Jak idą przygotowania do etapu ustnego ?? =)

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 172
W okręgu krakowskim wystarczy zadzwonic na romanistyke UJ i podac nazwisko. Ale jak to juz wielokrotnie stwierdziliśmy, okręg krakowski i krakowska romanistyka działa najsprawniej jeśli chodzi o olimpiadę. Podaja liczbę punktów. Od 120pts przesyłaja papiery do Warszawy.
Dzisiaj się dowiedziałam, że według łódzkiej romanistyki przeszły wszystkie osoby z klas dwujęzycznych, które brały udział (w tym ja). Teraz wszystko zależy od decyzji Warszawy... A co do innych osób (tych 3 z Jedynki i też 3 od nas z Trzynastki z klas niedwujęzycznych) to nie wiem... Ale Łódź też się szybko spisała nawet jeśli nie podają wyników punktowych...
a czy ktos wie, ile tematow trzeba przygotowac do 3go etapu w Wawie? bo z tego co pisza to nie moge zakumac. Czy te tematy co byly w ustnym tych 12 zostaje i dodatkowo jescze kilka? czy inaczej? prosze pomozcie bo nie mam zielonego pojecia, aha i poza tym czy trzeba cos jescze przygotowac.. merci d'avance
wydaje mi sie ze dobrze kombinujesz: te 12 tematow co bylo plus jeszcze po jednym z kategorii A, B i C. no i do tego tematy wolne, no ale na to to sie nie da raczej przygotowac... :)
a sa juz wyniki oficjalne? czy tak pytasz "jakby co"???
pytam jakby co :-) musze jescze poczekac kilka dni na wyniki. dzieki za informacje
czy ktos bierze udzial w konkursie na recytowanie poezji i prozy francuskiej? jakie wiersze i dziela jakich autorow wybieracie? wypowiedz ma trwac nie wiecej niz 8 min jesli sie nie myle. Kto zna szczegoly dotyczace tego konkursu niech sie podzieli swoja wiedza:-)
Ja tam jakoś dwa razy dzwoniłem w Łodzi i mi dwa razy powiedzilei, że nie udzielają żadnych informacji i trzeba czekać na wynik z Warszawy, więc nie wiem, jak ich przekonałaś, żeby ci powiedzieli. Chyba że masz tę informację z innego źródła? W porównianiu z Krakowem to się ta cała nasza Łódź chyba nie bardzo spisała...
wyniki w warszawie jutro od 12!!!!!!!!!!
A skąd masz takie informacje ????? Czy to oficjalne?
ouais. pani w wawie powiedziala ze wyniki podobno juz sa tylko oglaszane beda od jutra i zeby dzwonic po 12:)
wolalabym jeszcze troche poczekac w niepewnosci bo mam przeczucie ze nie przejde;)
oh mnie tez juz nosi z tej calej niepewnosci. Jutro a moze pojutrze to dni w ktorych sie dowiemy komu sie udalo a komu niestety nie. Najgorsze ejst to, ze ani nie ejstem pozytywnie nastawiona ani tak strasznie pesymistyczne. Gdzies po srodku, poprostu nie moge sobie porownac z innymi i to wlasnie sprawia ze niepewnosc pozostaje do konca:/ Bardzo chcialabym przejsc, jak kazdy zreszta , koncze te smęty, nie ma co zanudzac, napiszcie tylko koniecznie czy przeszliscie!! buzka
hej ja mam podobnie jak ty: nie zaskoczy mnie zaden "werdykt" :P chociaz nie ukrywam ze najbardziej to cieszylabym sie z przejscia... no coz, jutro sie dowiemy kto nalezy do "40" wspanialych...:D
Dokładnie tak, też chciałbym juz wiedzieć, cokolwiek ma to być. Chociaż z drugiej strony denerwuję się dużo mniej niz po pisemnym... CIekawe czy to dobry czy zły znak :-D
Pozdrówka ;)
Andrew masz racje, po pisemnym to skakalam z radosci, bo to przeciez w gruncie rzeczy przepustka na ustne gdzie mozna bardziej sie wykazac, poziom jest wyzszy no i w koncu zeby sie dostac trzeba miec spora wiedze i to swiadczy o znajomosci franc. Ide do szkoly moze sie juz dzis dowiem, 3mam kciuki za was, ale wy 3majcie tez za mnie, hehe w ten sposob moze sie spotkamy?
