emmaus -kto jedzie ??;)

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 183
a i jeszcze powiem Ci że jak liczyłem własnie bilety wizzair, i te pociągi to wychodzi mniej więcej to samo, a nawet troszkę drożej...
to samo oczywiscie jak autokatem, pozdarwiam
o jaa..to chociaz bede juz jedna osobe tam znala..;P ja sie jeszcze zastanawiam..i w sumie nie myslalam o dojezdzie..tam..jakos calkiem o tym zapomnialam..wiec jak dzis dostalam ten list..to trochu sie zdziwilam..;P ja jednak chyba wolalabym samolotem bezpieczniej i szybciej...a cena mniej wiecej ta sama..jakby co to moze jakos razem sie wybierzemy...?!.jak oczywiscie by Ci to nie przeszkadzalo..;P moje [gg]
do emi_125
hej ja wybieram sie w lipcu na pd francji na emmaus, nie wiem jeszcze dokladnie gdzie bo nie przyslali mi odpowiedzi, ale jak chcesz to mozesz pisac na moj e-mail: [email] pozdrawiam cieplo:)
a czy ktoś był w Beziers?
no to wspolczuje ze jedziesz do perpignan :(
droga fabi, jesli byłaś w perpigan i ci sie nie podobało nie znaczy to ze innym sie tez nie bedzie podobac!
więc komentarze ze komuś współczujesz zostaw sobie dla siebie, i nie psuj komus humoru takimi stwierdzeniami.
bo akurat o perpignan słyszaęłm duzo dobrego, więc nie obrzydzaj komus tego miejsca
cześć prę dni temu dostałam list,wysłałam do 3 miejsc ale z listu wynika że jadę do Auch...ktoś tam jedzie?a może ktoś był?Czy mam potwierdzić przyjazd?Kurcze chodzi o to że nie znam na tyle francuskiego...o to co mi napisali:)
Nous confirmons ton inscription pour le Volontariat d'été d'Emmaüs 2006
Nou t'invitons à te rendre le: 01.08.06
(tu adres w auch)
Merci de confirmer ton arrivée 1 mois à l'avance(...)
itd. dalej jest nr. telefonu,jeśli dobrze zrozumiałam chodiz oczywiści eo potwierdzenie przyjazdu?W jakim czasie-do kiedy należy potwierdzić?Czekam aż koleżanka dostanie potwierdzenie:)
czy uda mi się potwierdzić jeśli znam tylko ang.??:/
Pozdro
Potwierdzamy Twoje zgłoszenie na letni wolontariat Emmaus 2006.

Dziękujemy za potwierdzenie Twojego przyjazdu 1 miesiąc wcześniej (miesiąc przed wyjazdem).
napewno nikt sie nie zglosi..;D ale sprobuje..a wiec moja kolezanka zostala przyjeta do Beziers a ja do Perpignan... moze ktos by sie zamienil..?! ma taka sama sytuacje..a chcialby pojechac z kims znajomym..?!
Bienvenue
Zamierzam jechać do Strasburga(lub ostatecznie Dijon albo Saint Amand) zależy mi by spędziić całe wakacje,dopiero w czerwcu kończę 18 i nie mogę jechać do Pau... chcę w najbliższym czasie wysłać formularz pocztą, wydrukowałam już, ale nie wiem co mam wpisać w 3 punkcie (mam angielską wersję, chodzi mi o Short uestionaire)może mi ktoś pomóc? mogę tego nie uzupełniać? i czy mam pisać w angielskim podaniu w języku francuskim???bo francuskie podanie nie chce mi się ściągnąć a przez internet nie mogę wysłać jakoś;)))powiedzcie jeszcze czy ktoś już wysyłał pocztą - po ilu dniach przychodzi odpowiedź, a po ilu dniach otrzymuje odpowiedź ten kto zapisuje się przez internet
Kto jedzie do Beziers?
ja też do beziers - 15.07-15.08 w zasadzie jest mi wszystko jedno - mogę i do Perpi na sierpień [gg]
ja też do beziers - 15.07-15.08 w zasadzie jest mi wszystko jedno - mogę sę zamienić i jechać do Perpi na sierpień

[gg]
Czy orientuje sie ktos jak najlepiej dojechac do Pau? Czy sa jakies bezposrednie autobusy z polski polnocnej? A moze lepiej dojechac do Paryza i z Paryza do Pau TGV(ile by to kosztowalo?)?
http://www.asf.fr/control/index.aspx?alias=home
hej ja jestrem w pau;
Ja tez mam zamiar wybrac sie gdzies na polnoc Francji, jeszcze si nie zdecydowaem jakie to będzie miejsce proponuje jednak zebrac grupe z Polski i wybrac sie w jedno miejsce bo wiadomo, że razem jest raźniej więc prosze o kontakt gg 44[tel][email] :)
ja jade w lipcu do Pau, i z checia nawiaze z kims kontakt to sie wybiera na pd francji, moj [email]
CZeśc! Pytałaś się czy jest może taki wyjazd do innych krajów. Czy dowiedziałaś się tego? Jeśli tak to mogłabyś do mnie napisać? Byłabym Ci bardzo wdzięczna. Ja też szukam czegoś na wakacje - najchętniej do Niemiec czy Austrii. Pozdrawiam
Asia ( [email]
Hej!

Sluchajcie, co to jest za wolontariat? Pierwszy raz o czyms takims slysze...Co sie robi podczas takiego pobytu we Francji? Z gory dziekuje za odpowiedz!!
witam.
wlasnie z kumpela dostalysmy potwierdzenie do Forbach.
byl juz tam ktos moze? lub ejdzie, albo zna ten region?
bo to wlasciwie bardzo blisko granicy, i troche sie obawiamy, zeby nie byli tam sami niemcy ...
hej ja tez dostalam jakies 3 tygodnie temu ze jade do Forbach ,chcialam do Epernay ale niestyty sie wycofało,jak masz gg to podaj
Forbach, to miasteczko w Alzacji, rzeczywiscie na granicy z Niemcami,
tam urodzila sie Patricia KAas:)

Starsi ludzie zapewne beda mowili dialektem, mlodsi po francusku (z sympatycznym akcentem alzackim)
4924540 :) prosze bardzo, pisz nawet jak niedostepny.

co do forbachu, obawiamy sie wlasnie tego dialektu ...
Hej! Kto tym roku wybiera sie do Pau Lipiec/Sierpien ? :)
[ [email] ]
Ponawiam moje pytanie..kto wybiera sie na emmaus we wrześniu? Szukam kogoś z kim mogłabym pojechać :)
We wrzesniu, a czy w ogole we wrzesniu w tym roku przyjmuja?
Przyjmują przyjmują..np.Auch,Pau,Montauban,Scherwiller,Valence.
Ja osobiście proponuję Scherwiller bo przynajmniej blisko i na dojazd dużo nie trzeba wydać kasy :) Kto chętny?
hej
ja zapisałam się do Scherwiller i Auch, ale nie mam jeszcze odpowiedzi. Do Scherwiler miałabym jechać pod koniec sierpnia do połowy września, a do Auch od polowy sierpnia do połowy września.
Jakby co mój mail [email]
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 183

« 

Egzaminy