Witam Państwa.
Nie kryję uznania dla waszych Komisji iż tak wcześnie podały większości z Was wyniki. Osobiście, muszę czekać jeszcze dwa dni (do 26.1) - w porównaniu z Krakowem, wychodzi stanowczo na pieprzoną niekorzyść stolicy. Olewają sobie czy co?
Poza tym, jedynym miejscem gdzie będę mógł się dowiedzieć konkretnie o wynikach jest szkoła - w Alliance jakaś s_ka poinformowała mnie iż "wyników nie podajemy bo, ekhm, wie Pan, ochrona danych osobowych i te sprawy..." Boże, co za idiotyczny argument. Podobnie na romanistyce - chyba o żadnej publikacji osób które przeszły w Internecie nie mamy co marzyć ...
Tak poza tym, z cholernym zniecierpliwieniem już czekam na te wyniki - osobiście, nie jestem zachwycony tym, jak mi poszło - mogło pójść lepiej... :) zadania ze słownictwem stanowiły dla mnie lekki problem, tego DEVORER w kontekście MANGER DES YEUX i kilku idiomików także nie znałem... Ale poza tym jestem względnie zadowolony - wypracowanie było wyjątkowo "otwarte", tekst czytany relatywnie prosty, a luki dla zcasowników i rodzajników - to już chyba tylko Pan Bóg i egzaminator wie... Tyle narobiłem tych zadań z wcześniejszych olimpiad, liczę że moja metodologia mnie nie zawiodła. :)
Sprawdzałem sobie w każdym razie wszystko do końca czasu - chyba ze 150 osób, byłem w gronie trójki ostatnich... To zły czy dobry znak? ... :)
Składam ogromne gratulacje dla wszystkich którzy już wiedzą, że przeszli. Respect dla kolesia który napisał opowiadanie w PASSE SIMPLE - ambicja i pomysł godny podziwu.