Romanistyka na UAM w Poznaniu

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 154
Dostajesz sie na uniwerek b a marzysz o a , jednak do a zabrakło ci 10 pkt...gdzieś uczęszczać musisz wiec zanosisz papiery do b...jednak wiele osób traktuje twoje a jako zabezpieczenie i nie zanosi swych papierów ponownie tam wiec tworzą sie wolne miejsca które zapełniają tymi którzy sie niedostali w 1 turze...Tak wiec pewnego dnia przychodzi do ciebie informacja telefoniczna najprawdopodobniej ze musisz złożyć podpis... choć życzę dostania sie w 1 turze oczywiście Pzdr.
Jeśli jesteście już zarejestrowani, to zapraszam chętnych kandydatów na romę na UAM na forum IR i do tematu "romanistyka" w dziale "Kierunki studiów", załozonego osobiści przeze mnie;-)
Czy mam szanse dostac się na romanistykę na UAM z takimi wynikami??

-angielski pisemny rozszerzony - 90%
-angielski ustny rozszerzony - 85%
-polski pisemny rozszerzony - 40%

+ 10 pkt za francuski na maturze.

Wychodzi 83,5 pkt. Mam szanse?????
Na romke w zeszłym roku przyjmowali od okolo 40pktów (drugi nabór),więc się nie martwcie. NIe trzeba tez miec matury z francuskiego;)
OK. A jaki był próg na pierwszym naborze???
Przy pierwszym było to 86....ale 83 to przejdzie bez problemowo
A ile mniej więcej dni po ogłoszeniu pierwszej listy, jest ogłaszana ta druga (drugi nabór) ???

Uważasz że mogę dostać się już za pierwszym arzem z tymi 83,5pkt??

Aha i co jesli nie przyjmą mnie jedna za pierwszym razem, ja muszę sie do nich zgłośić że podtrzymuje i mogą mnie brac pod uwagę na drugiej liście, jak się zwolnią miejsca, czy automatycznie jestem podtrzymywany?/?
Do tych pytań to ja się dołaczam:_)))))))))
mysle ze z 83,5 to jestes na liscie rezerwowej i cie podtrzymuja....co innego z wynikiem 60 , a szanse za 1 razem to moze i masz....śliska sprawa wszystko zalezy od tegorocznego poziomu...ja mam 78,3 i mylse ze nie beda robic problemów...j'espere:_)
A zdawałeś francuski na maturze?
Czy te 78 to jest po dodaniu tych 10 pkt czy przed?
pop25- dokładnie. Po 14, jak będą wyniki, to zobaczysz czy jesteś zakwalifikowany na romę. Jeśli nie, zanosisz tam to oświadczenie o podtrzymaniu chęci studiowania i wtedy jesteś brany pod uwagę przy drugim naborze. Ale odpukać, myślę, że i przy pierwszym naborze masz duże szanse.
Może wiecie kiedy odbywa się drugi nabór na UAM??
Pozdrawiam:))
no niestety po ... przed to było całkiem sympatycznie. Francuski napisałem tak tragicznie jak nigdy żadnej próby nie napisałem (no może w 2 klasie)...a na dodatek widziałem swój arkusz dzisiaj...
Dobra, ale czy to się odbywa internetowo czy normalnie?
No i skąd mam zabrać sobie takie zaświadczenie?

Aha, i czy oni mnie o tmy powiadomią, że mogę takie coś złożyć? (to zaświadczenie)?
Na razie do 14.07 rekrutacja jest internetowa. A co do tego oświadczenia, to wszystko możesz sobie pobrać- w systemie IRK jest coś takiego, poszukaj. Aha i tak, będzie informacja tego 14 czy jestes zakwalifikowany czy też nie. I jeśli będziesz, to normalnie zanosisz wszystkie potrzebne dokumenty ( podanie, zaświadczenie lekarskie itp) a jeśli nie, to wtedy idziesz z tym oświadczeniem o podtrzymaniu chęci studiowania, aby mieć szanse w drugim naborze.
OK.
A co to jest system IRK ?
I ja mam sobie coś sam wydrukować tak?
To system internetowej rekrutacji- startując na UAM musiałeś się rejestrować na stronce rejestracja.amu.edu.pl, co nie?
I tak, drukujesz sobie wymagane dokumenty.
I jak tam kto się dostał na UAM? Ja miałam 102,88 pkt więc jest si...:)
Pop25 ty się chyba dostałeś co? Bo próg był teraz własnie 83,5, a ty chyba tyle miałeś, jeśli dobrze pamiętam. Jeśli tak, to gratuluję i widzimy sie w październiku, tak?:)
102,8 oczywiście tak dokładnych wyników to nie podaja:)
116 m-ce i 78,3.....to nie jest dobrze....liczba pkt jeszzce ok ale jak zadzwoniłem do instytutu to spodziwałaem sie lepszego m-ca
Tak dostałem się :-) Miałem właśnie 83,5 pkt.

@ amili - jak to 102,8 pkt!? Czy to nie było na max. 100??
max.11[tel]za swiadectwo
a czy ktoś z szanownych państwa romanistów, ujrzwszy sowje nazwisko an liscie przyjętycvh na fil. romańską, rezygnuje z KJO? I orientuje się, ile było osób na liscie rezerwowej do kolegium języków obcych w sekcji francuskiej?:)
homard myślę, że dostaniesz się w drugiej turze, w zeszłym roku próg spadł aż do ok 42-43 pkt, więc możesz być spokojny. Pewnie i tak sporo osób zrezygnuje z romanistyki i pójdzie na coś innego. Trzymam kciuki!!!
Ja dostałem się do KJO do sekcji francuskiej i rezygnuję :-)
O szkoda, a już myślałam, że jeden z nielicznych przedstawicieli płci męskiej zostanie z nami...
A ty Homard, dostałeś się z drugiej tury?
Chyba że coś źle zrozumiałam i rezygnujesz z KJO? Hmm jestem dziś w rozsypce szczerze mówiąc i coś nie jarzę widocznie...
of course mademoiselle
teraz szybko na poczte bo 2 dni tylko dali...
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 154

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka