Romanistyka na UAM w Poznaniu

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 154
a prog spadł do 72:_)
A w zeszłym roku- coś koło 44 pkt. Niezła różnica... Gratuluję Homard!!
Hej, mam pytanie, czy zdając fr podstawowy mam szanse dostac sie na romanistyke Jesli tak to na jakim uniwerytecie?
Mam francuski w szkole, wiec to jest pewnie na moja niekorzysc :(

Pozdrawiam wszystkich
Hej, mam pytanie, czy zdając fr podstawowy mam szanse dostac sie na romanistyke Jesli tak to na jakim uniwerytecie?
Mam francuski w szkole, wiec to jest pewnie na moja niekorzysc :(

Pozdrawiam wszystkich
w łODZI PRZYJMUJA WSZYSTKICH (PRAWIE) ALE W TYM ROKU STRACZYłO 60% PODSTWAWY FRA I 50 POLSKIEGO R zeby sie dostac....generalnie polecam pisanie Rozszerzonego:_))))))))
Hej, ktoś już kiedys podrzucil propozycje spotkania sie osob ktore dostaly sie na romanistyke jeszcze przed inauguracja roku, moze warto sie nad tym zastanowic:)
Hej Asiu, moze moglabys cos poradzic na moj dylemat? :)
Asia ja już to poruszałam parokrotnie na forum IRK. Ja osobiście jak najbardziej za:) A ktoś jedzie do Mielna na ten obóz może?
Na Twoj dylemat? Jezeli Cie to pocieszy to wiedz, ze na romanistyke mozna isc nie zdajac w ogole francuskiego:) Ale wiadomo ze lepiej zdawac, najwyzej pozniej wybierzesz sobie grupe z kontynuacja albo od z francuskim podstaw, smialo wiec skladaj do Poznania. Tylko jesli chodzi o uam to sie jako tako orientuje a co do innnych uczelni to nie wiem ale mysle ze jest podobnie.
No jak narazie Amili to jestesmy we dwie:) moze ktos jeszcze podlapie pomysl??? poczekamy...
Przez przypadek znalazłem forum UAM. Zostałem na nim aby podnieść poziom i wyrównać szanse
Dzieki, w takim razie złoże i najwyzej sie zobaczy
Sprobowac mozna :)
Można popytać na tym forum:
http://www.uampoznan.fora.pl/
popytac mozna, tylko widziales kiedy ktos tam zagladal po raz ostatni...no wlasnie:)
Asiu, zajrzyj na forum IRK. Tam w dziale kierunki studiów jest temat o romanistyce ( notabene założony przeze mnie). Może tam się przeniesiemy i w ogóle może się znajdzie więcej osób...
homard ,a czy jesli zdam tylko angielski roz , moge probowac w grupie od podstaw? Nie bede nawet probowac roz bo fr ucze sie 2 lata i w dodatku od roku z kiepska nauczycielka ;)
Ale nie wiem czy wiedza na takim poziomie wystarczy zeby potem poradzic sobie na studiach ?
Jest bardzo ciezko w gr od podstaw?
homard ,a czy jesli zdam tylko angielski roz , moge probowac w grupie od podstaw? Nie bede nawet probowac roz bo fr ucze sie 2 lata i w dodatku od roku z kiepska nauczycielka ;)
Ale nie wiem czy wiedza na takim poziomie wystarczy zeby potem poradzic sobie na studiach ?
Jest bardzo ciezko w gr od podstaw?
Asia_Ł, wolę zadbać o rozwój tamtego forum niż pisać na forum gdzie panuje cenzura .D
skoro tak mowisz to powodzenia, akurat cenzura jest czyms, co w ogole mi nie przeszkada...
Widzisz prawie 2 lata pomagałem na tym forum. Niestety po intrydze mam zablokowane konto .D
z tego co słyszałem to lekko nie jest...Jak zdasz ang R to ok...ale probuj uczyc sie francuskiego i pisac jako R ( nawet jak nie zdasz w co watpie to i tak mature zalicza bo to przedmiot dodatkowy)Im wiecej sie umie na starcie tym lepiej, bo pozniej czesto moga cie usadzic za rzeczy czesto od ciebie niezależne...dlatego na rome trzeba miec solidne podstawy ( sam moralizuje,ale to tak jak z Kalim choc R zdawałem:))))))))))))
Dzieki :) A z tym moralizowaniem to nawet dobrze, potrzebne mi madre rady, bo szczerze mowiac zagubiona jestem, ten drugi rok w liceum za szybko zlecial, duzo mialam zaleglosci no i teraz sa efekty ;-)
Moze warto zainwestowac w korepetycje w tym ostatnim roku, jak myslicie?
Najlepszy jest taki korepetytor, co uczy samodzielnej nauki języka
Nareszscie mi sie udalo dostac na to forum :)

A wiec i ja sie dostalem na romanska w Poznaniu :) Mialem 94,1 pkt

Ciesze sie, ze Wam tez sie udalo :)

No to widzimy sie 30 wrzesnia :)
Dawno Cie tu nie bylo, Sesaj.... Nasza ciekawosc zapokojona: dostales sie! Gratulacje!
*zaSpokojona ;-)
Super:) Do zobaczenia 30 września!
A ktoś jedzie na ten obóz do Mielna??
No ja będę na otwarciu słoniarni w grudniu bez słoni. Takie rzeczy to tylko w europie możliwe
a czy zdajac angielski rozszerzony pisemnie i ustny podstawowy moge probowac na romanistyce na UAM?
W wymaganiach pisza: "jezyk obcy R pisemny i ustny" :(
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 154

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka