imiona:):):)

Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 420
Hej, każdy pisał tu wiele imion, ale jeszcze nie padło jak jest Kinga (ewentualnie kunegunda) I jak się to wymawia. O ile jest francuskie odpowiednik.rnPozdrawiam.
A to ja bym chciała wiedziec jak jest po francusku imie JACEK?? Czekam. :):)
Jacques - Jacek, Jakub
Kinga est un pronom hongrois - en France inconnu
Slts
Dzięki bardzo.
Jeszcze jak ktoś mi powie jak jest Izabela i jak się wymawia + Veronique, Marguerite (chodzi mi o wymowę.)
izabela-Isabelle- izabel
veronique- weronik
marguerite- margerit
Mam pytanie.. Czy wiesz ktoś jaki jest odpowiednik francuskiego imienia Marina? Jestem strasznie ciekawa, ponieważ w styczniu przyjeżdża do mnie dziewczyna z Angers właśnie o takim imieniu ;)
pozdrawiam
No pewnie " Maryna".
To chyba najlepsze, no i jeszcze oryginalne!
hejka :) mam na imie weronika i wiem ze po francusku weronika to Véronique ;) znacie jakies skróty do tego imienia? pytam sie, bo szukam ksywy, prosze odpiszcie:)
Czy ktoś wie jak brzmi imię Hania po francusku?... :)
Mam ogromna prośbę, otóż nie wiem jak jest po francusku Mariusz. Proszę od razu podać wymowę, ewentualne zdrobnienia. Dziękuję:D
Marius, a wymowa : Mari[u/i] [u/i] wymawia sie jak "i" ale z ukladem ust jak do "u".
Dziękuję bardzo :* :)
Hej, ja tak czytam i czytam, ale chyba nie widziałam francuskiego odpowiednika Ula... Jeżeli był, to sorry... Jeżeli nie, to czy ktoś wie, jak jest po francusku Ula????
Ursule
hmmm a takie ładne imię jak Luiza... zna ktoś francuski odpowiednik ? :)
może Luise? chociaż nie wiem czy to nie Ludwika czaem..
THX xD
założę się że w języku francuskim nie ma takiego imienia jak Dagmara, a może się mylę?
a mógl by mi ktoś poiedzieć jak jest po francusku:
Amelia
Antonia
i jak sie wymawia?? z gory dziekuje :*
Amelia- Amélie [ameli]

Antonia niestety nie wiem, być moze to jest tak jak np z Darią-nie ma franc odpowiednika tego imienia, jest tak jak po polsku...
a może być Antonina? :>
Antonia moze byc xD

wiem ze jest to o francusku, nie wiem tylko jak sie pisze i wymawia.. dzieki za "amelia" a tak a propos... to czy po francusku jest tylko amelie?? ("e" na koncu)
Antonina - Antoinette
Amelia... chyba tylko Amelie
Natalia - Natalie
Monika - Monique
Łukasz - Luke (wiem, ze sie uzywa we FR, ale to moze pod wplywem ang.)
Kasia - Catherine (dim. Cathy)
Jeanne
rue Descartes!
Antoine (czyli Antoni)
Louis - Ludwik
Louise - Ludwika (dim. Louisette - Ludwisia)

Ale na zajęciach na dziewczynę o imieniu Luisa mówiliśmy Louise.
Antonina - Antoinette (ątuanet)
Czy ktoś wie jak brzmi francuski odpowiednik imienia Adrianna? Albo Ada?

pzdr.
Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 420

« 

Szkoły językowe

»

Pomoc językowa