Olimpiada 2006/07

Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 209
Hej mam takie pytanie do wszytskich poinformowanych lepiej niż ja lol ;) Czy etap ustny i pisemny etapu okręgowego odbywa sie w tym samym dniu czy dopiero jak się dowiesz ze się zakwalifikowałas to dopiero jest tam w innym terminie ustny?????? może to pytanie dla niektórych wyda się głupie ale ja naprawde nie wiem lol
Przecież Tobie też powiedziała, nie?? W każdym razie jak powszechnie wiadomo nie są to ostateczne wyniki- romanistyka ma zawsze własne idee :P
no wlasnie o to chodzi ze nie powiedziala. "okolo" to wiesz co moze znaczyc. cholera mnie bierze :/
ustny jest w lutym
No, udało mi się!!!:):):)
@Aneczka
http://www.af.gda.pl/content/index13.php?strona=terminarz -> tu masz wszystkie informacje :-)

a ja mam punktów 73 i przekonuję telepatycznie tych, co o tym decydują (warszawa? komitety okręgowe?), żeby nie podwyższyli progu ;D
Salut a toutes et a tous!:)Ancien combatante pozdrawia:)

Gratuluje tym co po raz kolejny sie udało.

@ diablotine, Jaina, Andrew i reszta:)
Trzymam kciuki:) Nie martwcie się tym że traktuja was jak przedszkolaków. Na wyższym etapie edukacji niewiele się zmienia. Ja ostatnio pisałam wypracowanie na zajęciach pt "Bon souvenir de vacances":)Pzdr Bisous:*
@ petit-ange: Nie dziękuję :) Bisous
@petit ange: dzieki:) postaraj sie przekonac twoich profesorow zeby na ustnym nie byli tacy wredni:P
hehe juz sie balam ze olimpiada nalozy mi sie ze studniowka ale na szczescie nie. tylko nalozyla sie ze skokami w zakopcu:(
Dzięki petit ange za wsparcie ale się ja niestety nie biorę udziału w tym roku... Nie wolno mi :)
Ale również trzymam kciuki za Diablotine i Jainę :)
@ andrew
ben, je savais pas:)
Co nie zmienia faktu ze życze Ci powodzenia na polu maturalnym:P

Jakoś ostatnio wzięło mnie na wspomnienia dotyczące olimpiady:P Może dlatego że przerabiamy Pieśń o Rolandzie, Tristan et Iseut, instytucje 5 republiki i przyczyny Rewolucji?:P I w ogóle w Warszawie była podobna pogoda gdy byliśmy tam za pierwszym razem:P Że o siódmym pietrze w Paderevianum nie wspomnę:P Widok na Kraków stamtąd jest boski(diablotine wie o czym mówię:P)

bisous
Salut à tous! Ja uczę się francuskiego już 5 lat ( w szkole mam tylko 2h francuskiego) i mam trochę powyżej 80pkt na 89. Dla mnie to dobry wynik, chociaż i tak nie przejdę pewnie drugiego etapu. Jak byłem w tamtym roku, to był bardzo trudny. Co prawda trochę ewaluowałem, ale i tak mam chyba małe szanse :-)
Pozdrowienia

BTW II etap będę pisał w Łodzi.
wiem wiem... widok z padzia jest niepowtarzalny, ale za to widok NA padzia to juz do przyjemnych nie nalezy:D podobno maja go niedlugo zburzyc. szkoda.rna masz moze zajecia z kims z "jury" olimpijskiego?
@ petit ange
A dziękuje bardzo, myślę, że będzie potrzebne :) Szczególnie na rozszerzonej geografii :))
A i owszem:)
A mówię ci jaki jest widok z 9. piętra!!:)
super,moja szkola nie zostala poinformowana o olimpiadzie(albo utrudnil to strajk listonoszy) w kazdym razie jestem ZALAMANA bo strasznie liczylam na te olimpiade ;(
to jest niemozliwe bo liste uczestnikow trzeba bylo odeslac zanim listonosze w ogole wpadli na pomysl zeby zrobic strajk
no to tym gorzej.czemu info o olimpiadzie nie zostalo rozeslane do wszystkich szkol/?!?!?!?!?!dodam ze rok temu do nas doszlo i startowalo pare osob!to nie fair!:(
musial ktos to zaniedbac, albo nauczyciele francuskiego u ciebie albo w centrali (no ale w tym wypadku to i tak wina nauczycieli bo powinni sie podowiadywac wczesniej dlaczego to nie doszlo)
niby powinni sie dowiadywac wczesniej ale kto by pomyslal ze nie dojdzie do nas skoro w tamtym roku zostalismy poinformowani!a nie orientujecie sie czy sa jakies inne pseudo-olimpiady/ konkursy z fr. np organizowane przez ambasade?czy w tamtym roku olimpiade tez organizowalo alliance francaise plus romanistyka uw tj teraz?
jeju co ten temat tak zamarl:))
mam pytanie czy przyszly juz do was listy z info o tym czt jestescie juz oficjalnie w II etapie?? bo mialy przyjsc do piatku a u mnie nic nie ma:(( zapas punktow mam spory ale nie az tak zeby byc pewna przejscia:( :P

sory za brak znakow ale klawiatura mi nawala:/
Do mnie już doszło ;d
Dostałam się ! ;D
ja juz dostalam w piatek juz prawie 2 tygodnie temu... popytaj w szkole czy nie zgubili bo powinno do ciebie przyjsc jesli przeszlas
do mojej szkoly przyszlo (oficjalnie) dopiero dzis. a nie oficjlanie... to tez juz wiadomo bylo ze 2 tyg temu ;p
Dziś?? No to nauczyciele klas niedwujęzycznych są lepiej poinformowani :P Pytałam RK i wczoraj nadal nic nie wiedziała.
bo przyszly po duzej przerwie:D i dostalismy jako pierwsi bo Bibel bardzo emczyla dyrke zeby natychmiast sie odezwala jak bedzie cos wiadomo. Z dwujezycznych przeszly ze 34 osoby
ja oczywiście od tygodnia zapominam żeby się spytać :P
ale chyba przeszłam, bo dzisiaj dowiedziałam się, że... chcą mi zrobić zdjęcie - w sensie mnie i innym uczestnikom olimpiady, którzy się też dostali. wychodzi na to, że dla mojej szkoły przejście do etapu okręgowego to sukces, cóż.
...choć w sumie ja sama też nie uznaję tego za porażkę :D

ktoś wie jaki był ostateczny próg punktowy?
Do mnie przyszło we wtorek( oficjalny list). Wyobraźcie sobie moja Madame przeczytała to przed całą moją grupą ( mamy języki w grupach), no a wszyscy zgotowali mi małą owację. I tekst koleżanki: "Wiedziałam zanim zaczęła pisać". No a tak poza tym to jeszcze jeden news- Nauczycielka mi to skserowała, więc mam już dowód , że przeszłam ( mój osobisty:-))
do mnie dzis doszedl:) list znaczy sie:D przeszlam :))) kto oprocz mnie ze zgromadzonych tutaj pisze rejonowke w Wawie??
pzdr:)
acha i jeszcze jedno czy ma ktos testy z II etapu?? przyklady jak to wszystko wyglada?? bo to moj pierwszy raz i nie jestem zbyt zorientowana;)
Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 209

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia