uniwersytet wrocławski

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 192
Hej, dawno nie przeglądałam tego wątku ^^ jako przyszła studentka romanistyki na UWr chętnie również przyjdę na spotkanie ;) odpowiada mi 28, od 24 będę we Wrocławiu.
Nie wiem czy śledzicie wpisy na stronie naszego wydziału i tam jest napisane że lektoraty z języka nie są dla nas obowiązkowe i po drugie że dla nas zajęcia zaczną się dopiero 11 października więc będzie czas żeby polatać po mieście i zorientować się z grubsza co gdzie jest.
Rzeczywiście jest sporo nowych informacji, tyle, że i tak do końca wszystkiego nie rozumiem. ;p
edytowany przez unechattenoire: 21 wrz 2010
wie ktoś może o tym teście z francuskiego który ma być 5 października?
Ukazała się już lista z drugim językiem na naszym wydziale. Jaki drugi język wybraliście???
Planuję wybrać hiszpański. Zapisywaliście się już na drugi język romański?
ja jeszcze nie a Wy?
a na 1 roku nie dostaję się planu odgórnie ustalonego? wiecie coś na temat tego testu z jakiego języka ma on być w końcu?
na ten drugi język romański można zapisywać się do 15 października wiec jeszcze jest trochę czasu. ja tez wybieram hiszpański
Tak, na pierwszym roku nie mamy większego wpływu na wygląd planu, zdaje się, że jedyne, co wybieramy, to drugi język romański. Na temat testu nic mi nie wiadomo, mam tylko nadzieję, że chodzi o test z francuskiego. :)
edytowany przez unechattenoire: 25 wrz 2010
Z tego co ja zrozumiałem to 5 paź odbędzie się jakiś test z franca, który pomoże im ustalić jaki jest nasz poziom języka i do jakiej grupy nas przydzielić (sądzę iż będzie więcej grup). A co do zapisów na języki radził bym nie zwlekać do 15 ponieważ nie tylko my się będziemy zapisywali ale tez ludzie z 2 roku, żebyśmy później nie wylądowali na języku, który w ogóle nas nie interesuje. Ja się jeszcze zastanawiam czy wybrać hiszpański czy portugalski.
Myślę, że poczekam z tymi zapisami do immatrykulacji (pewnie trzeba podać więcej danych niż tylko imię i nazwisko). Z tego, co wiem, jeśli chodzi o francuski, grupy będą trzy - jedna według ścieżki A, dwie według ścieżki B. Być może chcą ścieżkę B podzielić na grupy według znajomości języka, stąd ten test. Podejrzewam, że poziom będzie podobny do rozszerzonej matury, więc nie ma powodów do paniki - przeżyjemy. ;)
łoh, zatem hiszpański może być oblegany. Bardzo dobrze jeśli podzielą ścieżkę B. A są jakieś zajęcia opcyjne dla pierwszego roku? I w ogóle to robimy spotkanie, o którym była mowa wcześniej? :P
Wiesz z tego co ja zrozumiałem to chyba nie ma żadnych zajęć opcyjnych na 1 roku. A co do spotkania to bardzo chętnie tylko jak na razie to kicha z tym.
Dlaczego kicha? ^^
a może po prostu po inauguracji roku wszyscy razem skoczymy na lody/kawe/piwo?
Mam do was pytanie odnośnie drugiego jezyka. Mamy sie bezpośrednio zapisac u prowadzącej przez tego maila który jest tam podany ??
Cześć, ja też będę z Wami studiować i chętnie przyjdę na to spotkanie, tylko ustalmy gdzie i o której ;) pozdrawiam
Myślę, że po inauguracji można się spotkać we czwartek albo w piątek. A co do drugiego języka to chyba trzeba się zapisywać u prowadzącego, ale jeszcze poczekajmy. Zobaczymy co powiedzą na immatrykulacji.
Napisałam maila do tej babki od hiszpańskiego, zobaczymy co mi odpisze :P
ja napisałam już do prof. od włoskiego, odpisał ze widzimy sie na zajeciach i przypomnial ze plan bedzie później, a start 11 paźd. Także chyba trzeba pisac na maile do profesorów.
Czyli jesteś już zapisana na włoski tak i nigdzie więcej nie trzeba się zapisywać?
tak, a profesorowi podałam tylko imie nazwisko, rok i kierunek, tyle.

Radzę się spieszyc, bo hiszpański jest bardzo popularny, a zapisy są nie tylko dla nas!! ;]

powodzenia
Myślę, że bardzo trudno będzie nam się odnaleźć w tłumie po immatrykulacji. Nie lepiej się spotkać przed? ^
Ja też napisałem, ale jeszcze nie odpisali(zapisałem się na hiszpański). Myślę, że nie wszystkich uda się poinformować o tym ze jest spotkanie a praktycznie został tylko jeden dzień.
Mnie zapisała prof na listę hiszpańskiego jednocześnie napisała, że jeszcze nic nie wiadomo na temat sal itp. i że będzie informować.
mi napisała to samo :) a co do tego rozpoczęcia, to może spotkamy się np. pól godziny wcześniej przed Uniwerkiem w jakimś miejscu, żebyśmy się poznali i już ;)
My spotykamy się jutro o 18.00 pod Pasażem Grunwaldzkim (przy głównym wejściu, przy przystankach tramwajowych). Jeśli ktoś ma ochotę dołączyć proszę dać znać. :)
Chętnie bym dołączyła, ale wczoraj się przeziębiłam, a chciałabym wyzdrowieć przed immatrykulacją. Wiecie może w jakich godzinach działa dziekanat? i ten test kwalifikujący jutro - będzie z francuskiego czy angielskiego?
Zadzwoniłam do dziekanatu i wyjaśniono mi, że test z języka francuskiego przeprowadzony będzie 5. października. Jutrzejszy test jest dla osób chętnych na dodatkowy lektorat z wybranego języka zachodnioeuropejskiego (nieobowiązkowy).
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 192

»

Brak wkładu własnego