Obóż w Olsztynie...

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 223
poprzednia |
Cześć wszystkim ;)
Czy wie już ktoś, że będzie jechał w tym roku na obóż UNESCO w Olsztynie?
A może trochę więcej informacji na temat tego obozu?:)
Witam!też byłbym zainteresowany takim obozem (Olsztyn) czekam na jakieś konkretne informacje!pozdrawiam
Przewspaniałe 3 tygodnie!! Oficjalnie kurs językowy, nieoficjalnie super-hiper integracja z ok 20 francuzami. Byłam na tym obozie 2 razy i nie było tam chwili w której bym się nudziła. Wygląda to mniej więcej tak, że rano masz zajęcia, chyba 4 godziny. PO południu różnego rodzaju "aktywności" od śpiewanie, malowanie, taniec teatr i inne. No i wieczorem - rezultaty kreatywności animatorów polskich i francuskich.:P
A czy wiecie może jaki jest koszt takiego obozu??
Koszt obozu zależy od dochodów w Twojej rodzinie. Im większe, tym więcej płacisz. Ale z tego co pamietam max. to około 1100 złootych za 3 wspaniałe tygodnie. Naprawdę warto!
Jestem zainteresowany tym obozem!może ktoś zna aktualny adres strony??chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej!pozdrawiam
1100zl tylko? to trochę mało,jak na obóz językowy. Jeżeli ta cena jest prawdziwa,to mogłabym się załapać. Info na temat tego oboziku poproszę ;D
Tak, cena jest jak najbardziej prawdziwa. Jest dośc niska, bo obóż ten jest w dużej mierze dofinansowywany przez Ministerstwo Edukacji Narodowej.
Co do strony internetowej, to niestety podam bo takowa nie istnieje. Obóz ten ogranizowany jest w Olsztynie, mieszka się w internacie jednego z liceów.
Jak się wkręcić na taki obóz? Z tego co wiem, to miejsca rozdziela kuratiorium czy ktoś taki. Myślę, że można spróbowac przejść się do dyrektora szkoły, żeby ten zadzownił do tego liceum i poprosił o uwzględnienie szkoły przy rozdzielaniu miejsc (ja tak zrobiłem, i prawdopodobnie się uda). Podaje link do strony tego liceum: http://www.ekonomik.olsztyn.pl/, tam macie wszystkie dane kontaktowe, można też nastukać do nich maila z jakimiś pytaniami. Może odpowiedzą :P
Hm..to ja chyba nie mam szans na ten obóz, bo mieszkam dość daleko. :/ A szkoda. Chciałam jechać na jakiś obóz językowy, ale censy sa kosmiczne...niektóre są po 3000zł na 2 tyg. Zresztą dopiero uczę się francuskiego od 2 miesięcy.
hey;)
ja chce jechac po raz pierwszy ;) kto był rok temu?? duzo było osob?? było dużo francuzek??(fajnych:P)
a jak z imprezami bo to jednak 3 tyg chciałbym wiedziec czy mozna sie tam gdzies zabawic:D
z gory dziekuje za odpowiedz;)
a jakies łądne polki tez jada??
powiedzcie cos bo to jest dosc wazne:PP
pozdrawiam:D
ale tam byli ludzie z całej Polski! Ja jechałam do Olsztyna 10 godzin ^^ ale warto było! Jesli macie możliwość, to gorąco polecam ;) Świetni ludzie ( zarówno obozowicze jak i Francuzi) świetna zabawa, a przy tym intensywna nauka języka;)
Generalnie uczestników obozu jest ok 100 z czego zazwyczaj panów jest tak koło 15. Więc ładne Polki będą na pewno:P
Hm, a wie ktoś może jaki jest poziom osób uczestniczących w tym obozie? Czy są to sami weterani z maturalnych klasy, czy tez osoby dopiero zaczynające naukę języka francuskiego? W prawdzie uczyłam się go 10 lat, ale co 3lata zaczynałam od podstaw, więc moja wiedza jest znikoma ;] Czy ewentualnie mam jakieś szanse na przetrwanie obozu bez większej kompromitacji? ;)
Jak najbardziej tak! Przyjedżają tam ludzie z liceum o naprawdę różnych poziomach. Są tacy którzy uczą się już długo długo, są ludzie z klas dwujęzycznych, ale są tez tacy któzy dopiero zaczęli naukę i mają po 2 h tygodniowo. Jak jechałam po raz pierwszy do Olsztyna to nie znałam nawet kolorów;) Z poziomami językowymi nie ma problemu, bo na początku jest podział na grupy, więc zajęcia masz z ludzmi na mniej-więcej tym samym poziomie. A na zajęciach popołudniowych zawsze ktoś tłumaczy o co chodzi. Francuzi są bardzo mili i zależy im na tym, żeby wszyscy zrozumieli co mają robić:D
Akiana, 2432000-to moje gg, byłabym Ci baaardzo wdzięczna, gdybyś kiedyś mając chwilkę czasu zechciała mi odpowiedzieć na resztę moich pytań, oczywiście związanych z obozem ;)
Szkoda, że nie ma takich obozów dla gimnazjum. :( Ale i tak bym w tym roku nie mogła jechać.
Jadę koniecznie!!! :D mam nadzieję, że będzie naprawdę fajnie, że poznam fajnych ludzi i oczywiście podszkolę język :D pozdrawaim all serdsznie buziaki dla Anu :* Ps. do zobaczenia w Olsztynie
Ja też jadę w tym roku na ten obóz ;) Buziaki for Nadinqi :* mam pytanko czy są tam jacyś przystojni chłopcy ?? :D Pozdrawiam wszyskch :)
Mam pytanko :) Ile osobowe sa pokoje ??
A ten obóz to tylko w Olsztynie?? Czy może gdzieś indziej też??
na ten oboz to jezdza jakies kujony? kurde bo w sumie bym sie przejechala ale jak mam 3 tygodnie miec powtorke ze sql to dziekuje bardzo...
no wiesz, sa różni ludzie, ale zapewniam Cię, że kujonów to tam jest najmniej! Też się tego obawiałam przed wyjazdem, ale niepotrzebnie! W tamtym roku było super, ludzie świetni ( bardziej imprezowicze niż kujoni:P wiec było ciekawie i nigdy nudno!;-) )
Francuzi to już w ogóle loozacy na całego:P a na zajęciach było naprawdę fajnie < i śmiesznie =]> ( ze szkołą miało to tyle wspólnego, że odbywało się to w salach lekcyjnych w szkole obok:P)
Polecam naprawde!! :)
z tego co wiem jest jeszcze w Brzesku ( woj. małopolskie ;-) )
to powyżej było do macareny :)
Nie wiem czy przystojny, ale ja będę tam w tym roku ;)
@ titii
Ty byłaś w tamtym roku w Brzesku, tak?
nie, byłam z Tobą w Olsztynie =] :P

ale w tym roku mnie nie będzie, wybrałam jednak Francje ;-)

Pozdrawiam ;-)
Ty mnie kojarzysz? Bo ja po Twoim nicku niestety nie jestem w stanie Cię skojarzyć ;> W którym pokoju mieszkałaś :D ?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 223
poprzednia |

« 

Inne

»

Życie, praca, nauka