejonów i zatrzymywać się po winnicach na kilka dni (nawet do tych mniejszych) tylko chciałabym gdzieś zacząć, bo chcę by na tej pierwszej winnicy sprawy formalne w urzędach mi załątwili i tą opłatę pokryli bym mogła dalej pracować. Nawet jakbym miała im to zwrócić. Dlatego szukam jakiejś pewnej oferty i dołączę się chociaż na 1sze winobranie do kogoś. pozdrawiam Was!
ps: Pyzo z Krakowa Twoja oferta nadal aktualna ?:>
http://www.vinomedia.fr/vendanges/post.asp to jest ten portal o którym pisałam powyżej. zarejestrujcie się, nie wiem czy się odezwą (do mnie na razie nie:P) ale nigdy nie zaszkodzi spróbować :)
cześć :) założyłam na fb wydarzenie dla ludzi, którzy chcą jechać na winobranie do Francji stopem. W różnych terminach i z różnych stron Polski, więc wpadajcie, jeśli chcecie znaleźć miłą kompanię :)
http://www.facebook.com/event.php?eid=1947735[tel]
jesli zebrala by sie jakas ekipa z Malopolski to ja chetnie :))
juliettte ja i moj chłopak też chcemy jechać nawet w czarno pod koniec sierpnia na winobranie. jeżeli jesteś chętna moj nr 516898561 a [gg] pozdrawiam
gdyby ktos mial oferty winobrania to chce wybrac sie z dziewczyna w tym roku... od poczatku licpa... wlasnym samochodem i perfect francuski. 662 543 300 [gg] jak macie jakies oferty to bede wdzieczny. lub gdzie szukac? winobranie, zbieractwo ... i t d cala francja. ?
Ktoś się wybiera z początku września albo ma namiary na legalną pracę? Bardzo chciałabym jechać, ale ofert jak na lekarstwo. Francuski znam podobno w stopniu zaawansowanym, ale nie wiem jak to wychodzi w praktyce ;) Proszę o informacje jeśli ktoś chciałby mnie zabrać. :) Pozdrawiam!
katarynkaja(małpka)gmail. com
Witam! Chciałbym w tym roku wybrać się na moje pierwsze winobranie. Nie znam w ogóle francuskiego, jedynie dość dobrze angielski. Jeśli wybiera się ktoś i miałby wolne miejsce prosiłbym o mail

wojcyl @ gmail.com
Poszukuję 2 osób (najchętniej dwójki znajomych) na wyjazd na winobranie.
Wyjazd w połowie sierpnia na ok 2 tygodnie. 9-10 dni roboczych, dniówka ok 60 euro.
Praca legalna, w sprawdzonym miejscu (okolice Montpellier).

Wymagania:
- komunikatywna znajomość języka francuskiego (przynajmniej 1 osoba);
- własne auto (które dojedzie, wróci i zabierze także 3 osoby ode mnie).

Proszę nie pisać jeżeli nie spełniasz powyższych warunków.
Jeżeli nie znajdą się 2 osoby znajome to możecie dobrać się w parę - np. jedna osoba z francuskim, a druga z autem :)

Więcej info: [email]
Ew. podam nr tel na PW.

Witam, jeśli ktoś wybierałby się na winobranie w okolicach 1-4 września i miał wolne miejsce w samochodzie to prosiłbym o kontakt, bo potrzebuje transportu do Francji w tym terminie. Niżej zostawiam swoje gg i maila.

[gg]
[email]
Witam jestem zainteresowana wionobraniem w tym roku jeśli ktoś ma miejsce a najlepiej 2 proszę o kontakt 518 991 542 obojętnie z jakiego regionu Polski Pozdrawiam Kasia :-)
Jakby ktoś miał wolne miejsce(jeszcze lepiej 2) i jakąś pracę załatwioną to ja znam francuski komunikatywnie (można powiedzieć że "dobrze") i z chęcią bym się zabrał, najlepiej od zaraz ;) pisać na forum (ja sprawdzam codziennie). Niestety nie mam samochodu, przywykłem do podróżowania autostopem.
Chętny na winobranie do Francji z komunikatywnym francuskim.

[email]
Ja jade w tym roku na winobranie do Francji. To bedzie juz moje 2 winobranie. Bede w okolicach Lyonu. Mam tam swietne warunki bo 4 posilki dziennie, zakwaterowanie i ubezpieczenie. Na dodatek mieszkam w zamku :D:D i nie pracuje na czarno. Właściciele organizuja przejazd autokarem w obie strony z Polski. Mozna rowniez przyjechac samochodem. Świetna praca, atmosfera i ludzie. Także goraco polecam ;)
DO tiffany1989 - Witam, czy możesz napisać jakieś namiary na winobranie?
Hej a mogłabyś mi podać jakieś namiary na ta prace, byłabym wdzięczna... tu jest mój email:
[email]
Z góry dziękuje:)

