UJ romanistyka - matury

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 313
poprzednia |
Hej!:) Sa juz wyniki z matur na necie. POmyslalam ze moze, jesli ktos jest chetny oczywiscie, podzielic sie z innymi swoimi rezulatatmi. Mysle ze to pomoze ocenic swoje szanse na dostanie sie na studia.
Ja zdawalam polski i angielski rozszerzony. Z angielskiego nie jestem zadowolona - 85%, polski lepiej - 96%:)
A jak robisz z wpisywaniem wyników w systemie irk? Wpisujesz teraz czy czekasz na papierowe potwierdzenie tego co na stronie OKE?
Wpisuje od razu:) Nie czekam na zadne potwierdzenia:) A trzeba?
Na to wygląda, że niekoniecznie. Aha, jeszcze jedno - jeżeli w formularzu, do którego wpisuje się wyniki matur, są 2 okienka - na poziom post. i rozsz. to wtedy wpisuję wynik z roszerzonego, a w pierwszym zostawiam 0% czy pisze się 100% ???
ponawiam pytanie:) co z poziomem podstawowym? ja np nie pamiętam czy zgodziłam się na przekazywanie wyników do KReM...
Hej! Ja dzisiaj wyslalam wszystkie papiery:P W swoim podaniu wypelnilam pola z matura podstawowa, bo ja mature zdawalam w 2005 i pisalam oba poziomy - podstawowy i rozszerzony. NIe mialam takie problemu jak Wy. Nie mam pojecia co bym wpisala na Waszym miejscu. Chyba 0%, no bo w konu i tak Wam tego nie wezma pod uwage, a pola trzeba wypelnic bo inaczej sie nie wydrukuje chyba:/ Ale nie wiem. Moze skontaktujcie sie w tej sprawie z Uj? Jak Wam matury poszly? Mam nadzieje ze oki:P No i mam nadzieje ze spotkamy sie w pazdzierniku:)
złożyłam wczoraj papiery :))
99% ang, 78% polski, może się uda...
Zazdroszczę wszystkim, którzy wiedzą gdzie chcą iść na studia. Ja mam dylemat między tą romanistyka, a lingwistyka stosowaną (fra96%) i naprawdę nie wiem na czym mi bardziej zależy... :(
PS. Strasznie miły Pan odbiera podania na romanistyce ;).
pan jest super !
Ja wysyłałam pocztą:P Teraz trochę żałuję bo mogłam osobiście tego dopilnować zamiast płacić za polecony z priorytetem:/ No ale cóż, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem:P
A czy ktoś z Was wie może, jaki był w zeszłym roku próg w późniejszych naborach na rom. na UJ? Bo ja niestety na pierwszy nie mogę liczyć ze względu na wynik z polskiego :-/, ale mam nadzieję, że może się załapię potem.
I może przypadkiem ktoś wie, jakie są mniej więcej progi na rom. na UWr?
hej:) Z tego co ludzie na forum pisali to pierwszy prog na francuski byl kolo 166 chyba. Ale niestety nie wiem jak wygladala pozniejsza sytuacja. Sadze ze spadl gdzies do 160. Jesli bardzo Ci zalezy na tej informacji to proponuje sie przejechac do instytutu, zadzwonic albo napisac maila. Moze sie uda:) Co do Wrocławia to ,tez na forum, czytalam ze przyjmuja jak leci. Ale nie wiem czy to prawda.
to są punkty sumowane z matury???? ( polski + francuski)???Czy jak ????
jak dokładnie sa przeliczane te punkty bo niby czytam w informatorze ale to jest jakieś zamotane :/
To leci tak: punkty z matury ROZSZERZONEJ mnoży sie razy 1,5. A wiec w moim przypadku to jest 85x1,5 + 96x1,5 a potem jeszcze dodatkowo jezyk obcy razy 2 chyba. Jakos tak. Glupie to jest. Powinni to zrobic jak w zeszlym roku czyli ze sie sumuje jedno i drugie a nic sie nie mnozy:| Nie mam pojecia po jakiego pgrzyba oni tak to komplikuja...:(
wychodzi na to, że max liczba punktów to 400.