Uprzedzam od razu, gdyby ktoś chciał się jeszcze dziś dowiedzieć o wyniki, to nic dziś nie zdziała :) Dzwoniłam przed chwilą do Warszawy, Pani, która się tym zajmuje ma dyżur jutro od 13 do 14 i nikt inny nie jest w stanie udzielić żadnej informacji... A telefon do niej taki jak wyżej, tj. 22 552 07 34.
--> Michaał
Wiem, bo mi powiedziała moja wychowawczyni. Romanistyka podała to jakoś w miarę nieoficjalnie (i tak wszystko zależy od Warszawy).
BTW: mam nadzieję, że już dzisiaj będą wyniki!!
Są wyniki! Czyli spotykamy się w Warszawie, hehe ;-)
kto przeszedl?
to do zobaczenia w warszawie!!!!!!!! przyjeli mnie! :D
eeee, co to ma być!!! Dzwoniłam tam dziś i powiedziano mi, że wyniki są jeszcze nie ustalone, bo dopiero jutro będzie jakś tam narada czy konferencja i zdecydują, kto przechodzi!! A tym, co już wiedzą (ale czy to są na pewno OFICJALNE wyniki??) gratuluję:) I napiszcie, ile mieliście punktów:)
Też wam gartuluję!!! I zazdroszczę, że już chociaż wiecie co i jak. Mnie powiedzieli to samo, że jutro komisja się zbiera i ustala listę....
a pod jaki dzwoniliscie numer? z tego co wiem to ten w/w nr ma jakies opoznione info, przekierowali mnie na inny (rozni sie tylko koncowka) i tam wlasnie podali takie wyniki...nic nie mowili ze sa nieoficjalne. o ktorej godzinie dzwoniliscie?
Jakoś tak przed pierwszą. Potem jak dzwoniłem w tych godzinach : 13 - 14, to już nikt nie odbierał. Trudno, poczeka się do jutra. A wy zadzwoniliscie na ten kończący się na 149 i was przekierowali? To fajnie... A ile punktów, mówili coś w ogóle?
andrew czyli ty masz oficjalne wyniki?widocznie juz sa. nie wiem co oni porobili i az sie wystraszylam ze sie za wczesnie ciesze (obciach odkrecac potem wszystko bo wieść poszla w swiat...)
no to ja sie dowiedzialam o 9 rano pod nr konczacym sie na 290. wczoraj wlasnie powiedzieli mi tam ze dzis o 9 juz wszystko bedzie wiadomo. mysle ze to nieporozumienie wyszlo dlatego ze panie spod waszych numerow nie dostaly swiezych informacji albo cos... :D oby!
A to świetnie... To jaki jest ten numer, pod który trzeba dzwonić? (Mnie wcześniej chodziło oczywiście o 34, a nie 149 na końcu). Ale bałagan z tym, jakby nie mogli w internecie listy zamieścić...
z koncowka 290, reszta taka sama.
dokladnie, nie wiem w jakim swiecie oni zyja, zacofanie! umiesciliby w internecie i wszystko byloby jasne!
mam nadziejeze moje dane sa dobre! i oczywiscie trzymam kciuki zebys sie jutro dowiedzial ze przeszedles! :)
A za kciuki dziękuję bardzo, mam nadzieję, że pomogą :). Jak się nie dostanę, to też się nic takiego nie stanie, tylko najbardziej denerwuje mnie to czekanie. I dzięki za ten numer!
czyli jutro beda oficjalne wyniki, uff nareszcie! mam pytanko. Czy wiecie ile tematow trzeba przygotowac do Wawy, i czy do tego dochodzi cos jeszcze? Czy dojezdzacie do Wawy na wlasna reke, czy z nauczycielami czy cos w tym stylu...Niech ktos napisze jak wie, pozdrawiam
ja bym sie klocila: wyniki juz sa! :D
przygotowujesz te tematy co wczesniej plus po 1 z kazdej dziedziny (w sumie 15). no i jeszcze praktyczny. oczywiscie mozesz wziasc 15 calkiem nowych tematow - po prostu po 5 z kat. A, B i C
sama jestem ciekawa jak z tym dojazdem do wawy... podobno tam maja zapewnic nocleg ludziom z poza wawy.
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 172

»

Pomoc językowa