Marura 2008

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 189
ja tez wzielam ten pierwszy:D a za czytanie to w granicy 16-18/ 20 zalezy jak na to popatrza:D
Heh, rozumiem Was. Ja chodziłam(:P) do ogólniaka, gdzie w ogóle nie ma francuskiego. Tez muszę iść do innej szkoły na ustny, ale pisemny piszę u siebie.....Sama...+3 osoby z komisji:) Będzie ciekawie. Tylko jak mi sie trafi słuchanie w czasie 20minutowej przerwy......to chyba zamorduje wszystkich pierwszo- i drugoklasistów!!:)
FRANCJA - terminy mam takie jak ty xD
Ja mam ustny 30 także dosyć późno- licze ze podzielicie się tematami i wrażeniami :) Co do polskiego to bardziej podpasowało mi czytanie tekstu niż wypracowanie. Pisałam Lalkę ale jak zobaczyłam wzorcowe wypr. to sie załamałam , kto to w ogóle pisał ??? :/Nie wiem jak wy ale ja nie opisywałam co działo się za onem i jaka była pogoda i taki pierdoły.....no ale nic mama tylko nadziejej ze nie poszło mi gorzej jak na próbnej. U nas maturka z fr. jest w szkole ale ustną rozsz. zdaje tylko 4 osoby ....boję się. W środe wos rozsz. a w poniedziałek polakkkkkkk :
slyszalam, ze to dziwne uczucie tak samemu z komisja:)

ale powiedzcie jakie sa wymagania na rozszerzonej maturze?? chodzi mi o to czy tzreba miec jakis zakres jesli chodzi o pisanie tekstu(np czy trzeba miec opanowana rozprawke, list oficjalny i takie tam rozne) i czy jest duzo gramatyki??, hm tak pisze bo nie mam wlasciwie zielonego pojecia jak taka matura wyglada... i jakie jest sluchanie?? ile zadan??
na pisemnej rozsz. ??? Masz 3 tematy do wyboru zazwyczają są to
- opowiadani
-rozprawka
-rezencja (ew. opis)
list oficjalny odpada to tylko na podstawowej
Eee tam dziwne. Bez przesady.

Mi na probnej bardzo sie podobalo. Nikt w czasie odsluchu nie bedzie sie ruszal ani krecil ;p Ponadto siedze obok magnetofonu, a nie jak na ang niektorzy na koncu auli ;p
Nie patrzy sie na innych i nie mysli, ze ktos juz moze zrobil wiecej ;p

Mozna sie tez posmiac i podnosic reke jezeli chce sie o cos zapytac ;p Mila i przyjazna atmosfera ;p Co by nie powiedziec domowa :D
to jak na angielskim????:)
Ktoś zdawał angielski?? Ja zdawałam rozszerzenie i całkiem ok było:) myślałam, ze będzie duuużo gorzej, liczę na 94% chyba, ze coś mi obetna za rozprawkę....Dajcie znać, jak Wam poszło:)

Czy ktos pisze jutro WOS....rozszerzony?:)
ja jutro zdaje wos!! ale podstawowy:P
ja tez jutro podchodze do podstawowego wosu. Mam nadzieje ze przynajmniej jutro nie odwala czegos tak jak tego wczorajszego polskiego rozszerzonego.
hej, a ja mam pytanie odnośnie punktów i procentów - orientujecie się ile min. trzeba mieć procent na UW bądź UJ - chodzi mi nie koniecznie o romanistykę tylko ogólnie na kierunki typu przedmioty obowiązkowe: polski, język obcy, historia/wos? Słyszałam, że min. 80-90% z każdego z poszczególnych przedmiotów (poziom rozszerzony), to prawda? Szczególnie mile widziane inf. od studentów tych uczelni ;)
hej mam do was prośbę..
ponieważ nie mam zielonego pojęcia o francuskim, chciałam się zapytać kogoś bardziej kompetentnego. Jak wymiawiać nazwisko francuskiej autorki - Badinter
tak jak się pisze? ;) prosze o zapis fonetyczny. z góry dzięki!
Ja mam beznadziejnie rozłożone terminy, praktycznie jeden po drugim. W piątek pisze geografie, w sobote mam ustny polski, we wtorek ustny franc., w środe matme, no i 20 fr.

Jakie piszecie dodatkowe przedmioty?
wow, fajne połączenie georgafia, matma i francuski :) można wiedzieć na co się wybierasz z takim ciekawym zestawem? :) Ja pisze historię i historię sztuki, też mam trochę niefajnie rozłożone terminy, bo w piatek 9 mam ustny pol, 13 hist., a 15 hist. sztuki no i ustny ang. dopiero 21.
badęte
jutro piszę rozsz. WOS
hehe, ja mam caly ten tydzien zawrot glowy:( jutro mam geografie po francusku, w czwartek francuski ustny, w piatek rozszerz geografie po polsku...
a od poniedzialku kolejne, kurcze strasznie tego duzo:\

a naprawde sa az takie wymagania na romanistyce na UJ i UW?? slyszalam ze na UWr przyjmuja kazdego jak leci i z matura podstawowa nawet..
hm, ale to moze wyjasnia podobno ten niski poziom romanistyki we Wroclawiu.
dzięki!
to co was jutro czeka?? i jak wos poszedl??
ja juz od rana umieram ze strachu, jutro mam ustny francuski i boje sie okropnie:)
zycze powodzesnia wszystkim w dalszym boju:)
a ka natopmiast jestem spokojna jak nigdy, nawet nie bylam przy spr w liceum tak spokojna i nie wiem dlaczego:P
hej, a moze sobie nawzajem pomozemy i bedziemy pisac jakie kto mial rozmowki na ustnej i jakie sa obrazki(choc troche) Dzieki temu, Ci co maja pozniej,beda mogli pocwiczyc:) i sie troceh przygotowac. Ja niestety nie zaczne, bo dopiero 27 mam, ale mam nadzieje ze Wy sie odezwiecie:) i powodzenia ozywiscie!

i pods i rozsz piszcie:) bo dwujezyczni wiedza co beda miec:)
i jak tam nitka?:)
hej:) jejku, zdalam mialam 100%!!!!!!!!!
po prostu jestem do teraz zestresowana ale bardzo sie ciesze:)
i mocno 3mam kciuki za innych:)
gratuluję :)
bardzo dziekuje , naprawde , za pamiec:)
pozdrawiam:)
i powodzenia w przyszlych dniach:)
nitka, a mogłabys sie pochwalic co ci sie trafiło na tej ustnej?;>
nitka zdawałaś podstawe czy rozszerzenie ???
hejka:)
juz juz odpowiadam:)
nie zdawalam ani podstawy, ani rozszerzenia, tylko dwujezyczna:)
a moje pytanie bylo takie "En quoi ce texte correspond-t-il a un texte autobiographique"
i mialam tekst Jean Muno "Histoire execrable d`un heros brabacon"
bardzo chcialam wylosowac cos z Amelie Nothomb, ale mi sie trafila frankofonia, no..
aha no i co sadzicie o geografii??:P
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 189

»

Pomoc językowa