mogę się schować z moim 369..
hmm a nie 450 pkt? ktoś w innym temacie napisał, że jest max 450 pkt
masz rację, Modnaliza - maksymalna liczba punktów to 450.
no patrzcie, to tym bardziej mogę się schować. co czynię.
toddler, nie chowaj się :). 60 miejsc to nie tak mało :) trzymam za Ciebie kciuki i za siebie też przy okazji :)
Mój wynik to 375 (eh, ten polski :-/ a raczej eh ten egzaminator). Nadziei na UJ już nie mam prawie w ogóle, nawet na 2 nabór dlatego myślami nastawiam się na UWr lub iberystykę na UMCS ;-)
Ja mam 399 - to tez nie rewelacja, ale nie przeginajmy!! Zawsze warto sprobowac;) Najgorzej jest zalowac ze sie czegos nie zrobilo:P Ja tam probuje, nic mnie to nie kosztuje (za wyjatkiem 65 zł i odrobiny nerwow:P)
Wiadomo, że spróbować trzeba, bo nuż się cud zdarzy ;-)
hmm, ja też z jednej strony chciałabym sie dostać na romanistykę na UJ, ale z drugiej, nie jestem pewna czy to byłby dobry wybór. chodzi głównie o to, że jestem z gdańska i nie wiem, czy jest sens jechać na drugi koniec polski, żeby studiować ten właśnie kierunek, bo chyba średnie po romanistyce perspektywy pracy, czy nie? przydałby sie jeszcze drugi fakultet, ale na UJ podobno ciężko studiować jeden, a co dopiero więcej...
jakie są Wasze opinie, frankofile :) ?
Hm, z tym drugim kierunkiem uwazam ze warto sprobowac:P Ja sama jesli sie dostane to to bedzie moj drugi fakultet. Jesli sobie nie poradze - trudno. Cyrografu nie podpisuje, zawsze mozna w koncu zrezygnowac;) Nikt tam na sile nikogo nie trzyma:) Jesli chodzi o UJ czy nie UJ - nie taki diabel straszny jak go maluja. Ludzie jakos tam studiuja i koncza te studia wiec bez przesady:) Ja sie tam UJ w cale nie boje:P A jesli chodzi o kwestie odleglosci to chyba by mi sie nie chcialo tak daleko dojezdzac:P Ja np jestem z Debicy - mam tylko 120 km do Krakowa. Blizej mam uniwerek w Rzeszowie. Ale nie ma co klamac - Rzeszow wysoko nie stoi. Wiec wole dojezdzac do Kraka:P Ale jesli blizej siebie masz jakis uniwersytet na dobrym poziomie to radzilabym tam sprobowac:) Przynajmniej takie jest moje zdanie:)
Ewa - myslisz ze z moimi 399 pkt powinnam liczyc tylko na cud??:P Moze cud w cale nie bedzie potrzebny:D
widzę że z matura podstawową z polaka nie ma się na UJ żadnych szans:/
XXX86, mówiłam o sobie ;-) Bo Ty faktycznie cudy możesz pozostawić mnie;-)
Ewuś, mysle ze odrobina szczescia Nam wszystkim moze sie przydac;) Zawsze warto sprobowac:) Bede 3mac kciuki:) I mam taka propozycje - moze jak beda juz wyniki rekrutacji to ugadamy sie na jakies male integracyjne spotkanko pod koniec wrzesnia??:)
Ahh dziewczyny nie martwcie sie, ja mam mniej punktów od Was, ale kto mi zabroni marzyć :P
XXX86, jeśli faktycznie się dostanę (2 lub 3 naborem), to na skrzydłach na to spotkanie polecę;-) A Ty jesteś chętna na gr. początkującą czy zaawansowaną?
Modnaliza, z całego serca życzę Ci (i sobie przy okazji), żeby próg punktowy był w tym roku wyjątkowo niższy.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 313
poprzednia |