Olimpiada 2006/07

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 209
moze jakos to rozwiaza:/ mi to w sumie obojetne... ale w olimpiadzie biora udzial glownie maturzysci, tak nie moze byc, cos z tym musza zrobic. pewnie nie wiedzieli jedni o drugich jak ukladali terminarz:)
ooo:) to sie bedzie mialo znajomych na UJ:)
Chodzisz do szkoly w Kr? do ktorej jesli wolno spytac:)?
o! to witam przyszla kolezanke z roku (ten moj optymizm:P)
ale niestety chyba nie bedziesz kojarzyc mojej szkoly bo ja nie tutejsza;) mieszkam w 51 stanie USA (albo w territoire d'outre mer jak kto woli) czyli w Bochni na obrzeżach cywilizacji...:):)
ooo:) to skąd znasz tak dobrze francais?:)
nie jest tak źle, nauczyciele jeszcze są:)
tak troche w szkole, troche na lecjach prywatnych, troche sama... jakoś tak poszło...:)
a ty gdzie sie uczysz jesli nie w szkole?
a ja mam ogromny sentyment do Pijarow Krakowskich :P mimo ze nigdy u was nie bylem to i tak szczegolnie "ladnie" kojarzy mi sie wloski :P nie wiem jak tam poziom frasncuskiego u Was ale skoro macie 2 nauczycielki ( w tym dokrora j.francuskiego) to napewno z ich pomoca mozercie osiagnac sukces.. :)
troche w Instytucie Francuskim, prywatnie, sama (duzo czytam, słycham itp.) uwielbiam francuski:)))
:D
pani z AP niestety w 2006/2007 ma roczny urlop, ale za nią przyszedł Francuz:)
ohoho co tu taki marazm zapanowal? wlasnie sie wczoraj zapisalam na olimpiade... w co ja sie znowu pakuje...:P:P znowu znienawidze francuskiego na dobre 3 miesiace ale coz.. nie moglam sie oprzec!

a co tam u naszych studentow???chyba nas tak nie zostawicie na rzecz wyzszej jednostki edukacyjnej:P ???
Jasne, że śledzimy ten wątek z najwyzszym zainteresowaniem, niestety nie osobistym, ale zdecydowanie z sentymentem. Właśnie siedzę na informatyce w Instytucie Logiki UJ :) Studia mam świetne i jeszcze jakby mi bylo mało, zapisałam się na DALFa C1, więc jak widac nie potrafię sie rozstać z francuskim.
a coz ty tam dziewczyno robisz???? :D to na jaki kierunek cie wyrzucily w koncu meandry losu? z tego co pamietam to mowilas cos o histoii sztuki...???

hehe jednak przesuneli olimpiade na 20 listopada... a juz sie cieszylam ze uciekne z probnej matury:/:/
Ano zyjemy i śledzimy wątek.
Na przyszły tydzień mam "Chanson de Roland". Brzmi znajomo no nie?:) Wypożyczyłam taką wersję bilingue tzn starofrancusko-francuska:)Fonetyka, gramatyka, słownictwo i znajome twarze z UJ:) Zobaczymy co dalej.:) Pzdr dla wszytskich olimpijczyków przeszłych i przyszłych:)
Nie no, spokojnie, jestem na historii sztuki, tyle że na wszystkich chyba kierunkach na 1. roku są "podstawy informatyki", bardzo interesujące i pouczające :)
z czego powtarzacie do olimpiady i jakie zagadnienia gramtyczne?
A mnie pani w Alliance w Gdańsku powiedziała, że takiej książki w ogóle nie mają :-/

PS Podczytywałam wątki z zeszłego roku i tylko dzięki temu wierzę, że tę olimpiadę można przeżyć :D
Ja się zapisalam na tą olimpiadę, nie wiem czy dobrze zrobiłam bo aż taka dobra z francuskiego nie jestem ale spróbować zawsze można :) Zapisałam się z angielskiego to pomyślałam sobie że z francuskiego zrobię to samo.
Mi moja nauczycielka od francuskiego dała arkusz z zeszłego roku. Jakby ktoś chciał to mogę wysłać na maila zanim go zrobię.
[email]
to ja bardz poprosze:)
można też prosić [email] ? :)
to mi tez :D [email] dziekuje z gory :*:*
ja tez chce!:) [email]
pozdr
i ja tez prosze [email] merci d'avance
[email] - tez poprosze. a w ogole polecam gdzieś to umieścić będzie łatwiej
[email] też bardzo proszę :)
ja tez baaaaaaaaardzo prosze! ! ! ! ! [email]
też bym była zainteresowana:) [email] merci d'avance;)
to ja też bym prosił jeśli mozna. [email]
Ja tez bardzo proszę .. e-mail [email]
Wyslalam:) Mam nadzieje ze nikogo nie pominelam.
Jakby co to mozecie pisac na [email]
Pozdrawiam :D
dzięki bardzo :)
czy ja też bym jeszcze mogła?rnrnjak tak byłabym straaaaznie wdzęczna, [email]
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 209

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia