wrazenia po 2stopniu olimpiady=)

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 147
A czaicie co to jest za gość z Krakowa który wyszedł jako pierwszy z sali jakieś dwie godziny przed czasem??:D Pewnie jakiś musk Ta babka grande comme trois pomme była genialna:) Teksty typu oo widze cooperation tu błąd i tu ten sam:P
a nuż ocenią porywy ambicji pozytywnie?
wychodzi na to, że zbyt ambitnym być nie można, tak?
heh no to u nas luz, bo komisja nic nie komentowała:) fajnie było jak zwczali na wypisywac trudne słowa do tekstu czytanego - no bo w co możesię łaczyć szabla, węglarz, żywność i coś tam jeszcze. W sumi to wesoło bylo!!
potraktuj to tak: moze bylo dla niego za trudne i nie chcial sie kompromitowac dluzej ;)
w sumie to zawsze jest tak ze im dluzej siedzisz tym wiecej kombinujesz i poprawiasz odpowiedzi z dobrych na złe
Tak, komisja była super:D to trzeba przyznać :) zdumiało mnie to że spoko tłumaczyli to o co się ich ludzie pytali i nawet sie zbytnio nie rzucali ;)

Diablotine - twoja wersja jest bardzo prawdopodobna :) Ten chłopak siedział za mną i jakiś taki niespokojny mi się wydawał... wzdychał tak ciężko :D....
ale nie powiem zestresował mnie ( żeby nie powiedzieć dobił) jak wyszedł tak wcześnie....
a mnie najbardziej stresowaly te kamery... :D
tak, mister marrcin :|
ale tak w sumie to ja tego nie zrobilem zeby sie pochwalic czy cos. bylem swiecie przekonany ze w bajkach czy innego typu literaturze historycznej, nie powiazanej PS jest wrecz obowiazkowy... ksiazki tak mowia. nie wiem czemu na olimpiadzie ma byc akurat PC. :|
..kamery...??!! :D dobrze wiedzieć, że tam były jakieś kamery....
;P
no bo powinien być PS, masz rację.
ale komisja pewnie doszła do wniosku, że PS nie każdy w liceum zna, bo choć prosty w użyciu (i trochę nieregularny ale mniejsza o to) i stanowiący baze dla kilku innych czasów, raczej nie jest wykładany licealistom (choćby z powodu braku czasu) - skoro trafiły się osoby nie znające słowa "temoin", to wątpię, aby poza tobą znalazło się wiele osób mających większe pojęcie o PS.
kto wie, może komisja to doceni, o ile nie było wyraźnego polecenia aby użyc PC....
byly byly... i nawet telewizor:)
potem komisja ogladnie film i zdyskwalifikuje tych co odpisywali :P
Tak, na serio startowalam w olimpiadzie :/
Nie zebym cos mowila, bo wyjde tu na jakis czarny charakter (najpierw mowilam cos o tej dziewczynie i teraz tez powiem pare rzeczy) ale zachowujecie sie jakbyscie byli jakimis magistrami po romanistyce albo kims w tym stylu... Ok, nie watpie, moze i umiecie b.dobrze francuski, moze i lepiej ode mnie i od 50% ludzi, ktorzy startowali w tej olimpiadzie, ale teksty typu: "excausez-moi, ty naprawde startowalas w tej olimpiadzie??!!", "nie wiedziala co to temoin, ojeeej jakie to straszne, jak tak mozna" itd itp to lekkie przegiecie :/
Nie wiem, moze chcecie sie jakos w ten sposob dowartosciowac :/ i sprawia wam przyjemnosc takie wywyzszanie sie ale dla mnie to jest troche nei na miejscu...
Z reszta juz nic nie mowie, okaze sie jutro kto faktycznie jest takim geniuszem z francuskiego a kto tylko umie sie przechwalac :/

P.S: jesli nadal czytasz wypowidzi na tym forum to jeszcze raz przepraszam za moj glupi komentarz o tym ze mowilas po francusku...;)
wiesz.....podstawy znać wypada......szczególnie na olimpiadzie, bo raczej idzie się tam przygotowanym, jeśli nie obrytym...... :)
mam inne sposby na dowartościowanie się. to byłoby niskie.
Fakt, to byloby niskie, ale to wlasnie tak wyglada...
Glupi blad z mojej strony, jezu tak baaardzo mi wstyd, no przepraszam. Cos chyba jednak umiem bo do drugiego etapu bym nie przeszla, no ale niewazne...
jasne że nieważne. błąd głupi, ale świat jak stał tak stoi :)
;)
Udało się!!:)
ja też się pochwalę...przeszłam do ustnego:))
nie wiecie gdzie sa juz wyniki,w jakich miastach?
gratulacje oczywiscie dla tych ktorzy przeszli:)
wyniki są już na pewno w Krakowie-od wczoraj
A tych, którzy przeszli do ustnego zapraszam na forum, wątek pod hasłem "olimpiada - etap okręgowy ustny"
juz od wczoraj? a ja czekalam do dzisiaj i denerwowalam sie do samej 12! ale opalacalo sie - tez przeszlam :)
To gratulacje!!
Czemu wy już macie wyniki, a w Gdańsku nic nie wiadomo??
pociesze cie ze komisja okregowa ma czas do 2 lutego...
a nie podawali wam daty ogloszenia wynikow? u nas gosc caly czas powtarzal kiedy, co i jak.
No właśnie nie:( Tylko mówili, że wyniki zostaną przesłane do szkół, nauczycie nie poznają dokładnych ocen tylko dowiedzą się czy dostaliśmy się czy nie... Aha no i jeszcze nazwiska zakwalifikowanych mają być na stronie AF.
A nie do 28 stycznia? Zresztą w sumie te 4 dni...
masz racje, nie podaja ilosci punktow tylko nazwiska zakwalifikowanych osob. ale list niekoniecznie przychodzi do szkoly - ja wlasnie wyciaglam ze skrzynki przesylke z krakowa :)
u nas do ustnego przeszlo tylko 21 osob! dostalam list z gratulacjami i informator w twardej oprawie :P to sie nazywa kulturka!
en vouloir - owszem, ale to powinno byc jeszcze w imperatifie.
http://dictionnaire.tv5.org/dictionnaires.asp?Action=3¶m=vouloir&che=1

>Impératif présent
>veux ou veuille
>voulons ou voulons
>voulez ou veuillez
Mmm... miodzio!! Gdańk wywiesił wyniki na stronie, ale niestety mnie tam nie ma:( No cuż mówi się trudno... Ale przeszło chyba tylko 15 osób - myślę, że to bardzo mało, bylo nas około 80.
Powodzenia na ustnym!!! Parluj płynnie;)
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 147

« 

Nauka języka

»

Nauka języka