Hej tiffany mogłabyś mi podać jakieś namiary na ta prace, byłabym wdzięczna... tu jest mój email:
[email]
Z góry dziękuje:)
Tiffany podaje mój [email]
Hej tiffany ja również proszę o kontakt, chętnie wybrałabym się na winno branie, pomysł pojawił się znienacka a ze w okresie września mam urlop to chętnie połączę to z praca no i podszkoleniem języka angielskiego jak i nauką francuskiego. Proszę o kontakt, pozdrawiam - Asia
Mój email: [email]
tiffany, daj znać na forum o tej pracy albo na maila [email] będę bardzo wdzięczny ;)
Pisałam ostatnio maila do właścicieli tej winnicy. Powiedzieli ze na ten sezon wiecej miejsc nie maja. Poza tym napisali mi ze dziwia sie chetnym ktorzy by wyjechali do pracy na winobranie, ze budza sie z zalatwianiem takiej pracy dopiero pod koniec lipca! Wg nich to sie zalatwia juz w lutym/marcu najpozniej w maju. Ja rowniez wyjazd zaczelam zalatwiac juz w lutym i teraz jestem spokojna ;)
DO tiffany1989 - bardzo bym prosil o namiary na firme. posiadam doswiadcznie w pracy sezonowej, jezdzilem do niemiec na roznego rodzaju owoce od 16-stego roku zycia. aktualnie mam 20 lat i wybieram sie na studia (jak sie nie uda to PECH).

kontakt
[email]
[gg]
513499258

POZDRAWIAM mila Pania i a bientót
Praca przy winobraniu jest ciężka. Pracuję tam od 16 lat.
Jeżeli znajdziecie pracę, pamiętajcie, trzeba jeszcze jeść i spać.
Zarobki i warunki bytowania są tak samo ważne.
Polecam reportaż TF1
http://videos.tf1.fr/jt-we/vendanges-la-galere-de-l-hebergement-pour-les-saisonniers-6078255.html
Czy ktoś miałby jeszcze miejsce na winobranie do Francji?
kontakt: [email]
Również szukam pracy dla dwóch osób. Mówię dobrze po francusku, mój chłopak po angielsku. Planujemy jechać stopem, ale jeśli zebrałaby się jakaś grupa, a praca byłaby pewna, możemy jechać samochodem.

Mój adres: [email]
jedzie ktos do francji na jakies zbiory ludzieeeeeee!!!!!!!!!!!!! z kumplem chcemy sie podlaczyc badz dostac jakis namaiar na miejscowke wakajce sie koncza :( odzywajcie sie
Wcale nie uwazam jak kolega wyzej ze praca przy winobraniu jest ciężka. Ja nawet powiedziala bym ze jest przyjemna i lekka. Co prawda ma sie zakwasy i plecy moga bolec, ale do tego sie czlowiek szybko przyzwyczaja. Jesli ktos pracowal przy winobraniu i mowi ze to ciezka praca, a twierdzi przy tym ze pracuje sezonowo od 16 lat to mu wspolczuje i zastanawiam sie gdzie on na to winobranie trafil o.O . Co do zakwaterowania i wyzywienia, sa winnice ktore zapewniaja wszystko wraz z ubezpieczeniem. Ja do takiej jezdze i bede jezdzic co roku, tylko ze trzeba umiec poszukac dobrego miejsca z dobrymi warunkami. Najwazniejsze jest by szukac tej pracy bezposrednio u wlasciciela danego miejsca a nie na takim forum. I na koniec moje zdanie na temat osob ktore szukaja wyjazdu na winobranie dopiero teraz albo dopiero od Lipca, wg mnie jest to stanowczo za pozno! Sprawy winobrania zalatwia sie duzo wczesniej! Ja zalatwiam moj wyjazd i dla 8 innych osob ktore jada ze mna juz w lutym. Mysle ze do konca Maja to juz jest maksymalny czas do ktorego powinno sie starac o zatrudnienie przy zbiorach we Francji.
Witam,

Poszukuję osoby do pracy we Francji. Wyjazd Z WARSZAWY w piątek, 19 sierpnia na ok.2 tyg, 9-10 dni roboczych - dniówka około 60 euro.
Jedynym warunkiem jest posiadanie samochodu, który dojedzie i wróci oraz zabierze 4 osoby ode mnie.

Jeżeli posiadasz auto i chcesz z nami (13 osób - studentów) pojechać to daj znać na maila: [email] :)

SPRAWA DOSYĆ PILNA, TYLKO POWAŻNE OFERTY!

Pozdrawiam, Ola
Witam!
Szukam pracy w okolicach Bordeaux, Marsylii i Lyonu . Chcę jechać pod koniec sierpnia. Poszukuję 2 osob chętnych by się zabrać bo jadę swoim autem. Wyjazd Z Kielc. Kontaktować się na [email] Pozdrawiam
Poszukuję osoby płci żeńskiej na winobranie do Francji.
Wyjazd bardzo niedługo.

więcej pisać na e-mail: [email]
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 95

»

Pomoc językowa